Изберете страница

Instant Pot има предимството на готвенето под налягане, като приготвя вкусни и питателни ястия, омекотява храната и запазва витамините и минералите в нея. Благодарение на контролираните от микропроцесора цикли на готвене, ястията се правят с повтарящ се резултат всеки път.

Запазване на вкуса и аромата в храната

Instant Pot готви питателни ястия в напълно херметична среда. Хранителните вещества и ароматът остават в съставките, вместо да се разпръскват из дома. Сготвените храни, като риба, месо (например пилешко) остават сочни и питателни.

Задържане на витамини и минерали

Когато готвите с пара с Instant Pot не е необходимо да слагате голямо количество вода. Необходимо е единствено малко количество, достатъчно да държи уреда под налягане. Поради това витамините и минералите не се изгубват или разтварят във водата. Тъй като парата заобикаля храната, храните не се окисляват от излагане на топъл въздух, така че аспержите, броколите и другите зелени зеленчуци запазват своите ярки цветове и фитохимикали.

Крехки и вкусни ястия

Месото и хрущялите могат да се готвят до крехкост в Instant Pot. След готвене в уреда, костите на свински ребра се отделят с лекота от месото и стават крехки и лесни за дъвчене, от там и по-лесно се абсорбират калций и други минерали.

При готвене под налягане, пълнозърнестите храни от семейство бобови също са с по-мека текстура и превъзходен вкус.

Постоянни резултати

Друга важна характеристика е, че Instant Pot приготвя питателни ястия със забележителна консистенция. По време на готвене под налягане топлината се разпределя много равномерно, дълбоко и бързо. Интелигентното програмиране на Instant Pot гарантира, че готвенето е последователно, независимо от обема на водата и количеството храна. Това е ненадминато предимство на програмируемите уреди под налягане спрямо традиционните начини на готвене.