До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

Стерилизиране и бебешка храна в мултикукър – Instant Pot за Вашето дете

Стерилизиране на бебешки шишета и принадлежности в мултикукър Instant Pot

Instant Pot е идеалният мултифункционален кухненски уред за Вас и Вашето бебе и бързо ще се превърне във Ваш верен приятел. С Instant Pot можете да стерилизирате бебешките шишета, приборите и аксесоарите, които използвате и които е важно да бъдат безкомпромисно чисти преди употреба. Също така, с него можете да приготвяте детска и бебешка храна бързо и здравословно – от първите пюрета от плодове и зеленчуци, до домашно подквасено кисело мляко и различни ястия, подходящи за най-малките.

Приготвянето на храната под налягане и на пара дава равномерни и вкусни резултати, а вкусовите й качества, витамините и минералите се запазват в процеса на обработка. Безопасната употреба на уредите е гарантирана от най-малко 10-степенната система за защита, за да готвите с удоволствие и без притеснения.

Стерилизиране на бебешки шишета и принадлежности в мултикукър Instant Pot

Instant Pot може да се използва за стерилизиране на бебешки шишета и принадлежности като биберони, залъгалки, помпа за кърма и всичко останало, което обикновено поставяте в стерилизатора. Всичко, което е необходимо да направите, е да добавите 500 мл. вода във вътрешния съд и да поставите бебешките принадлежности върху мултифункционалната решетка, която е включена в комплекта на уреда. След това изберете програма Steam (Пара) или Sterilize (Стерилизиране)* и след 15 мин.** бебешките съдове ще бъдат готови.

*Налична при определени модели.
** Винаги следвайте инструкциите за стерилизиране, посочени върху етикета на съответното оборудване.

Стерилизиране на бебешки шишета и принадлежности в мултикукър Instant Pot | Комплект за йогурт

Знаете ли, че можете да приготвите здравословна и питателна бебешка храна в мултикукър Instant Pot?

 

Ето няколко причини, за да приготвяте бебешка храна с помощта на мултикукър:

Пестите време

Времето е подаръкът, от който всички ние се нуждаем най-много, но не можем да си купим. Мултикукърът обаче го подарява на младите родители. Голяма част от рецептите отнемат едва няколко минути. Готовата за Вашето бебе храна е здравословна, вкусна и отговаря на най-съвременните световни стандарти.

Благодарение на опцията за ”Отложен старт“, с която можете да “настроите и забравите”, получавате и по-голяма гъвкавост. Така ще можете да прекарате повече време със своето дете, знаейки че Вашата домашна храна ще бъде готова точно навреме. Просто поставяте храната в уреда, настройвате и оставяте Instant Pot да свърши своята работа. Когато времето за хранене настъпи ще имате топла и вкусна, приготвена на момента храна.

Уредът Ви дава възможност да приготвяте и по няколко различни ястия едновременно, като поставите различни плодове и зеленчуци в отделни съдчета (подходящи за употреба във фурна), и ги сготвите по едно и също време. Как се случва това – можете да прочетете по-надолу ツ

Ако първите срещи на детето Ви с различните храни са по метода „Захранване, водено от бебето“, херметичният мултикукър ще Ви бъде основен помощник. Чрез този начин на захранване детето избира коя храна да опита, като тя му е поднесена под формата на меки парченца, които то само поднася към устата си. Така то се запознава с храната в естествения й вид, а се развиват и природно заложените умения за хранене. Ако решите да приложите “Захранване, водено от бебето“, Ви препоръчваме да се запознаете по-подробно с темата от достоверни източници.

Ролята на мултикукърите Instant Pot в този важен период е да Ви помогнат по-лесно и качествено да приготвите дневното меню на своето щастливо бебе. Сварените зеленчуци остават цели, но когато ги сервирате, те са меки и се разпадат на пюре. Така запазват вида си, хранителната си стойност и няма опасност детето Ви да се задави. Вие оставате удовлетворени, спокойни и щастливи родители, а всички знаем, че така и Вашето дете ще се чувства добре.

Контрол

Получавате прясна, необработена бебешка храна и Вие контролирате съставките, които влизат в нея. За разлика от повечето други мултикукъри, които се предлагат на пазара, вътрешният съд на моделите Instant Pot е изработен от висококачествена неръждаема стомана AISI 304 (подходяща за хранително вкусовата промишленост).  Тя не влиза в досег с хранителни съставки, което гарантира здравословно приготвяне на храната. В допълнение почистването на вътрешния съд е лесно и непретенциозно, включително може да бъде поставян и в съдомиялна машина. Не се изисква внимание или подмяната му при надраскване.

Икономичност

Много често приготвянето на бебешката храна у дома е много по-икономично от закупуването на същото количество бебешка храна в бурканчета. Можете да приготвите и по-голямо количество наведнъж, което да съхранявате няколко дни в хладилника.

 

“Малки тайни” за приготвяне на бебешка храна в мултикукър Instant Pot

Храненето на Вашето бебе със здравословни ястия никога не е било по-лесно. Научете как да използвате Вашия мултикукър Instant Pot, за да превърнете плодовете и зеленчуците в питателна бебешка храна. Спестете време и пригответе разнообразие от плодове и зеленчуци за отделните хранения едновременно – сладък картоф, грах, моркови, броколи, цвекло, червена чушка, зелен фасул, ябълка, круша, ягоди, праскови… Ето как:

 

Приготвяне на бешка храна в мултикукър Instant Pot

 

  1. Обелете и нарежете плодовете и зеленчуците.
  2. Поставете ги в отделни купички, подходящи за употреба във фурна (керамични, стъклени и др., подходящи за топлинна обработка).
  3. Добавете съответното количество вода на дъното на вътрешния съд на Instant Pot, според вместимостта на уреда.
  4. Поставете всички купички с различни храни във вътрешния съд. Можете да ги подредите като пирамида, като 3 от тях поставите върху мултифункционалната решетка, а останалите поставите върху тях.
  5. Пригответе храната на една програма, например Steam (Пара) или Pressure Cook (Готвене под налягане). Програма Steam (Пара) може да приготвя храната със или без налягане (в зависимост от модела Instant Pot, който използвате), и е идеален избор за деликатни храни.
  6. За приготвянето на нарязана на малки парчета храна, която ще пасирате, са Ви необходими само 3-5 мин.
  7. Когато програмата завърши, освободете налягането бързо (ръчно), премахнете капака и оставете купичките да се охладят за известно време. Също така можете да “настроите и забравите” – не се притеснявайте да се забавлявате със своето мъниче, докато храната се приготвя. След като програмата приключи, Instant Pot може да освобождава налягането и по естествен начин, а функцията Keep Warm ще поддържа храната топла.
  8. Можете да пюрирате бебешката храна, като я поставите в блендер, използвате пасатор или я намачкате с вилица.
  9. Храната може да се съхранява в хладилник до 4 дни или във фризер за период до 4 месеца (винаги съобразявайте продължителността на съхранение според типа храна и препоръките на Здравните власти).

Щом четете тази статия, може би ще Ви е интересно да видите още:

Към статия > Защо да изберете Instant Pot херметичен мултикукър пред алтернативи?

Към статия > Неръждаем или керамичен вътрешен съд за мултикукър? Как да изберете?

Към статия > Съвети за готвене с Instant Pot


Статиите и снимките, публикувани на този сайт, са обект на авторско право. Копирането и разпространяването им с търговска цел, без изрично писмено съгласие на InstantPot.bg, е забранено.

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.