Добре дошли в обновения сайт на Instant Bulgaria!

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

Мултифункционални уреди, мултикукъри и какво означава уред “Много в 1”?

Мултифункционални уреди, мултикукъри и какво означава уред “Много в 1” | Instant Pot Bulgaria

Мултифункционални уреди, мултикукъри и какво означава уред “Много в 1”? ​

 

В България се предлагат редица мултифункционални уреди (мултикукъри) с много и разнообразни функции, програми и възможности. Тук ще обърнем внимание на основните функции, които различните уреди предлагат, какви са принципите на работа, както и какво означават цифрите в наименованията при уреди от типа „Много в 1”.

От къде идват наименованията на уредите “Много в 1”?

В опита си да съпостави няколко уреда, за да направи своя информиран избор, всеки потребител се сблъсква с различни наименования, специфични за отделните производители, както и с рекламни послания, които са изградени на различни принципи и понякога могат да бъдат объркващи от потребителска гледна точка.

Мултикукърът, в това число и мултифункционалният уред за готвене под налягане, по своята същност е уред, който комбинира в едно няколко различни функции и замества определен брой други отделни уреди. Следователно основният въпрос на първо време е да разберете функциите на колко уреда съответният мултикукър събира в себе си.

Например:

Ако в един уред са събрани функциите на уред за приготвяне на ориз (оризоварка) и уред за поддържане на топла храна, уредът следва да бъде предлаган като уред 2 в 1. Ако към функционалността му се добави възможност за сотиране/пържене, то тогава уредът става алтернатива на котлон с тиган и съответно следва да бъде предлаган като уред 3 в 1. Ето защо уреди, представяни като 20, 30 или повече в 1 не отразяват точно функционалните възможности на мултикукъра.

Какво тогава означава този голям брой “функции” на уредите? Това не са функции, а различни предварително зададени програми (можете да ги срещнете още като интелигентни програми или заготовки на програми), които са без функционална разлика помежду си ако бъдат разделени и разгледани на групи. Например програмите Супа, Варива и Месо използват един и същ тип функция – Готвене под налягане, като разликата в програмите е основно във времето на приготвяне, а в някои случаи – и в използваното налягане (ниско, високо). Съответно можете да получите уред дори с 20 подобни програми, изградени само на базата на една функция.

Какви са наименованията и цифрите при Instant Pot?

Ако вземем за пример уред от серия Мултикукър Duo Evo Plus 10-в-1:

Уредът има 10 различни функции, т.е. замества 10 функционално различни метода или уреда за готвене

  1. тенджера за готвене под налягане
  2. обикновена тенджера
  3. тиган за сотиране
  4. уред за приготвяне на ориз (оризоварка)
  5. уред за бавно готвене (слоукукър)
  6. уред за кисело мляко (йогурт)
  7. уред за готвене на пара
  8. уред за су вид
  9. уред за приготвяне на кейкове и блатове за торти
  10. уред за поддържане на топла храна

Същевременно уредът има 48 различни програми с предварително зададени настройки за различни типове храни, като в допълнение всяка една от тези програми е с възможност за запомняне на настройки, направени от потребителя.

В този случай, за да е максимално коректно и ясно за потребителите, уредът следва да  се пезентира и се презентира като мултикукър 10 в 1 с 48 програми за готвене, а не като уред 48 в 1.

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.