До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

Защо да изберете Станция за разпенване на мляко Instant?

Станция за разпенване на мляко от Инстант

Възможността за приготвяне на фини и нежни млечни напитки у дома придава уют на Вашата кухня и ще Ви накара да се почувствате като професионален бариста. По този начин сами ще можете да приготвите своето кафе или шейк, така както го харесвате най-много.

Станцията за разпенване на мляко Instant позволява да добавите прясно мляко или различни немлечни алтернативи, като в зависимост от вида му, ще постигнете и различни резултати. Така с деветте възможни комбинации за настройка на темпeратурата и нивото на пяната може да експериментирате, за да получите напитка, отговаряща на настроението и предпочитанията Ви.

Според желаните резултати и нужди, можете да изпробвате варианти с млечно, ядково или мляко на растителна основа. Някои безмлечни алтернативи съдържат специфична формула, чрез която можете да постигнете по-хубава пяна, в сравнение със стандартната формула.

В следващите редове ще Ви представим най-често срещаните млека и немлечни алтернативи и ще се запознаете с възможностите, които те дават, за приготвяне на вкусни напитки с кремообразна или фина пяна.

Прясно мляко

Независимо дали е пълномаслено или нискомаслено, с него можете да направите богата, кремообразна пяна и е много подходящо за Лате арт, с което да постигнете впечатляващи форми. Пълномасленият вариант се разпенва малко по-трудно, в сравнение с нискомасления, но пяната е по-плътна.

Обезмасленото прясно мляко ще направи лека и ефирна пяна, която издържа по-дълго време, с по-големи мехурчета. Идеално е за напитки с по-малко съотношение мляко – кафе и също е подходящо за Лате арт.

Овесено мляко

Това е една от най-добрите безмлечни алтернативи, която създава богата и кремообразна пяна. Можете да експериментирате с няколко варианта, така че да откриете коя формула ще Ви допадне най-много.

Соево мляко

Соевото мляко е чудесна немлечна алтернатива. То се разпенва лесно до получаване на кремообразна пяна. При него особеното е, че пяната не се изсипва лесно, като има вероятност да се пресече при добавяне в топло мляко. Подходящо е за студено кафе.

Бадемово мляко

Бадемовото мляко съдържа повече мазнини от по-голямата част безмлечни алтернативи и по тази причина се разпенва добре. Подходящо за плътна, но лека пяна. За най-добри резултати препоръчваме при разпенване на този тип мляко, то да бъде със стайна температура.

Кокосово мляко

В зависимост от марката, може да се разпени добре или да даде незадоволителен резултат. За по-добри резултати изберете кокосово мляко в картонена опаковка, вместо консервирано. Подходящо е за приготвяне на студена пяна, както и за топли напитки.

Оризово и ядково мляко (Кашу, Макадамия)

Често този вид немлечна алтернатива е с по-високо съдържание на вода, поради което не се получава хубава пяна. Подходящо е за приготвяне на студени и топли напитки без млечна пяна.

За да Ви помогнем при първите Ви стъпки като бариста у дома, имаме и няколко съвета за Вас:

  • Използвайте студено мляко, тъй като с него ще получите по-хубава млечна пяна. При разпенване на млякото, милиони фини мехурчета се образуват в течността и колкото по-дълго се загрявава млякото, толкова повече мехурчета ще се образуват, а резултатът ще бъде кремообразна млечна пяна.
  • От не всички безмлечни алтернативи може да се получи млчена пяна. От пълномасленото мляко ще се получи по-плътна, кремообразна пяна. Нискомасленото мляко и млякото с повече протеини, например, ще направи по-лека, въздушна пяна. Някои млека на растителна основа съдържат по-голямо количество вода, поради което не винаги може да се получи пяна.
  • За да придадете вкус на пяната, може да добавите подходящи ароматни подправки, като: канела, кардамон,карамфил, индийско орехче, ванилия, мента и др.
  • Веднага след приключване на процеса по разпенване, повдигнете каната от основата и я завъртете леко, за да придадете блясък на пяната. Експериментирайте с различни видове млека за постигане на най-добри резултати според Вашите предпочитания.

За какво можете да изпозлвате Станцията за разпенване на мляко Instant:

  • за приготвяне на кремообразна млечна пяна към Вашите кафе напитки, в т.ч. кафе с мляко, капучино, класическо лате, кафе макиато и др.
  • за приготвяне на млечни шейкове, включително плодови и протеинови;
  • за приготвяне на горещ шоколад и други шоколадови напитки;
  • за претопляне на мляко за закуската на Вас и Вашите деца;
  • за Лате Арт – създаване на рисунки и форми върху пяната.

Най-вкусни са храните и напитките, приготвени с желание и грижа у дома. Независимо дали любим човек ще Ви изненада сутрин с нежно капучино в леглото, дали Вие ще си приготвите освежаваща напитка, която да изпиете с приятели или в компанията на интересна книга или децата Ви ще закусят полезна зърнена закуска с топло мляко, имате всички тези възможности от Instant и Станцията за разпенване на мляко.

Да Ви е вкусно, млечно и приятно

 

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.