До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

Знаете ли, че готвенето в Instant струва 5 пъти по-малко от готвенето в електрическа фурна?

Знаете ли, че готвенето в Instant струва 5 пъти по-малко от готвенето в електрическа фурна?

Домакинствата по целия свят все повече и повече се тревожат за своите енергийни разходи, на фона на непрекъснато увеличаващите се цени на ток и газ. Отпечатъкът върху климатичните промени, които оставят, при избора за приготвяне на своята домашна храна, също предизвиква нарастваща тревога.

Сред потребителите на Instant широко се разпространява мнението, че уредите на бранда спестяват не само време, но и елкетроенергия. Нека разберем дали са прави!

Скорошно независимо проучване показа, че когато готвите с еър фрайър или херметичен мултикукър, Вие бихте могли да спестите повече от 80% от електроенергията и средства, които изразходвате, в сравнение с употребата на обикновена електрическа фурна. Проучването е проведено от Unconventional Connections с продуктите на Instant Brands, подлагайки ги на тест, при който са изпробвани рецепти с пиле във всеки един уред. След това резултатите са сравнени с тези от същите рецепти, но приготвени в електрическа фурна. И разбира се, очакванията се оправдаха…

 

Процесът на тестване 

Първото проучване е проведено, с цел да се пресметне разходът на електроенергия в електрическа фурна с мощност 2400 W и комбиниран мултикукър с еър фрайър Instant Pot Pro Crisp + Air Fryer 7.6L с мощност 1500 W при приготвянето на една и съща рецепта за Печено цяло пиле с пармезан и лимон.

Второто проучване е проведено, с цел да се пресметне разходът на електроенергия в електрическа фурна с мощност 2400 W и самостоятелен еър фрайър Instant Pot Vortex Plus ClearCook & OdourErase Air Fryer 5.7L с мощност 1450 – 1700 W при приготвянето на една и съща рецепта за Печено цяло пиле Каджун”.

В проведените изследвания е сравнен разходът на електроенергия и емисиите на парникови газове при готвенето на пиле в различни електрически уреди. Целта е да се сравни използваната електроенергия в конвенционална електрическа фурна и два електрически уреда, за които производителят вярва, че притежават висока енергийна ефективност.

С оглед надеждността на резултатите, всяка една рецепта е приготвена по три пъти във всеки един от уредите. Измерена е температурата на пилето преди и след готвене, за да се осигури еднаква степен на готовност в различните уреди.

 

Резултатите

Instant Pot срещу електрическа фурна

При готвенето под налягане с комбиниран мултикукър Instant Pot Pro Crisp + Air Fryer 7.6L са използвани средно 0.57 kWh за килограм сурово пиле, което се равнява на средно 4.4 пъти по-малко електроенергия от необходимата за изпичане на пилето в електрическа фурна (с минимална и максимална стойност на спестена електроенергия в границите на 4 до 4.7 пъти по-малко при трите контролни готвения).

Instant Air Fryer срещу електрическа фурна

При готвенето в Instant Pot Vortex Plus ClearCook & OdourErase Air Fryer 5.7L са изразходвани средно 0.44 kWh електроенергия за килограм сурово пиле, което представлява средно 5.2 пъти по-малко електроенергия от тази, изразходена в електрическата фурна за приготвянето на същата рецепта (спестената електроенергия варира в границите от 4.7 до 5.7 пъти по-малко при трите контролни готвения).

 

Какво означава това?

Резултатите от проучването недвусмислено показват, че при уредите Instant консумацията на електроенергия при приготвянето на печено пиле е много по-малка от тази, изразходена в електрическа фурна.

Това се дължи на факта, че пърженето с горещ въздух и готвенето под налягане са по-интензивни процеси за приготвяне на храна. Уредите на Instant Brands загряват изключително бързо и са много по-ефикасни, тъй като не се налага да се загрява целият обем на фурната, а вместо това готвят храната в по-малка и ограничена зона.

Високото качество на изолация на уредите Instant, намалява необходимостта от излишно висока мощност за компенсиране на топлинните загуби, а това допълнително спестява електроенергия! По-малък разход на електроенергия означава ниски разходи, спестяване на пари и намален въглероден отпечатък.

Тези резултати предoставят директни доказателства, че готвенето в Instant е много по-ефикасно, по-евтино и екологично.

Детайлна информация от направеното проучване, можете да намерите на този линк.


Щом четете тази статия, може би ще Ви е интересно да видите още:

Към статия > Кой модел еър фрайър Instant да изберете?

Към статия > Защо да изберете Instant Vortex Plus ClearCook & OdourErase пред алтернативи?

Към статия > Един комбиниран уред или два отделни уреда – мултикукър и еър фрайър (air fryer)?

Към статия > Съвети за приготвяне на пържени картофи в Еър фрайър


Статиите и снимките, публикувани на този сайт, са обект на авторско право. Копирането и разпространяването им с търговска цел, без изрично писмено съгласие на InstantPot.bg, е забранено.

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.