Air Fryer
Време за готвене с горещ въздух в Instant
Имайте предвид, че посоченото време за готвене се отнася за пържене / готвене с горещ въздух с еър фрайъри и комбинирани мултикукъри Instant. Времената за готвене са приблизителни. Използвайте само като ориентир.
Когато готвите месо, винаги използвайте термометър за месо, за да се уверите, че е достигната препоръчителната минимална безопасна вътрешна температура на месото.
| Продукт | Интелигентна програма | Температура на готвене | Време за готвене |
| Аспержи | Air Fry (Пържене с горещ въздух)/Grill (Запичане) | 200°C | 4-5 мин. |
| Бяла риба – филе | Grill (Запичане) | 204°C | 4-5 мин. |
| Картофи за пържене (замразени) | Air Fry (Пържене с горещ въздух) | 204°C | 13-18 мин. |
| Картофи за пържене (пресни) | Air Fry (Пържене с горещ въздух) | 204°C | 20-25 мин. |
| Карфиол (цветчета) | Air Fry (Пържене с горещ въздух) | 180°C | 4-5 мин. |
| Кекс | Bake (Печене) | 180°C | 40-45 мин. |
| Мъфин | Bake (Печене) | 185°C | 12-15 мин. |
| Начос | Air Fry (Пържене с горещ въздух)/Grill (Запичане) | 204°C | 4-6 мин. |
| Пиле (четвърт) | Roast (Печене) | 204°C | 25-30 мин. |
| Пилешки крилца (замразени) | Air Fry (Пържене с горещ въздух)/Roast (Печене) | 204°C | 20-30 мин. |
| Пилешки крилца (пресни) | Air Fry (Пържене с горещ въздух)/Roast (Печене) | 204°C | 18-25 мин. |
| Пилешки хапки (замразени) | Grill (Запичане) | 204°C | 10-12 мин. |
| Пица (замразена) | Air Fry (Пържене с горещ въздух) | 204°C | 5 мин. |
| Плодов чипс | Dehydrate (Дехидратиране /Сушене) | 63°C – 66°C | 4-6 часа |
| Рибни пръстчета / пръчици (замразени) | Air Fry (Пържене с горещ въздух)/Grill (Запичане) | 204°C | 10-12 мин. |
| Скариди (замразени) | Air Fry (Пържене с горещ въздух) | 204°C | 7-10 мин. |
| Скариди (пресни) | Air Fry (Пържене с горещ въздух) | 204°C | 3-5 мин. |
| Спанакопита / Спаначник | Bake (Печене) | 180°C | 12-15 мин. |
| Сьомга (прясна) | Grill (Запичане) | 204°C | 10-12 мин. |
| Телешка / Говежда пастърма | Dehydrate (Дехидратиране / Сушене) | 71°C | 6 часа |
| Телешки стек / пържола | Air Fry (Пържене с горещ въздух) | 204°C | 12-15 мин. |
| Торта (блат) | Bake (Печене) | 185°C | 25-30 мин. |
| Фалафел (замразен) | Air Fry (Пържене с горещ въздух) | 204°C | 10-12 мин. |
| Царевица (на кочан) | Roast (Печене) | 204°C | 10 мин. |