Изберете страница

Какво да направя ако имам въпрос или има нещо нередно с моя Instant Pot?

Ако има нещо нередно с Вашия Instant Pot, искате да предявите гаранционна претенция или просто имате въпрос, моля попълнете Заявка за рекламация / сервиз.

Стараем се да реагираме на всички заявки в рамките на 24 часа, с изключение на уикендите и официалните празници.

Гаранционното ни обслужване е за период от две години от датата на покупка. Дори ако Вашият уред е извън гаранция, не се колебайте да се свържете с нас. Ще се постараем да разрешим проблема.

За повече подробности относно гаранцията, моля посетете секция Гаранция и сервиз.

Нормално ли е ръкохватката / клапанът за изпускане на пара да е хлабава/хлабав?

Да, това е напълно нормално. Това е необходимо и нормално за правилното функциониране на уреда.

Моля, вижте следващия въпрос за допълнително обяснение.

Защо през ръкохватката / клапана за изпускане на пара излиза пара?

Ръкохватката / клапанът за изпускане на пара е устройство за безопасност. Подобно на конвенционалните тенджери под налягане, теглото на ръкохватката / клапана оказва натиск върху тръбата за изпускане на пара. Тъй като контактът между ръкохватката / клапана и тръбата не е напълно запечатан, понякога може да се види лека струя пара при нормални работни условия.

Ръкохватката / клапанът за изпускане на пара оказва натиск със сила 105 kPa (1.05 bar) и поддържа налягането вътре в уреда в безопасни граници.

Датчикът за налягане на Instant Pot е в дъното под нагревателя. Сензорът за налягане работи като измерва натиска върху него, включително теглото на храната. Когато има малко количество храна, сензорът за налягане е по-бавен при изключване на нагревателя. Поради това, топлинната инерция може да вдигне налягането над определената степен. Това може да предизвика изпускане на малко количество пара през ръкохватката. След като инерционният момент приключи, налягането ще се поддържа в работен режим под 105 kPa (1.05 bar), а от ръкохватката/клапана за изпускане на пара ще излезе само минимална количество пара. Това все още е напълно безопасно.

Обикновено, ако храната е над максималната маркировка на вътрешния съд, от ръкохватката / клапана, също е възможно да излизат незначителни количества пара.

Докато уредът загрява, от поплавъчния клапан излиза пара. Нормално ли е това?

Да, това е напълно нормално. Когато започнете да готвите на дисплея се изписва “ON“ (Включено) докато мултикукърът достигне правилната температура и налягане. Преди да се достигне работното налягане е нормално да видите пара, излизаща от поплавъчния клапан. Това ще спре след като клапанът се затвори. Скоро на дисплея ще започне да отброява таймерът. След като отброяването започне, е възможно изтичането на много малко количество пара.

След готвене е възможно да изчакате от 8 до 40 минути и налягането ще спадне само (при моделите с Quick Cool технология времето за естествено спадане на налягането се намалява с до 70%). За бързо изпускане на налягането, можете да използвате ръкохватката / бутона / ключа за бързо изпускане на пара. Бавното изпускане на пара се препоръчва при готвене на храна с високо съдържание на нишесте (напр. каша), която може да причини разливане.

Как налягането в Instant Pot спада, без парата да се освободи от ръкохватката / бутона / ключа за бързо освобождаване? Колко време отнема това?

Налягането в уреда спада чрез отделяне на топлина от капака (по-специално от металните части). В зависимост от обема на течността в съда, естественото спадане на налягането обикновено отнема от 8 до 40 минути. Колкото по-течно е съдържанието, толкова по-продължителен е процесът. Този тип изпускане на налягането се нарича Естествено изпускане на налягане и е често срещано в рецептите за готвене.

Моделите с Quick cool технология осигуряват до 70% по-бързо естествено изпускане на парата (приставката за бързо охлаждане Quick Cool Tray се продава отделно).

Бързото изпускане на налягане е чрез завъртане на ръкохватката, натискане на бутона или превключване на ключа за бързо освобождаване (според модела на уреда) в положение „Venting“ (Изпускане). Бързото освобождаване отнема 60 – 90 секунди. Моля обърнете внимание, че бързото изпускане не се препоръчва, ако готвите храна с високо съдържание на нишесте (напр. овесена каша). Това може да доведе до изхвърляне на храна от ръкохватката / клапана за изпускане на пара.

Защо вътрешният съд има разноцветни петна след измиване?

Обезцветяването на съда за готвене от неръждаема стомана се нарича „rainbowing“. Това може да бъде причинено от излагане на силна топлина, готвене на нишестени продукти (например ориз, тестени изделия и т.н.) или дори от почистващ препарат след ръчно или машинно миене. Това е често срещано във всички съдове за готвене от неръждаема стомана. Това е нормално и безобидно. За да почистите този визуален ефект, моля разредете малко оцет във вода и използвайте неабразивна кърпа или гъба. Започнете да търкате засегнатата повърхност. Не трябва да отнеме много време или усилия, а повърхността трябва да се върне в предишното си лъскаво състояние. Ако това не помогне, моля свържете се с нас.

Защо понякога се чуват прищраквания от моя Instant Pot?

Прищракванията в Instant Pot идват от следните възможни източници:

• Вода или влага от долната страна на вътрешния съд.
• Включване и изключване на захранването към нагревателя.
• Триене между капака и корпуса, причинено от промяната в налягането или топлинно разширение и свиване.
• Гъвкавите пластини под нагревателя се огъват (проектирани да издържат над 100 000 цикъла).
• Храна като сух боб се пука по време на готвене.

Винаги подсушавайте външната страна на вътрешния съд преди да го поставите в корпуса. По отношение на всички други случаи, бъдете сигурни, че няма нищо притеснително за безопасността или функционалността на уреда. Вашият Instant Pot работи правилно.

Трябва ли да загрявам уреда предварително?

Предварителното загряване е препоръчително при функция „Saute” и при готвене с горещ въздух със запичащия капак (за мултикукърите) и при използването на уредите от серия Vortex. Поставената храна в предварително загрята фурна/камера се приготвя по-равномерно и за по-кратко време, залепва по-малко и попива по-малко мазнина.

Уредите от серия Vortex автоматично сигнализират кога е достигната желаната температура.

Загаря ли храната в Instant Pot?

Краткият отговор е “много малко вероятно е”. Повечето програми за готвене (например супа, каша, ориз, месо, птици, боб / чили и бавно готвене) имат мониторинг на температурата, за да се избегне изгарянето на храната. Това се прави посредством следене на темература при нагревателя. Интензитетът на нагряване се регулира въз основа на показанията за температура.

Този механизъм работи много добре, освен ако храната има много високо съдържание на нишесте. Например, ако добавите брашно във Вашата рецепта за чили, брашното потъва на дъното, втвърдява се при ниски температури и може да блокира разсейването на топлината. В този конкретен случай, Ви предлагаме да добавите брашно към чилито след първоначалното готвене и може би да го варите още една до пет минути, за да позволите сгъстяването на чилито.

Тъй като функцията “Sauté” (Соте) работи при много по-висока температура от другите настройки, не препоръчваме да се оставя без надзор, точно както не бихте оставили тиган на печката без надзор.

Ако уредът засече начална форма на загаряне (нетипично висока температура в дъното на вътрешния съд), Вашият Instant Pot ще сигнализира и ще спре нагряването.

Допълнителна информация и съвети за това как да избегнете загаряния на вътрешния съд, можете да намерите тук.

Мога ли да консервирам в Instant Pot?

Краткият отговор е „Да“, ако става дума за алкални храни. Храните с ниска киселина (например зеленчуци, месо, птици и морски дарове) трябва да бъдат стерилизирани при температура от 115°C или по-висока. Работната температура на Instant Pot е в диапазона от 115°C до 118°, което е достатъчно за целите на консервирането. Ако вашите съдове са по-ниски от 17,5 см, те се побират в Instant Pot. Когато консервирате бурканите, не трябва да затваряте изцяло капака на буркана. Правилото е да затегнете капака и след това да го отвъртите с четвърт оборот. Можете да използвате функцията Steam и да настроите времето за работа по Вашата рецепта за консервиране.

Защо има вода в канала, намиращ се в горната част на основата?

Нормално е да има воден конденз в канала, намиращ се в горната част на основния корпус. Това може да се получи най-вече в периода на охлаждане. Типично е за всички електрически уреди под налягане, а каналът е проектиран така, че да не позволява на водата да се стича извън кукъра.

Ако имате прекомерно количество вода в канала, има две възможности:

1. Уплътнителният пръстен не е поставен правилно.

2. Уплътнителният пръстен е деформиран или износен.

Моля, проверете Вашия уплътнителен пръстен. Ако е деформиран или износен, ще трябва да го замените с нов. Можете да го направите от тук.

Нормално ли е да се получава конденз при дисплея на Vortex?

Получаването на конденз не е опасно и е нормално при някои ситуации, като например:

• След транспортиране.
• При влажна кошница или решетка – кошницата не трябва да се потапя във вода и трябва да бъде подсушена преди поставяне в уреда.
• При приготвяне на определени храни, които отделят по-голямо количество течност или не са подсушени.

Влагата, която може да се получи в долната част на дисплея, ще изчезне естествено след няколко ползвания на уреда.

Нормално ли е да се получава конденз при кошницата на Vortex ClearCook?

Да, това е напълно нормално. Влага, капки вода или конденз между стъклото и предната част на кошницата могат да се появят при следните ситуации:

  • След транспортиране
  • При влажна кошница или решетка – кошницата не трябва да се потапя във вода и трябва да бъде подсушена преди поставяне в уреда
  • След почистване
  • При приготвяне на ястия с високо водно съдържание

Влагата, която може да се получи в прозореца ClеarCook, ще изчезне естествено след няколко ползвания на уреда.

След готвене забелязвам, че капакът се залепя за вътрешния съд и го повдига. Какво да направя, за да го избегна?

След нагряване и охлаждане, въздухът кондензира вътре в Instant Pot и създава малко количество вакуум между капака и вътрешния съд. За да освободите вакуума, моля завъртете ръкохватката, натиснете бутона или превключете ключа за изпускане на пара в положение „Venting“ (Изпускане).

Уплътнителният пръстен е хлабав когато отворя капака. Проблем ли е това?

Уплътнителният пръстен е изработен от здрав силиконов материал. Той се разширява при висока температура, което запечатва празнината между капака и вътрешния съд. Когато капакът се отвори след готвене, уплътнителният пръстен е видимо разхлабен. Но след като изстине или се измие, ще прилепне плътно отново. Препоръчва се уплътнителният пръстен да се сменя на всеки 12 – 18 месеца или когато забележите деформация или повреда.

Как да премахна миризми, натрупани по уплътнителния пръстен?

Уплътнителният пръстен на Instant Pot е изработен от силиконов каучук, който е по-издръжлив от продуктите на основата на естествен каучук. Силиконът е порест материал и може да абсорбира силни аромати на храна по време на готвене. За да премахнете миризмата, извадете уплътнителния пръстен и го поставете в съдомиялна машина. Високата температура и силният перилен препарат обикновено премахват миризмите. Въпреки това миризмите от някои силно кисели храни могат да останат . Едно от често срещаните решения е да имате един уплътнителен пръстен за по-ароматни храни и един за храни с по-малко миризми. Можете да закупите допълнителни уплътнителни пръстени в нашия онлайн магазин.

Как да почистя капака на моя Instant Pot?

Ако оставите Instant Pot да се охлади естествено, капакът обикновено е чист и по него има само кондензирала вода. Просто избършете с обикновена суха кърпа.

Ако използвате бързо изпускане на налягането (изпускане на пара от ръкохватката/клапана) или при приготвяне на лепкави храни, може да се наложи да извадите анти-блокиращия щит за почистване. След почистване, просто го върнете на място му.

Моля, винаги проверявайте поплавъчния клапан. Уверете се, че той може безпрепятствено и лесно да се движи нагоре и надолу. Можете да премахнете поплавъчния клапан като дръпнете малкия уплътнителен пръстен, разположен от долната му страна. За правилното сваляне и поставяне на поплавъчния клапан можете да прочетете в инструкциите на Вашия уред.

Защо контролният панел изглежда замъглен?

На контролния панел (с изключение на уредите от серия Vortex) има тънък защитен филм, който трябва да се отлепи при първа употреба. Възможно е премахването да бъде малко по-трудно, като е необходимо да захванете прозрачното фолио в някой от ъглите и да го отлепите от целия дисплей.

Как да разбера дали трябва да заменя вътрешния съд или уплътнителния пръстен?

Вътрешният съд на Instant Pot е изработен от твърда неръждаема стомана с 3-слойно дъно. Не очакваме никакви дефекти при нормална експлоатация. Ако смятате, че втори съд ще ви е полезен, можете да намерите такъв в нашия онлайн магазин.

Уплътнителният пръстен е направен от силиконов каучук, който е по-издръжлив от естествения. При нормално натоварване може да се експлоатира до 2-3 години. Ако забележите пукнатини, пропускане или деформация на уплътнителния пръстен, трябва да го замените. Можете да намерите резервни пръстени в нашия онлайн магазин.

Как работи отложеното готвене? Защо готвенето стартира веднага, при положение че съм задал отложен старт за след 2 часа?

Отложеното готвене се настройва за времето, по което храната трябва да е готова за консумация, а не когато трябва да започне готвенето. Тоест, ако зададете на таймера отложено готвене за след 8 часа в 9.00 часа сутринта, храната ще е готова в 17:00, 8 часа по-късно. Instant Pot отчита и времето необходимо за понижаване на налягането. Освен това, продължителността на времето за предварително загряване зависи от обема и температурата на храната. Поради това, забавеното готвене трябва да започне рано и да завърши преди определеното време. Ако програмата завърши по-рано от определеното време, автоматичната функция за поддържане на ястието топло стартира и поддържа храната готова за сервиране.

Поради тези съображения, ако зададете таймера на 2 часа, някои програми за готвене, като например функцията Многозърнести (Multigrain) , могат да стартират веднага. По време на забавено готвене, началното време зависи от специфичните функции за готвене.

Колко дълго Instant Pot може да поддържа храната топла?

След готвене Instant Pot автоматично стартира функцията за поддържане на ястието топло, с продължителност до 10 часа.

Храната не трябва да се поддържа топла за повече от 10 часа. По-гъстите ястия могат да попречат на равномерното нагряване, което може да доведе до развалена храна, ако бъде оставена без надзор. Когато готвите/поддържате топла гъста или с високо съдържание на нишесте храна, като яхния и чили, разбърквайте съдържанието на вътрешния съд на всеки 40 до 60 минути, за да сте сигурни, че топлината се разпределя равномерно и да осигурите безопасността на храната.

Защо след работа на уреда изписва L 00:00 и отброява време?

Този надпис на дисплея показва от колко време храната е във фаза „Keep Warm“ (Поддържане на топла храна), след като програмата за готвене е приключила.

Функцията „Keep Warm“ (Поддържане на топла храна) може да бъде включена или изключена по всяко време в процеса на работа на уреда.

Храната не трябва да се поддържа топла за повече от 10 часа.

Може ли Instant Pot да се мие в съдомиялна машина?

Вътрешният съд и включените аксесоари към уреда (напр. мултифункционалната решетка, кошница за готвене с горещ въздух, предпазна подложка, приставка за грил/дехидратиране) са безопасни за почистване в съдомиялна машина.

Капакът за готвене под налягане е подходящ за почистване в съдомиялна машина, ако е поставен върху горния ред и са му премахнати всички подвижни части преди почистване.

Основният корпус, капакът Air Fryer и захранващият кабел НЕ трябва да се почистват в съдомиялна машина.

Мога ли да почистя капака на моя Instant Pot в съдомиялна машина?

Капакът за готвене под налягане е подходящ за почистване в съдомиялна машина, ако е поставен върху горния ред. Премахвайте всички подвижни части от капака преди почистване.

След като сте премахнали ръкохватката / клапана за изпускане на пара, анти-блокиращия щит и капачката за омекотено изпускане на пара (при някои модели), почистете вътрешността на тръбата за изпускане на пара с четчица за почистване на тръби, за да предотвратите запушване.

За да отцедите водата от капака след измиване (вкл. и в съдомиялна машина), хванете капака за дръжката и го дръжте вертикално над мивка, след което го завъртете на 360° – като завъртане на автомобилен волан.

От вътрешната страна на капака за готвене под налягане намирам малки неравни точки. Нормално ли е това?

Да, това е напълно нормално и е част от производствения процес на капака. Четири симетрични точки, разположени по две от всяка страна на капака. При определени уреди въпросните точки са по-ясно изразени, съпоставени с други.

Уредът ми има еър фрайър (air fryer) капак. Как да го почистя?

Капакът Air Fryer НЕ МОЖЕ да се почиства в съдомиялна машина или под течаща вода.

Почиствайте с леко навлажнена кърпа и препарат за съдове, след което използвайте чиста, навлажнена гъба, за да отстраните остатъците от сапун. НЕ потапяйте във вода или друга течност.

Препоръчваме да почиствате Air Fryer капакът след всяко готвене, така както е подробно описано в инструкциите, които са пристигнали заедно с уреда.

Как трябва да почиствам кошницата за готвене с горещ въздух?

Почиствайте кошницата за готвене с мека гъба или кърпа, топла вода и препарат за съдове. НЕ използвайте метални приспособления за почистване, за да избегнете нараняване на покритието.

Кошницата за готвене с горещ въздух на моделите Instant Pot Duo Crisp / Pro Crisp + Air Fryer е подходяща за почистване в съдомиялна машина, като е препоръчително да бъде поставена на горния ред.

Кошницата на моделите Vortex НЕ трябва да се потапя във вода или друга течност, както и да се почиства в съдомиялна машина.

Има петна / надрасквания по нагревателя на моя уред. Защо се е получило това и проблем ли е?

Нагревателят се намира в долната част на основния корпус, като върху него се поставя вътрешния съд.

В следствие от експлоатацията на уреда и неговата редовна употреба, е възможно да се появят петна или надрасквания по него.
Надраскванията се дължат на триенето между нагревателя и вътрешния съд и това е нормално.

Петната се появяват при поставяне на влажен вътрешен съд върху нагревателя. Винаги се уверявайте, че поставяте добре подсушен вътрешен съд.

Надраскванията и петната, които е възможно да се появят по нагревателя, са козметичен дефект и по никакъв начин не влияят на работата на уреда.

Основата има електронни елементи и не трябва никога да се излага на вода.

Това ще доведе до трайно увреждане на Instant Pot. Корпусът може само да се забърсва.

Почиствайте с много леко навлажнена гъба и препарат за съдове, след което използвайте чиста, много леко навлажнена гъба, за да отстраните остатъците от сапун. НЕ почиствайте в съдомиялна машина и НЕ потапяйте във вода или друга течност.

• Избърсвайте вътрешността на основния корпус, както и канала за конденз, с много леко навлажнена кърпа, за да се уверите, че остатъците от храна са премахнати. Оставете ги да изсъхнат напълно преди да поставите вътрешния съд.

• Почиствайте външната част на основния корпус и контролния панел с мека, много леко навлажнена кърпа или гъба.

• Избърсвайте до сухо, за да избегнете появата на ивици.

От къде мога да получа допълнително копие на инструкциите?

Всички ръководства могат да бъдат намерени и изтеглени от секция Полезно – Инструкции и гаранции.

Мога ли да ползвам други съдове в основния вътрешен съд на моя мултикукър/еър фрайър?

Да, можете да поставите допълнителен съд във вътрешния съд от неръждаема стомана, за да приготвите по-малко количество от желаното ястие. Когато използвате допълнителен съд, е необходимо да оставяте разстояние 1 – 1,5 см. от всички страни за свободната циркулация на въздуха и равномерното приготвяне на ястието.

Допълнителният съд се поставя върху решетката за готвене на пара (при мултикукърите), като под нея може да има вода или друго ястие като къри или ориз. 

Допълнителен съд в уред от серията Vortex се поставя върху приставката, за да бъде повдигнат и да се осигури необходимата циркулация на горещия въздух.

Съветваме Ви винаги да използвате допълнителен съд, изработен от качествени материали, подходящи за хранително-вкусовата промишленост, при които не се отделят вредни вещества при високи температури и високо налягане. Можете да използвате всеки допълнителен съд, който е подходящ за употреба във фурна.

Как се използва мултифункционалната решетка за готвене на пара?

Решетката за готвене на пара е един от включените в опаковката на уредите аксесоари, който има мултифункционална употреба.

С нея можете да приготвите храната си на пара като я поставите директно върху решетката, за да не попада във водата, която сте добавили, съответно да не се получава ефектът на сваряване на храната.

Също така, можете да поставите допълнителен съд върху нея, за да повдигнете храната от дъното на вътрешния съд, което ще позволи равномерна топлинна обработка от всички страни.

Върху решетката можете да подредите яйца за варене, също форми за мъфини, чашки за йогурт или шоколадово суфле, и всички подобни аксесоари, които ще ви дадат нова възможност за приготвяне на разнообразна и вкусна храна.

При приготвяне на печиво, ястието ми оставя сурово от долната страна. Има ли нещо нередно с уреда ми?

За равномерното приготвяне на ястието с капак еър фрайър (air fryer) е необходима свободна циркулация на горещ въздух от всичките му страни. Това означава, че за да бъде изпечено и от долната си страна ястието, съответно и съда, в който е поставено, трябва да бъдат повдигнати на разстояние от дъното на вътрешния съд. За целта препоръчваме да използвате решетката за готвене на пара, върху която да поставите съда с печивото.

Може ли да втасва тесто в Instant Pot?

Можете да оставите тесто да втасва във Вашия Instant Pot, като зададете програма “Yogurt” (Йогурт) и покриете с какъвто и да е капак.

При моделите без програма “Yogurt” (Йогурт), за втасване можете да използвате ръчна настройка на температурата при програма „Sous Vide“ (Су Вид).

Мога ли да приготвя кисело мляко в Instant Pot?

Ако Вашият мултикукър има програма „Yogurt“ (Йогурт), можете да приготвите домашно кисело мляко, като изберете предварително зададената настройка и преминете през процесите на Пастьоризация и Ферментация.

При моделите без програма “Yogurt” (Йогурт), за направата на кисело мляко можете да използвате ръчна настройка на температурата при програма „Sous Vide“ (Су Вид).

Как работи функцията „Sous Vide” (Су Вид)?

Тази програма ви гарантира перфектни кулинарни резултати всеки път с прецизен контрол на температурата до +/- 1 градус и запазване на витамините и минералите в храната.

Готвенето „Sous Vide” (Су Вид) представлява приготвяне на храна в специална торбичка за вакуумиране, потопена под вода, при ниска температура за продължително време. Храната се готви в собствените си сосове и резултатът е много вкусен, ароматен и нежен.

След приключване на програмата препоръчваме да направите обратно запечатване на месото чрез програма “Sauté” (Соте) за подсилване на вкуса и аромата, и за получаване на крехко, сочно месо с красива, хрупкава коричка.

Как работи функцията за „Slow cook“ (Бавно готвене)?

Функцията „Slow cook“ (Бавно готвене) работи чрез усъвършенстван контрол на температурата, като можете да изберете режим с ниво на температурата (описано в техническото ръководство на Вашия уред). Вграденият микропроцесор контролира внимателно работната температура и може да се настрои да се готви от 1 до 10 часа (точно както при стандартните “Слоу кукъри”). По време на бавно готвене трябва да поставите ръкохватката / бутона / ключа за освобождаване на пара в позиция „Venting“ (Изпускане) или да поставите оригинален стъклен капак, вместо херметичния.

Как работи функцията „Steam” (Пара)?

Програма „Steam” (Пара) работи като стандартна тенджера за готвене на пара, при която завирате вода във вътрешния съд, за да сготвите храната с пара. Когато готвите на пара, използвайте мултифункционалната решетка, за да повдигнете храната над врящата вода / течност.

При моделите Instant Pot Duo и Instant Pot Duo Crisp + Air Fryer Програма „Steam” (Пара) е под налягане, а при моделите Instant Pot Duo Evo Plus, Instant Pot Pro и Instant Pot Pro Crisp + Air Fryer може да бъде настроена със или без налягане.

Уредът ми няма готови програми, например: Супа, Ориз, Йогурт и т.н.?

Ако сте от късметлиите, които са направили избор да използват комбиниран мултикукър Instant Pot и нямате конкретни програми за приготвяне на Супа, Ориз, Овесена каша, Йогурт и т.н. винаги можете да настроите ръчно желаната програма, време за готвене и температура чрез функционалните бутони или да оставите зададените настройки по подразбиране.

Препоръчваме Ви да използвате изпробвани рецепти, които ще Ви насочат за параметрите на готвенето, така че да постигате прекрасни резултати всеки път.

Къде мога да намеря рецепти за новия ми Instant Pot / Vortex?

Таблици с времена за готвене, както и интересни рецепти, можете да откриете на нашия сайт www.InstantPot.bg в категории Време за готвене и Рецепти, както и в канала ни в You Tube, където ще намерите интересни видео рецепти и видео инструкции.

Съветваме Ви първоначално да използвате изпробвани рецепти, за да можете да усвоите спецификите при работата с мултикукър и да извлечете най-доброто от програмите за готвене.