Изберете страница

Време за готвене

Както конвенционалното готвене, така и готвенето с Instant Pot се основава в голяма степен на личните предпочитания, креативност и доза експериментиране. „Таблиците с време за готвене“ предоставят общи насоки за продължителността на времето, при което се приготвят различни храни под налягане. Препоръчваме Ви да експериментирате, за да постигнете резултатите, които отговарят на Вашите предпочитания за вкус и текстура на храната.

„Таблиците с време за готвене“ се базират на готвене под Високо налягане (Hight Pressure) в диапазона 70 – 80 kPa

Много фактори могат да повлияят на времето за готвене. Например, различни разфасовки месо (или различни размери на един и същ продукт) ще изискват различно време за готвене, за да се получи еднакъв краен резултат.

Когато готвите замразена храна, не е необходимо да размразявате храната предварително. Въпреки това, замразената храна ще удължи времето за предварително загряване и може да повлияе на времето за готвене в зависимост от размера или количеството храна.

Винаги обръщайте особено внимание на степента на приготвяне на месото. Препоръчваме да използвате термометър за готвене, за да проверите температурата във вътрешността на  месото и да се уверите, че то е безопасно за консумация.

Таблиците за време за готвене са предназначени да бъдат използвани като насоки.