Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Ризото

Ризото

4.73* от 18 гласа
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Модерна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 с.л. олио
  • 1 бр. глава лук нарязан
  • 1 бр. скилидка чесън смян
  • 250 гр. ориз Арборио
  • 200 мл. бяло вино
  • 600 мл. бульон или вода с кубче бульон
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • настъргано сирене и / или масло което да добавите в края

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете и загрейте олиото.
  • Добавете лука и сотирайте като разбърквайте от време на време, докато омекне.
  • Добавете ориза и леко запържете, докато цветът му стане полупрозрачен.
  • Добавете виното и разбъркайте за около 1 минута.
  • Добавете бульона и подправките.
  • Спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ). Поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на 6 минути.
  • Когато програмата приключи, освободете бързо налягането (QR).
  • По желание добавете настърганото сирене и / или масло и разбъркайте.

Бележки

Можете да добавите сиренето и при сервиране.
Количествата могат да бъдат увеличени или намалени според желания брой порции, като времето за готвене остава същото.
ТАГОВЕ чесън, ориз, лук, бяло вино

2 отговорa за "Базова рецепта за Ризото"

  1. 5 звезди
    Много лесно и вкусно ризото. Аз му слагам и малко гъби и/ли сьомга преди да стартирам програмата под налягане. Става разкошно кремообразно!

4.73 from 18 votes (16 ratings without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.