Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Бавно готвено пушено свинско месо с бира
Instant Brands Culinary Team

Бавно готвено пушено свинско месо с бира

4.73 от 11 гласове
Подготовка 10 мин
Готвене 8 часове 30 мин
Порции: 8
Обучение: Основно ястие
Кухня: Американска, КОЛЕДНА

Продукти
  

  • 1.4 кг. свинска плешка обезкостена
  • 1 1/2 с.л. пушен червен пипер
  • 1 1/2 с.л. кафява захар
  • 1 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 1 ч.л. листа от мащерка сушени
  • 1 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 бр. лук ситно нарязан
  • 1 с.л. течен пушек
  • 2 1/4 ч.ч. бира
  • 1/4 ч.ч. вода
  • 1/4 ч.ч. царевично нишесте

Екипировка

  • Кухненска връв, подходяща за месо

Method
 

  1. Поставете свинската плешка върху кухненска дъска и я подсушете с хартия.
  2. В купа смесете пушения червен пипер, кафявата захар, чесъна на прах, мащерката, солта и черния пипер.
  3. Нанесете равномерно микса от подправки върху свинската плешка.
  4. Поставете кухненската връв под месото и го завържете на 2-3 места по неговата дължината.
  5. Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ).
  6. Във вътрешния съд добавете зехтина.
  7. След като зехтинът загрее, добавете свинското месо и го запечатайте от всяка страна до получаване на кафеникав загар. Извадете месото и го оставете настрани.
  8. Във вътрешния съд добавете лука и запържете, докато омекне, за около 2-3 минути.
  9. Добавете течния пушек и бирата. Деглазирайте старателно дъното на вътрешния съд с шпатула, като се уверите, че по него не са останали залепнали парченца.
  10. Поставете отново свинското месо във вътрешния съд.
  11. Поставете капака за готвене под налягане.
  12. Изберете програма SLOW COOK (БАВНО ГОТВЕНЕ) на LESS (НИСКО) и време за готвене 8 часа, и натиснете Start.
  13. Когато програмата приключи, внимателно отворете капака на уреда.
  14. Извадете свинската плешка от вътрешния съд и премахнете връвта. Нарежете месото и го покрийте с фолио. Оставете да почине за около 10 минути.
за гарнитурата
  1. Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ).
  2. Във вътрешния съд към бирената течност, в която се е готвило месото, добавете водата и царевичното нишесте. Гответе в продължение на 15 минути или до сгъстяване.
  3. Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте заедно със свинското месо.

Бележки

Течният пушек е подправка, която се предлаглага в по-големите хранителни магазини.

Tried this recipe?

Let us know how it was!

5 отговорa за "Рецепта за Бавно готвено пушено свинско месо с бира"

  1. 5 звезди
    Много удачна и точна рецепта. Всичко направих според препоръките. Стана много вкусно. Не сложих само течен пушек. Препоръчвам.

  2. 5 звезди
    Уникално крехко и сочно месце се получи. Благодаря за рецептата ❤️❤️❤️

  3. Здравейте!

    Не слагам оценка, защото не е коректно, но мисля, че заслужава 5 звезди!
    Правих подобна рецепта /собствено творчество/ в ИП Про+ЕФ, но джолан с кожа и се получи отлично за 7 часа, с едно обръщане!
    Не уточнавяте обаче, клапана дали да е на Seal или на Vent, както е по инструкция!
    Моля, да го поясните, за да зная за следващ път!

  4. 4 звезди
    Много добра рецепта, но според мен има грешка в количеството сол и трябва да е 1,5 чаена лъжичка, а не супена. Без да се замисля следвах рецептата, получи се топящо се в устата свинско със сос с точната гъстота, но доста солен за нашия вкус, следващият път ще я намаля драстично.

    1. Здравейте,

      Багодарим за изпратената обратна връзка и се радваме, че рецептата Ви е харесала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Recipe Rating




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. / 0.00 € (вкл. ДДС)
0.00 лв. / 0.00 €