Бавно готвено пушено свинско месо с бира
Оборудване
- Кухненска връв, подходяща за месо
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1.4 кг. свинска плешка обезкостена
- 1 1/2 с.л. пушен червен пипер
- 1 1/2 с.л. кафява захар
- 1 1/2 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. листа от мащерка сушени
- 1 1/2 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 3 с.л. зехтин
- 1 бр. лук ситно нарязан
- 1 с.л. течен пушек
- 2 1/4 ч.ч. бира
- 1/4 ч.ч. вода
- 1/4 ч.ч. царевично нишесте
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Поставете свинската плешка върху кухненска дъска и я подсушете с хартия.
- В купа смесете пушения червен пипер, кафявата захар, чесъна на прах, мащерката, солта и черния пипер.
- Нанесете равномерно микса от подправки върху свинската плешка.
- Поставете кухненската връв под месото и го завържете на 2-3 места по неговата дължината.
- Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ).
- Във вътрешния съд добавете зехтина.
- След като зехтинът загрее, добавете свинското месо и го запечатайте от всяка страна до получаване на кафеникав загар. Извадете месото и го оставете настрани.
- Във вътрешния съд добавете лука и запържете, докато омекне, за около 2-3 минути.
- Добавете течния пушек и бирата. Деглазирайте старателно дъното на вътрешния съд с шпатула, като се уверите, че по него не са останали залепнали парченца.
- Поставете отново свинското месо във вътрешния съд.
- Поставете капака за готвене под налягане.
- Изберете програма SLOW COOK (БАВНО ГОТВЕНЕ) на LESS (НИСКО) и време за готвене 8 часа, и натиснете Start.
- Когато програмата приключи, внимателно отворете капака на уреда.
- Извадете свинската плешка от вътрешния съд и премахнете връвта. Нарежете месото и го покрийте с фолио. Оставете да почине за около 10 минути.
за гарнитурата
- Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ).
- Във вътрешния съд към бирената течност, в която се е готвило месото, добавете водата и царевичното нишесте. Гответе в продължение на 15 минути или до сгъстяване.
- Овкусете със сол и черен пипер и сервирайте заедно със свинското месо.
Много удачна и точна рецепта. Всичко направих според препоръките. Стана много вкусно. Не сложих само течен пушек. Препоръчвам.
Уникално крехко и сочно месце се получи. Благодаря за рецептата ❤️❤️❤️
Здравейте!
Не слагам оценка, защото не е коректно, но мисля, че заслужава 5 звезди!
Правих подобна рецепта /собствено творчество/ в ИП Про+ЕФ, но джолан с кожа и се получи отлично за 7 часа, с едно обръщане!
Не уточнавяте обаче, клапана дали да е на Seal или на Vent, както е по инструкция!
Моля, да го поясните, за да зная за следващ път!
Много добра рецепта, но според мен има грешка в количеството сол и трябва да е 1,5 чаена лъжичка, а не супена. Без да се замисля следвах рецептата, получи се топящо се в устата свинско със сос с точната гъстота, но доста солен за нашия вкус, следващият път ще я намаля драстично.
Здравейте,
Багодарим за изпратената обратна връзка и се радваме, че рецептата Ви е харесала.