До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

Защо да изберете мултикукър Instant Pot DUO пред алтернативи на пазара?

Защо да изберете Instant Pot DUO пред алтернативи на пазара?

Instant Pot Duo е херметичен мултикукър и е най-продаваният мултикукър в САЩ – единственият достигал продажби от над 200 000 броя уреди в рамките на един ден. С оценка от потребителите  4.7 от 5 звезди, базирана на над 110000 ревюта, не случайно Instant Pot Duo превръща марката Instant Pot в нарицателно име за всички подобни уреди в САЩ.

Защо да изберете мултикукър Instant Pot DUO?


Безопасен и надежден

Мултикукър Instant Pot Duo има вградени 10 системи за безопасност. Ако даден производител не посочва приложените механизми за безопасност на съответния уред за готвене под налягане, то е възможно те да са с по-ниско ниво. Пълна информация относно системите за безопасност на Instant Pot можете на намерите тук.


Качествен и ефективен

Още при първия досег Instant Pot дава усещането за здрав и качествен уред. Поставен на равна повърхност уредът не се клати, корпусът и капакът нe поддават при натиск, пластмасовите елементи като дръжки на корпуса и капак са изключително масивни и солидни и не създават притеснения у потребителя, че лесно могат да се счупят.

Всеки елемент в уреда е изработен качествено. Всички полимерни елементи са от висококачествена пластмаса и нямат пряк контакт с хранителни продукти. Изолацията и материалите на основния корпус са по-плътни, съпоставен с други алтернативни продукти. Резултатът е значително по-ниска температура на корпуса, по-ниска загуба на топлина и по-ефективна работа.


Instant Pot Duo
е произведен за Европа

Всички уреди Instant Pot, предлагани на българския пазар, са произведени за Европа, а не за Източна Европа в частност. Уредът, който ще получите във Вашия дом, е абсолютно същият, който получават домакинствата в Англия, Германия, Холандия, Франция и т.н. Ето защо в комплекта на Вашия уред ще откриете  и оригинални книжки на съответните езици.


Бързо изпускане на налягането без необходимост от ангажирано присъствие през целия процес

Някои от алтернативните продукти не предлагат възможност за изпускане на налягането без участието на потребителя през целия процес. На практика това означава, че след като процесът на готвене е приключил, потребителят следва да задържи натиснат бутон или копче в продължение на една или няколко минути докато мултикукърът освободи парата. При млтикукър Instant Pot Duo е необходимо само едно завъртане на ръкохватката за изпускане на пара, след което уредът ще довърши процеса сам.


Вътрешен съд от висококачествена неръждаема стомана

Вътрешният съд, включен в комплекта на мултикукър Instant Pot Duo, е от неръждаема стомана. Така получавате най-високия клас вътрешен съд Instant Pot по отношение на устойчивост във времето. Издръжлив, сигурен и с минимални изисквания при поддръжка. Алтернативни вътрешни съдове с керамично покритие се предлагат като допълнителна опция за закупуване, като и при тях покритието се отличава с отсъствието на PTFE и PFOA.


Изцяло премахващ се капак, без необходимост от разглобяване

Капакът на Instant Pot Duo не е фиксиран към основния корпус, като се премахва изцяло без да има елемент на разглобяване. Това позволява по-свободна работа с уреда, без странично поставеният да създава неудобство при разбъркване. Същевременно уредът има предвидени и поставки, разположени в дръжките от двете страни на основния корпус, където капакът може да бъде поставен и отворен директно върху основния корпус. Казано накратко при Instant Pot Duo можете да сваляте изцяло капака или да го поставяте изправен директно върху уреда, за да освободите място на плота си.


Капак и вътрешен съд, подходящи за почистване в съдомиялна машина

И вътрешният съд и капакът за готвене под налягане на Instant Pot Duo могат да бъдат почиствани както под течаща вода, така или в съдомиялна машина. Фиксирани капаци, вътрешни съдове с тефлоново покритие, както и част от съдовете с керамично покритие не могат или не се препоръчва да бъдат почиствани в съдомиялна машина.


Instant Pot Duo e
умен

При много алтернативни уреди готовите програми представляват комбинация от фиксирано време и налягане. Интелигентните програми на Instant Pot Duo са различни, те следват различна логика на работа.

Например:

При програма Ориз (Rice) времето за приготвяне се адаптира спрямо количеството храна, поставено в уреда. Когато храната е по-малко, времето за готвене е по-кратко. Когато уредът е максимално пълен, програмата автоматично увеличава времето за приготвяне.

При програма Многозърнести (Multigrain) логиката на готвене се променя. Уредът започва процес на работа при ниско налягане и температура за определен период от време. След като приключи с топлото накисване на продуктите, уредът преминава в различен температурен режим и променя налягането.

Повече информация за интелигентните програми на Instant Pot можете да намерите тук.

При функциите за работа без предварително зададена програма, уредът се отличава с голяма  свободата на действие. Така например при готвене под налягане можете да зададете минималното време за готвене дори от 0 мин., подходящо за готвене на много крехки зеленчуци, които лесно могат да бъдат пресготвени.


Instant Pot Duo е прям

Instant Pot Duo е уред с 7-в-1 функции и заложени 13 интелигентни програми. И, да, Instant Pot Duo прави всичко, което казват цифрите в името му, дори повече. Например Duo може да приготвя кисело мляко (пастюризиране и заквасване), да готви на пара, но и да се използва за втасване на тесто, за накисване на зърени култури, за приготвяне на сайдери и други напитки, на пуканки, на чийзкейкове и блатове за торти, за варене на яйца, и др. Повече за това как точно трябва да се разчитат цифрите в наименованията на уредите “Много в 1”, както и каква е разликата между брой функции и брой програми можете да намерите тук.

В комплекта на уреда са включени малко на брой аксесоари, но всички те са изработени с високо качество и от материали, безопасни за употреба при готвене под налягане и при високи температури. Нашият съвет е винаги да се информирате за качеството и устойчивостта на аксесоарите, които използвате във Вашия мутикукър, особено в случай на използване на полимерни аксесоари при високи температури.


Instant Pot Duo
се предлага в 3 различни размера

Независимо от размера и нуждите на Вашето домакинство, ще отриете подходящ размер уред за Вас. Instant Pot Duo се предлага в 3 размера – с вместимост 3, 5.7 и 8 литра.

Въпросите, които е добре да си зададете, преди да направите своя избор:

  • Този уред безопасен, здравословен и надежден ли е?
  • Каква е гаранцията и има ли лесен достъп до сервиз?
  • Какво е качеството на вътрешния съд и аксесоарите и променя ли се във времето?
  • Лесно ли се намират консумативи и аксесоари?
  • Лесно ли се намират рецепти и информация?

Щом четете тази статия, може би ще Ви е интересно да видите още:

Към статия > Защо да изберете Instant Pot херметичен мултикукър пред алтернативи?

Към статия > Съвети за готвене с Instant Pot

Към статия > 25 често срещани грешки при готвене с Instant Pot

Към статия > Мултифункционални уреди, мултикукъри и какво означава уред “Много в 1”?


Статиите и снимките, публикувани на този сайт, са обект на авторско право. Копирането и разпространяването им с търговска цел, без изрично писмено съгласие на InstantPot.bg, е забранено.

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.