До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

Каква е разликата между Vortex Plus ClearCook и ClearCook & OdourErase?

Каква е разликата между еър фрайърите ClearCoок и ClearCook & OdoueErase

Радваме се, че вниманието Ви се е спряло на два от самостоятелните еър фрайъри от серията Vortex Plus ClearCook, които предлагаме. В следващите редове ще научите по-подробно какви са разликите между моделите Instant Vortex Plus ClearCook и Instant Vortex Plus ClearCook & OdourErase с вместимост 5.7 литра и вярваме, че информацията ще Ви бъде полезна при избора на най-подходящия уред за Вашите нужди.

Двата модела еър фрайъри са изключително близки, като функционално се припокриват напълно. Няма разлика в програмите или температурните диапазони, в които работят. Габаритните им размери са напълно еднакви и са окомплектовани с еднакви по размер кошници и приставки за еър фрайър.

При готвенето с еър фрайър има силно завихряне на възуха в отделението за готвене. То значително превишава това при стандартните фурни с възможност за конвекция. Въпреки че по-голямата част от мазнината, която циркулира в отделението за готвене, попада под приставката за еър фрайър, част от нея бива завихряна от силния вентилатор. Подобно на фурните, и при еър фрайърите, част от въздуха, който се намира в отделението за готвене, се освобождава в кухнята. При по-голямата част от еър фрайрите, въпросният въздух се издухва от задната част на уреда. Когато той е примесен с мазнина, в процеса на дългосрочна експлоатация започват да се натрупват отлагания по повърхностите зад самия уред.

Какво е различното при модел Vortex Plus ClearCook & OdourErase?

При циркулирането на въздуха в отделението за готвене, част от него се насочва към филтър, поставен в задната част на уреда. Филтърът абсорбира мазнините, които вентилаторът е завихрил, като по този начин допълнително намалява нежеланите мазнини от ястието. Успоредно с това, филтърът е позициониран непосредствено преди въздухът да излезе от еър фрайъра, предпазвайки натрупването на мазни отлагания по повърхностите зад уреда.

Допълнителният филтър OdourErase предпазва ли от миризми?

Да, частично. Основната функция на филтъра е да премахва завихрените в отделението за готвене мазнини. Допълнителен ефект от това е и премахването на част от миризмите, които неминуемо се освобождават в процеса на готвене. В зависимост от типа храна, който се приготвя, филтърът редуцира около 30-50% от миризмите, поради което няма да усетите силни аромати в кухнята. Важно е да отбележим, че натрупването на силни миризми по самия филтър, може да доведе до негативен ефект и така след няколко цикъла на приготвяне на риба, може да заблежите, че при следващо готвене на нещо различно, отново усещате натрапчиви аромати от предходното готвене. Въпреки това, тези миризми няма да са част от готовото ястие.

Нива на шум

Поради силните вентилатори, стандартно еър фрайърите са шумни и при нормална работа трудно могат да останат незабелязани. Към днешна дата, моделите ClearCook и ClearCook & OdourErase са едни от най-тихите модели за готвене/пържене с горещ въздух и при работа не шумят натрапчиво. Това е особено важно при програма за дехидратиране, тъй като тя работи в продължение на часове.

Освен филтъра, при модел ClearCook & OdourErase има и допълнително уплътнение в предната част на отделението за готвене. Това прави моделът изключително тих, превъзхождащ дори и вече много тихия Instant Vortex Plus ClearCook.

Различен външен вид / дизайн

Основната разлика във визията на уредите е свързана с облицовката им, като при модел ClearCook тя е от матов полимер с черен цвят, докато при модел ClearCook & OdourErase е метална с иноксов цвят. Допълнителна разлика има в цвета на ръкохватката на кошницата, както и в горната задна част на модел ClearCook & OdourErase, където се намира кутията за филтъра.

Почистване и поддръжка

Уредите се почистват и поддържат по идентичен начин, като кошницата и приставката се почистват с мека гъба или кърпа, топла вода и неагресивен препарат за съдове, подобно на тигани с различни покрития. Не могат да се използват абразивни гъби и метални приспособления за почистване, за да се избегне нараняване на покритието.

Кошницата и приставката могат да се почистват в съдомиялна машина, като това не е препоръчително. Почистването в съдомиялна машина може да намали качеството на незалепващото покритие и значително да съкрати живота му. Винаги подбирайте подходящи неагресивни препарати. След почистване в съдомиялна машина по съответните части/аксесоари може да настъпи обезцветяване, но това няма да повлияе на безопасността или работата на уреда.

Отделението за готвене се почиства с мека, леко навлажнена гъба или кърпа и неагресивен препарат за съдове. Важно е да се проверява нагревателят и отделението за готвене за мазни пръски и остатъци от храна и същите да бъдат своевременно отстранявани. Това е от изключително значение за правилната експлоатация и изправността на уреда.

Консумативи

Точно както при съдовете с различни покрития, така и при кошниците и приставките на еър фрайърите, качествата на покритието започват да се губят. Дори и най-качествените покрития могат да бъдат надраскани или повредени. С времето силиконовите елементи, които са част от приставката за еър фрайър, започват да се втвърдяват и да натрупват миризми. Желателно е да се подменят на около 18 – 24 месеца.

От съществена важност при избора на еър фрайър е да проверите дали и къде можете да намерите резервни кошници. И за двата модела можете да откриете еър фрайър кошници, приставки, както и силиконови елементи в секция Резервни части и консумативи на нашия сайт. Дори и да има изчерпана наличност от даден резервен елемент, не се притеснявайте да ни пишете, за да можем да съдействаме своевременно.

Допълнителна информация

В случай, че се нуждаете от допълнителна информация за работата на еър фрайърите и за предимствата при готвенето с горещ въздух, можете да посетите секция Преди да купите, където ще намерите отговори на много от стоящите пред Вас въпроси. А след това остава единствено да добавите щипката магия, която Instant Vortex ще Ви предложи.

 

Instant Vortex Plus ClearCook Air Fryer | Черен петък | Black Friday 2022 Instant Vortex Plus ClearCook & OdourErase | Черен петък | Black Friday 2022
ПродуктInstant Vortex Plus ClearCook Air Fryer 5.7L – ЧеренInstant Vortex Plus ClearCook & OdourErase Air Fryer 5.7L
Вместимост5.7 литра5.7 литра
Версия--
Снимка--
Функции6-в-16-в-1
Програми66
Пара/Готвене на пара (Steam)--
Кисело мляко/Йогурт (Yogurt)--
Бавно готвене (Slow Cook)--
Сотиране/Запържване; Сотиране (Saute)--
Поддържане на топла храна (Keep Warm)--
Готвене под налягане (Pressure cook)--
Су Вид (Sous Vide)--
Пържене с горещ въздух (Air Fry)ДаДа
Отложен старт (Delay Start)--
Печене (Bake)ДаДа
Запичане (Roast)ДаДа
Грил (Grill/Broil)ДаДа
Дехидратиране (Dehydrate)ДаДа
Претопляне на храна (Reheat)ДаДа
Тегло5.2 кг.6.0 кг.
Размери (Д х Ш х В) с хeрметичен капак--
Размери (Д х Ш х В) с капак Air Fryer--
Размери (Д х Ш х В)30 х 37.9 х 33 см.30 х 39.2 х 33 см.
Размери на кошница (Д х Ш х В) вътрешни, с приставка24.7 × 24.1 × 8.5 см.24.7 × 24.1 × 8.5 см.
Размери на кошница (височина) вътрешни, без поставена приставка10 см.10 см.
Мощност1450-1700W1450-1700W
Напрежение1450-1700W220V-240V
Цвят/ОблицовкаЧеренИнокс + черен
Капак за готвене под налягане--
Капак Air Fryer--
Вътрешен съд--
LCD дисплей--
Сензорен дисплей (тъч скрийн)ДаДа
Готви с до 70% по-бързо от традиционните методи за готвене--
Ефективно печенеДаДа
Пържене с 95% по-малко мазнинаДаДа
Макс. температура с Air Fryer капак--
Максимална температура205°C205°C
Готвене без BPA/PFOA/PTFE--
Механизми за безопасност--
Изцяло сваляем капак--
Капак без открити метални елементи--
Поставка (ухо) за капака за готвене под налягане--
Дифузно (омекотено) изпускане на пара--
Технология Quick Cool--
Технология EasySeal Lid за автоматично херметизиране на капака за готвене под налягане--
Отделен механизъм Easy Steam Release без досег до механизма за освобождаване на пара--
Индикатор за прогреса на готвенеДаДа
Favorite бутони - запазване на персонални настройки в “Любими“--
Reminder -Задаване на напомняне за освобождаване на налягането--
Технология EvenCrisp™ за перфектна хрупкавостДаДа
Решетка за готвене на пара--
Air Fryer кошницаДаДа
Основа за Air Fryer кошница--
Приставка за кошницаДаДа
Приставка за грил/дехидратиране--
Предпазна подложка/капак за съхранение за капака Air Fryer--
Почистване в съдомиялна машинаВъзможно, но не се препоръчваПриставка за кошница, Air Fryer кошница**Почистването в съдомиялна машина може да обезцвети и/или намали качеството на незалепващото покритие отвътре и облицовката отвън.Възможно, но не се препоръчваПриставка за кошница, Air Fryer кошница* *Почистването в съдомиялна машина може да обезцвети и/или намали качеството на незалепващото покритие отвътре и облицовката отвън.
Материал/покритие на кошницата Air Fryer (и приставката за модели Vortex)--
Допълнителен уплътнителен пръстен за капака--
Включени аксесоариПриставка за кошницаПриставка за кошница
Захранващ кабел европейски стандарт (шуко)ДаДа
Книжка с инструкции на български езикДаДа
Гаранция24 месеца24 месеца
Максимален поток на чист въздух--
При 5-кратно пречистване на въздуха за час--
При 3-кратно пречистване на въздуха за час--
Режими на работа--
Индикатор за качество на въздуха--
Максимално ниво на шум--
WiFi управление--

Щом четете тази статия, може би ще Ви е интересно да видите още:

Към статия > Кой модел еър фрайър Instant да изберете?

Към статия > Защо да изберете Instant Vortex Plus ClearCook & OdourErase пред алтернативи?

Към статия > Знаете ли, че готвенето в Instant струва 5 пъти по-малко от готвенето в електрическа фурна?

Към статия > Съвети за приготвяне на пържени картофи в Еър фрайър


Статиите и снимките, публикувани на този сайт, са обект на авторско право. Копирането и разпространяването им с търговска цел, без изрично писмено съгласие на InstantPot.bg, е забранено.

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.