Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

Каква е разликата между DUO CRISP и PRO CRISP?

Каква е разликата между DUO CRISP и PRO CRISP?

Каква е разликата между комбинираните модели Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER и Instant Pot PRO CRISP + AIR FRYER?

И двата модела комбинират мултикукър с херметическо затваряне и еър фрайър (air fryer).

И двата модела са окомплектовани с 2 капака – един капак за готвене под налягане, на пара и су вид и втори капак Air Fryer за пържене с горещ въздух, запичане, печене и дехидратиране.

И двата модела включват в комплекта си еднакви аксесоари (описани в секция Спецификации в страниците на продуктите).

Модел PRO CRISP + AIR FRYER е по-нов и надграден модел комбиниран мултикукър с редица подобрения спрямо модел DUO CRISP  + AIR FRYER. В следващите редове ще Ви запознаем по-подробно именно с тях.

Какво е различното при модел PRO CRISP + AIR FRYER?

Програми и функции: модел PRO CRISP + AIR FRYER се припокрива с модел DUO CRISP + AIR FRYER, но може да работи на 6 нива при сотиране (2 нива при Duo Crisp) и да поддържа по-висока максимална температура при работа с Air Fryer капака от 232˚С (204˚С при Duo Crisp).

Капак за готвене под налягане: За разлика от DUO CRISP, при модел PRO CRISP няма открити метални части по капака. Това предпазва от случайни наранявания, като в допълнение, е предвидена и заготовка за технология Quick Cool (за намаляване времето за естествено освобождаване на налягането с до 50-70%. *Необходимо е закупуване на допълнителен аксесоар).

Система за изпускане на налягането: И при двата модела уреди парата се изпуска посредством отделен механизъм, без досег до механизма, през който реално се освобождава парата. При модел DUO CRISP това се случва посредством бутон, а при PRO CRISP – посредством ключ. На клапана за изпускане на налягането е добавена и капачка за омекотено (дифузно) изпускане на парата, правейки струята пара по-малко интензивна.

Вътрешен съд: вътрешният съд, включен в комплекта на PRO CRISP, отново е от висококачествена неръждаема стомана, но е с плоско дъно и допълнителни силиконови дръжки Easy-grip, което го прави по-удобен за сотиране, тъй като мазнината не се стича встрани и съдът не се върти при разбъркване. В допълнение, този съд е подходящ и за употреба върху индукционни котлони.

Дисплей: PRO CRISP разполага с голям LCD дисплей с повече информация, индикатор за прогреса и основен бутон за лесна навигация.

Корпус и облицовка: Освен ценовата разлика на облицовката, при модел PRO CRISP има добавена и изолационна вата, правейки уреда по-бърз и икономичен. Към днешна дата PRO CRISP + AIR FRYER е единственият комбиниран мултикукър с такава допълнителна вътрешна изолация.

Размери: DUO CRISP + AIR FRYER се предлага с два варианта на вместимост, съответно 5.7 и 8 литра. При PRO CRISP + AIR FRYER вътрешният съд е с обем от 7.6 литра. 

При готвене под налягане обемът от 5,7 литра е достатъчен за готвене до 6 порции, а при вариантите от 7.6 и 8 литра – до 8 порции. Що се отнася до вместимостта на кошниците Air Fryer при уред с вместимост 5.7 литра, капацитетът на кошницата е 3.2 литра, а при уред с вместимост 7.6 или 8 литра – около 4.6 литра.  Това прави комбинираните уреди Instant Pot  незаменими при приготвянето на храни, които изискват няколко различни техники на готвене – единственото, което трябва да направите е да смените капака и да изберете желаната програма за готвене.


По-подробно описание и сравнение между всички модели Instant Pot можете да намерите тук.

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.