Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

По-чист въздух у дома или защо Ви е необходим пречиствател на въздух?

По-чист въздух у дома или защо Ви е необходим пречиствател на въздух?

Какво представлява замърсяването на въздуха у дома?

Замърсяването на въздуха в закрити помещения може да бъде под формата на прах, дим, спори, акари, пърхот от домашни любимци, алергени, бактерии и други ултра фини частици, които вредят на Вашето здраве. Лошото качество на въздуха може да доведе до белодробни заболявания като астма, ХОББ, включително и до онкологични заболявания, и има особено силно влияние върху децата, увеличавайки риска от развитие на алергии и респираторни проблеми.

Според Агенцията за опазване на околната среда на САЩ, поради липсата на циркулация, въздухът в домашни условия може да бъде до 5 пъти по-замърсен и опасен за здравето, отколкото този на открито. Именно липсата на циркулация дава възможност на замърсителите да се размножават и развиват.

Ето защо пречистването на въздуха вкъщи е толкова важно.

Как да поддържате добро качество на въздуха у дома?

Всичко зависи от средата, в която живеете. Дали домът Ви се намира в града или сред природа, на кой етаж е, преди колко време е направен последният ремонт, дали имате обзавеждане и аксесоари, които задържат повече прах, или пък имате домашен любимец, пушите ли на закрито, дори кой сезон е… Това са само част от факторите, които влияят на качеството на въздуха вкъщи. В много случаи редовното проветряване и почистване не са достатъчни. Тук на помощ идват пречиствателите на въздух. Благодарение на специалните филтри, които задържат и най-фините частици, тези устройства са най-ефективното средство за почистване на въздуха. Високоефективният пречиствател на въздух може да премахне до 99.97% от ултра фините частици и замърсители във въздуха.

Как работят Пречиствателите на въздух Instant Air Purifier?

Пречиствателите на въздух Instant Air Purifier използват усъвършенствана система за филтриране и обработка на въздуха на закрито. Плазмено-йонната технология и филтърът HEPA-13* улавят до 99.97% от вредните частици и ултра фини замърсители във въздуха. Сензорите за наблюдение на качеството на въздуха 24/7** автоматично регулират скоростта на вентилатора (3 степени) според количеството на прахови частици във всеки един момент. Когато качеството на въздуха се влоши, вентилаторът преминава на по-висока степен, като осигурява необходимата циркулация и по-чист въздух само за минути.

Допълнителен датчик следи концентрацията на прахови частици във въздуха (μg/m³)***, а цветовият индикатор (3 цвята) показва качеството му по всяко време. Проектиран да работи дискретно и безшумно, пречиствателят на въздух Instant Air Purifier функционира без дори да забележите.

Какви са предимствата от използването на Пречиствател на въздух Instant Air Purifier?

 

Намалява предпоставките за развитие на алергии и астма


HEPA-13 филтърът улавя до 99.97% от фините замърсители на въздуха (с големина над 0.3 микрона). Тези частици включват домашен прах и пърхот от домашни любимци, които са едни от най-чести дразнители за страдащите от астма или дихателни алергии. Пречиствателят филтрира тези замърсители и осигурява по-чист въздух във Вашия дом.

Намалява вероятността за пренасяне на вируси в затворено пространство


Обикновената настинка и грипът се разпространяват по въздушно-капков път. Това е и причината почти винаги членовете на едно домакинство да се разболеят едновременно. Пречиствателят на въздух улавя бактериите посредством своя филтър и по този начин намалява вероятността от разболяване.

Премахва неприятните миризми


Миризмите в едно домакинство могат да бъдат резултат от различни фактори като готвене, събран боклук, мухъл, домашни любимци, тютюнопушене и др. Слоят с активен въглен на филтъра неутрализира неприятните миризми, създавайки по-чиста и приятна атмосфера в помещението. Вече не е необходимо да използвате ароматизатори със съдържание на химикали.

Намалява действието на вредните химикали


Боята, лепилото за тапети и използваните почистващи препарати могат да бъдат източник на токсини във въздуха. Въпреки че в малки количества те са безвредни, ежедневното им вдишване не е препоръчително.

Комбинацията от плазмено-йонна технология с филтър HEPA-13 спомага за абсорбирането на вредните химикали, като по този начин предпазва от попадането им в човешкото тяло през лигавицата на очите, гърлото или белите дробове.

Подобрява съня


Скритите алергени в домашния прах могат да предизвикат алергии, сенна хрема и правят организма по-податлив на вирусни и респираторни инфекции. Такива състояния могат да се проявят с различни симптоми, нарушаващи съня – от кихане и кашлица до запушване на носа и възпалено гърло. Чрез филтриране на алергените в спалното помещение, можете да си осигурите по-спокоен сън и да се чувствате по-продуктивни и енергични на следващия ден.

Пречиствателите на въздух Instant Air Purifier имат “Нощен режим”, който настройва автоматично уреда според осветлението в стаята, като изключва светлината на дисплея и генератора на плазмени йони, и преминава в тих режим на работа.

Подобрява имунитета и психическото здраве


Плазмено-йонната технология излъчва положителни и отрицателни йони, предназначени да подобрят качеството на въздуха в помещението, като го насищат с йони. Ефективността на йонизирания въздух се изразява в подобряване качеството на съня, на психическото състояние, на имунитета и др.

Подобрява качеството на въздуха и е енергоефективен


Получавате по-чист въздух, като това се случва с по-малко количество използвана електроенергия в сравнение с други подобни уреди. При установено добро качество на въздуха, пречиствателят на въздух Instant Air Purifier преминава в “Икономичен режим” на работа, който включва и изключва вентилатора на всеки 10 минути. Това намалява с до 50% използваната електроенергия.

Как да разберете дали наистина имате нужда от пречиствател на въздух?

Ако все още не сте сигурни дали имате нужда от пречиствател на въздух в своя дом, задайте си следните въпроси и вижте на колко от тях ще отговорите с “Да”:

  • Искате ли по-чист дом с наличие на по-малко прахови частици?
  • Страдате ли от алергии или астма и искате ли да бъдете спокойни и защитени от тях у дома?
  • Вие или някой от членовете на Вашето семейство разболява ли се по-често и по-лесно, предразположени ли сте към инфекции?
  • Искате ли да намалите количеството на въздушно пренасяните токсини, които тялото Ви поема ежедневно?
  • Искате ли да неутрализирате неприятните миризми във Вашия дом?
  • Имате ли домашен любимец и ако да, искате ли да намалите животинския пърхот и естествените миризми, които отделя?
  • Искате ли Вие и Вашите деца да живеете в по-здравословна среда и да бъдете по-здрави?

* Филтърът HEPA-13 постига най-високо ниво на ефективност в задържането на частици и филтрирането на въздуха. HEPA клас H13 може да отстрани 99,97% от всички частици във въздуха с размери 0.3 микрона в диаметър.

** Сензорът може да даде допустима грешка от +/-20 μg/м³ при откриване на промени в качеството на въздуха.

*** Индикаторът за качеството на въздуха в µg/m³ или в % не е наличен за модели AP100.


Щом четете тази статия, може би ще Ви е интересно да видите още:

Към статия > Мултифункционални уреди, мултикукъри и какво означава уред “Много в 1”?

Към статия > Знаете ли, че готвенето в Instant струва 5 пъти по-малко от готвенето в електрическа фурна?


Статиите и снимките, публикувани на този сайт, са обект на авторско право. Копирането и разпространяването им с търговска цел, без изрично писмено съгласие на InstantPot.bg, е забранено.

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.