До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

Защо да изберете Instant Pot комбиниран мултикукър с еър фрайър пред алтернативи?

Защо да изберете Instant Pot комбиниран мултикукър с еър фрайър

Щом четете тази статия, вероятно се опитвате да се ориентирате в лабиринта, наречен “избор на мултикукър”. В следващите редове ще се опитаме да Ви уверим, че сте на правилното място и Instant Pot има място във Вашия дом.

Какви са предимствата на уредите INSTANT POT?

Instant Pot е най-продаваният производител на херметични мултикукъри в САЩ и е единственият достигал продажби от над 200 000 броя уреди от един модел в рамките на един ден. С оценка от потребителите 4.7 от 5 звезди, базирана на над 110 000 ревюта, неслучайно Instant Pot e нарицателно име за всички подобни уреди в САЩ.

Какво представлява комбинираният мултикукър с еър фрайър?

Комбинираният мултикукър представлява херметичен мултикукър, който може да работи и като еър фрайър (air fryer). В повечето случаи тези уреди са окомплектовани с два отделни капака – капак за готвене под налягане и капак Air Fryer за готвене/пържене с горещ въздух. Това ги прави незаменими при приготвянето на ястия, които изискват няколко различни техники на готвене, без да се налага да прехвърляте самата храна в друг уред или съд.

Защо да изберете Instant Pot комбиниран мултикукър с еър фрайър пред алтернативи на пазара?

Най-важното за всеки потребител е да може да направи информиран избор. Ето защо нашият първи съвет винаги е – бъдете активни и проучвайте като използвате различни източници на информация. Тук ще се опитаме не само да Ви запознаем с предимствата на уредите Instant Pot, но също така да насочим вниманието Ви към аспектите, на които е важно да се обръща внимание при избор на мултикукър с еър фрайър.


Неръждаем вътрешен съд

На първо място, една от основните разлики, която ще забележите при отделните производители, е вътрешният съд. Всички мултикукъри Instant Pot са окомплектовани с вътрешен съд от висококачествена неръждаема стомана, с дебело 3-слойно дъно. Това ги прави изключително безопасни за работа. С тях не трябва да имате каквито и да е притеснения, свързани с надрасквания или наранявания на покритието, нарушаващи безопасността на приготвената храна (характерни за продукти с алтернативни покрития).

При модел Instant Pot Pro Crisp + Air Fryer вътрешният съд е допълнително подобрен – той е с изцяло плоско дъно и с добавени силиконови дръжки Easy Grip за лесно захващане и преместване, които същевременно го позиционират намясто в уреда. В допълнение, вътрешният съд на този модел може да се използва върху всички видове котлони, включително и индукционни.


Автоматичното херметизиране на капака за готвене под налягане (технология EasySeal Lid)

След като затворите херметичния капак, комбинираните мултикукъри Instant Pot преминават в режим на херметизиране изцяло автоматично, без да се изискват допълнителни действия от страна на потребителите.


Висококачествена система за освобождаване на налягането, максимално безопасно и без пряк досег до горещата пара

При модел Instant Pot Duo Crisp + Air Fryer, парата се изпуска посредством бутон, изнесен странично от клапана за изпускане на пара. Когато бутонът се натисне, клапанът прави лек поклон и отдалечава допълнително струята пара от потребителя.

При модел Instant Pot Pro Crisp + Air Fryer има допълнително подобрение в системата, като е добавена капачка за омекотено (дифузно) изпускане на парата.

При модел Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid, парата се освобождава автоматично (естествено, на пулсации и бързо), като се настройва от основния дисплей. В допълнение има технология за тихо изпускане на парата.

При част от алтернативните уреди на пазара, освобождаването на налягането става посредством ръкохватка, която е комбинирана с клапана за изпускане на парата. Това означава, че механизмът, чрез който се изпуска парата, е в непосредствена близост до самата струя. Това не може да се определи за голям недостатък, но е технология, срещана основно в базови модели уреди и изисква допълнително внимание при работа. Технологията с автоматично изпусксане на пулсации не се предлага от други производители*.


При моделите с два капака – изцяло сваляеми херметичен и Air Fryer капаци

Нито един от капаците на комбинираните уреди Duo Crisp + Air Fryer и Pro Crisp + Air Fryer не е фиксиран на панта към основата. Това позволява по-свободна работа с уреда, без странично поставеният да създава затруднение при разбъркване и определено е удобство, когато става дума за почистване, пренасяне и съхранение на уреда и неговите елементи.

Нещо повече – при всеки от двата уреда има предвидени и поставки, разположени в дръжките от двете страни на основния корпус, където херметичният капак може да бъде поставен изправен директно върху основния корпус, както от едната, така и от другата страна.  Казано накратко, при Instant Pot можете да сваляте изцяло капака или да го поставяте изправен директно върху уреда, за да освободите място на плота си. Това е допълнително удобство при разбъркване, тъй като намалява опасността да докоснете горещ капак, независимо с коя ръка се справяте по-умело.

При готвене под налягане, по капака се натрупва конденз, като поставките на основния корпус гарантират, че той ще отива там, където му е мястото – в канала за конденз, а от там и в колектора за конденз.

При голяма част от алтернативните уреди на пазара, капакът Air Fryer или т. нар. запичащ капак стои винаги прикрепен към уреда. Когато готвите с херметичния капак, запичащият капак стои отворен и изправен вертикално, и когато приключите с готвенето, трябва да прецените къде да поставите херметичния капак, така че кондензът да не попадне на плота Ви.


При модела с един капак – предлазна подложка за готвене под налягане

При модел Duo Crisp Ultimate Lid единичният капак е фиксиран с панта към основния корпус в задната част на уреда. Така при отворен капак, той не пречи на работата с уреда, а за конденза има предвиден специален канал както по периферията на уреда, така и в самия капак. В допълнение към уреда има и предлазна подложка за готвене под налягане, която се премахва с едно натискане на бутон и комбинира в себе си две основни функции – уплътнява и херметизира при готвене под налягане и предпазва вентилатора и нагревателя от пръски и изцапване при “мокро готвене”.

При алтернативните уреди, липсва допълнителната предпазна подложка, което означава, че при готвене под налягане перката на вентилатора и нагревателя в капака са изложени на храната и се зацапват значително, а почистването им е трудно.


Ниска температура на въздуха, излизащ от капака Air Fryer

При всички комбинирани мултикукъра Instant Pot температурата на въздуха, излизащ от капака Air Fryer, е достатъчно ниска, така че да не създава неудобство или да представлява опасност за кухненските мебели, намиращи се над уредите. В същото време, температурата се задържа вътре в уреда, което осигурява по-висока ефективност при готвенето. По-добрата изолация означава по-ниска необходимост от много висока мощност и по-ниска консумация на енергия.


Дисплей с ясна информация

При модели Pro Crisp + Air Fryer и Duo Crisp Ultimate Lid дисплят е голям и много информативен. Не е необходимо да отваряте ръководството и да разкодирате всяко съобщение. Нещо повече и при двата модела уреда ясно показва процеса на готвене, а част от съобщенията при Duo Crisp Ultimate Lid се визулизират под формата на цели изречения.

 

Пълен набор от функционални възможности

Уредите Instant Pot DUO Crisp + Air Fryer, Instant Pot PRO Crisp + Air Fryer и Instant Pot Duo Crisp ULTIMATE LID предлагат всички функционални възможности и техники за готвене… и то само с натискането на един бутон, в това число:

С херметичния капак: за готвене под налягане, готвене на пара, бавно готвене, поддържане на топла храна и готвене су вид. В допълнение има възможност за втасване на тесто (с ръчни настройки на програма су вид и приготвяне на кисело мляко (със самостоятелен бутон при Instant Pot Ultimate Lid и ръчни настройки на програма су вид при останалите уреди).

С капака Air Fryer за пържене/готвене с горещ въздух: пържене с горещ въздух, печене (за храни със солидна структура като месо и зеленчуци), печене (за храни без солидна структура преди процеса на готвене, като кексове и мъфини), грил и  дехидратиране (сушене).

Без капак: сотиране

При определени алтернативни модели част от тези функции липсват и не могат да бъдат заменени.


Instant Pot е произведен за Европа

Всички уреди Instant Pot, предлагани на българския пазар, са произведени за Европа, а не за Източна Европа в частност. Уредът, който ще получите във Вашия дом, е абсолютно същият, който получават домакинствата в Англия, Германия, Холандия, Франция и т.н. Ето защо в комплекта на Вашия уред ще откриете и оригинални книжки на съответните езици.


Гаранция и сервиз, аксесоари и резервни части

Уредите Instant Pot се предлагат в България от официално представителство на марката Instant Brands и включват 24 месеца гаранция. Това може да Ви даде увереност, че дори в малко вероятен сценарий на необходимост от сервиз, уредът Ви е в правилните ръце на обучени специалисти.

Загуба или счупване на дори на вид малка или незначителна част може да превърне Вашия уред в неизползваема вещ за дълго време. Бързият и лесен достъп до резервни части е от изключителна важност, особено когато става дума за уред, който използвате ежедневно. В Instant Pot Bulgaria поддържаме налични всички необходими резервни части на предлаганите от нас уреди.

На нашия сайт можете да откриете и оригинални аксесоари за Вашите уреди.


Съвети, рецепти и помощ при необходимост

На нашия сайт ще откриете много проверени рецепти, в нашия YouTube канал – богато видео съдържание.  В официалната ни Фейсбук група Ви очаква много полезна информация, както и съвети от верни последователи на марката. Това е особено полезно, ако сте начинаещи в света на съвременните уреди за готвене.

За нас гласуваното доверие е изключително важно и нашият екип е винаги на разположение, при необходимост от съдействие.


Цялостно качество на уредите

Както и при останалите модели Instant Pot, така и при комбинираните такива, усещането за качество е първото, в което потребителят се убеждава. За това свидетлестват стабилният и плътен корпус, изключително добрата изолация, която способства за по-бързо повишаване на налягането, стабилен и масивен вътрешен съд от неръждаема стомана, по-малко шум по време на готвене под налягане, и пр.

 

Накратко:

Комбинираните мултикукъри Instant Pot предоставят възможност за здравословно, вкусно, икономично и бързо приготвяне на храна във висококачествени вътрешни съдове от неръждаема стомана, без BPA/PFOA/PTFE. Уредите се херметизират лесно и безопасно, а удобният бутон/ключ за освобождаване на налягането държи ръцете Ви далеч от парата. При модел Duo Crisp Ultimate Lid освобождавенето на налягането е автоматично и програмируемо.

При моделите с два капака – сваляеми капаци, с които лесно превръщате Вашия Instant Pot от уред за готвене под налягане в еър фрайър, Ви осигуряват цял набор от техники за готвене и то само с натискането на един бутон, като същевременно са удобни за почистване и съхранение.

При модела с един капак – отваряне в задната част на уреда, предпазна подложка за готвене под налягане, автоматично освобождаване на налягането с настройка на пулсации и дисплей с ясна информация и насоки за потребителя. Максимална височина с отворен капак от 59.5 см, позволяваща разположение на Duo Crisp Ultimate Lid върху кухненски плот, без капака да се опира в горните шкафове (при кухни със стандартно остояние от 60 см.).

И не на последно място, с всеки уред Instant Pot получавате уред с най-малко 10 доказани защитни механизма, за да готвите уверено и без притеснения.

*Към момента на последна редакция на статията


Щом четете тази статия, може би ще Ви е интересно да видите още:

Към статия > Кой модел комбиниран мултикукър Instant Pot да изберете?

Към статия >Един комбиниран уред или два отделни уреда – мултикукър и еър фрайър (air fryer)?

Към статия > Знаете ли, че готвенето в Instant струва 5 пъти по-малко от готвенето в електрическа фурна?

Към статия > Съвети за приготвяне на пържени картофи в Еър фрайър


Статиите и снимките, публикувани на този сайт, са обект на авторско право. Копирането и разпространяването им с търговска цел, без изрично писмено съгласие на InstantPot.bg, е забранено.

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.