Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

Каква е разликата между Vortex Dual ClearCook и VersaZone?

Каква е разликата между еър фрайърите Instant Vortex Plus Dual ClearCook и Instant Vortex VersaZone?

Както вероятно вече сте се ориентирали, при избора на еър фрайър размерът има значение….Въпреки, че уредите Instant Vortex Plus Dual ClearCook и Instant Vortex VersaZone изглеждат еднакво, двата модела имат една основна разлика – кошницата.

Кошница с две зони или две отделни кошници

Моделът Instant Vortex Plus Dual ClearCook е с две самостоятелни кошници, които могат да се използват индивидуално с различни настройки на програми и температури, докато при Instant Vortex VersaZone кошницата е една, с добавен подвижен разделител по средата. Това позволява на VersaZone да работи, както като един голям еър фрайър, така и по начин подобен на Vortex Plus Dual – с две самостоятелни зони, работещи с индивидуални настройки.

Двата модела еър фрайъри са изключително близки, като функционално се припокриват напълно. Няма разлика в програмите или температурните диапазони, в които работят. И при дата уреда има възможност за синхронизирано готвене и синхронизирано приключване на готвенето при двете кошници/зони.

Размери и вместимост

Габаритно уредите са практически еднакви с разлики до 1 см. Най-съществена разлика има в размерите на кошниците, като при Vortex Plus Dual ClearCook са две самостоятелни с размери 15.5 × 24.5 см. с обем от 3.8 л. (общ обем на двете кошници от 7.6 литра), докато при VersaZone е една с размер от 32.6 x 24 см. и общ обем от 8.5 литра.

Разновидности

Моделът Vortex Plus Dual ClearCook се предлага в две разновидности, съотвено изцяло в червен цвят и в черно с елементи по корпуса и дръжките на кошниците в цвят инокс, докато VersaZone е само в един вариант – напълно черен.

Предна част на кошницата/ите

При модел Vortex Plus Dual ClearCook предната страна на кошниците е прозрачна, а в отделението за готвене е поставена и светлина. Това позволява да се наблюдава процесът на готвене, без да е необходимо фрайърът да се отваря. В допълнение, при отваряне на кошницата, светлината се активира за да освети съдържанието и да улесни работата с уреда. Модел VersaZone е с плътна предна страна на кошницата, а проверка на готовността на храната можете да направите по всяко време, като отворите кошницата.

Нива на шум

Поради силните вентилатори, стандартно еър фрайърите са шумни и при нормална работа трудно могат да останат незабелязани. Всеки от двата модела Instant е с два самостоятелни вентилатора и нагревател, което ги прави малко по-шумни от изключително тихите модели Instant Vortex Slim, ClearCook и ClearCook & OdourErase, но като цяло уредите превъзхождат редица алтернативи на пазара.

Почистване и поддръжка

Уредите се почистват и поддържат по идентичен начин, като кошницата и приставката се почистват с мека гъба или кърпа, топла вода и неагресивен препарат за съдове, подобно на тигани с различни покрития. Не могат да се използват абразивни гъби и метални приспособления за почистване, за да се избегне нараняване на покритието. Винаги подбирайте подходящи неагресивни препарати, тъй като те също могат да окажат влияние върху неговата издръжливост.

Кошниците, приставките и разделителят (при VersaZone) могат да се почистват в съдомиялна машина, като това не е препоръчително. Почистването в съдомиялна машина може да намали качеството на незалепващото покритие и значително да съкрати живота му. След машинно измиване по съответните части/аксесоари може да настъпи обезцветяване, но това няма да повлияе на безопасността или работата на уреда.

Отделението за готвене се почиства с мека, леко навлажнена гъба или кърпа и препарат за съдове. Важно е да се проверява нагревателят и отделението за готвене за мазни пръски и остатъци от храна и същите да бъдат своевременно отстранявани. Това е от съществено значение за изправното функциониране на уреда.

Обръщаме внимание, че когато искате да приготвите по-малко количество храна при уредите от серия Vortex Plus Dual ClearCook, можете да използвате само едната кошница, съответно след готвене, ще трябва да почистите само една по-малка кошница, докато при VersaZone се почиства цялата кошница.

Консумативи

Точно, както при съдовете с различни покрития, така и при кошниците и приставките на еър фрайърите, качествата на покритието започват да се губят при продължителна експлоатация. Дори и най-качествените покрития могат да бъдат надраскани или повредени. С времето силиконовите елементи, които са част от приставката за еър фрайър започват да се втвърдяват и да натрупват миризми. Желателно е да се подменят на около 18 – 24 месеца.

От съществена важност при избора на еър фрайър е да проверите дали и къде можете да намерите резервни кошници. И за двата модела можете да намерите еър фрайър кошници, приставки, както и силиконови елементи в секция Резервни части и консумативи на нашия сайт. Дори и да има изчерпана наличност от даден резервен елемент, не се притеснявайте да ни пишете, за да можем да съдействаме своевременно.

Допълнителна информация

В случай, че се нуждаете от допълнителна информация за работата на еър фрайърите и за предимствата при готвенето с горещ въздух, можете да посетите секция Преди да купите, където ще намерите отговори на много въпроси. След което трябва само да изберете своя Instant Vortex и да започнете да приготвяте здравословни и много вкусни ястия у дома.

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.