Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

Каква е разликата между Vortex Slim и Vortex Plus ClearCook?

Каква е разликата между еър фрайърите Instant Vortex Slim и Instant Vortex Plus ClearCook?

При избора на нов уред, с който да оборудвате своята кухня, освен начина, по който работи, има значение и мястото, което ще заеме върху кухненския Ви плот. В тази статия сме обобщили приликите и разликите между еър фрайърите Instant Vortex Slim и Instant Vortex Plus ClearCook, така че да Ви помогнем да направите оптимален избор.

Slim е по-нов модел, оптимизиращ мястото, което еър фрайърът заема на кухненския плот. Двата модела са много близки, като функционално се различават при програмата за дехидратиране, която липсва при модел Slim. При него дехидратирането отново е възможно, но на програма Reheat (претопляне) с минимална температура от 49°C.
Температурните настройки на моделите са близки, като при различните програми на Vortex Plus ClearCook можете да регулирате температурата от 35 до 205°C, докато при модел Slim е от 49 до 205°C.

Размери

И двата модела са с еднаква по обем кошница за еър фрайър, като основната разлика е във формата й. При модел Slim кошницата е правоъгълна с размери 19.8 х 28.4 см. и обща площ от 562 см². При модел ClearCook кошницата е почти квадратна с размери 24.1 х 24.7 см. и обща площ от 595 см². От тук и самата форма на фрайърите е различна, правейки Vostex Slim по-тесен и издължен. Тази нова концепция за формата на еър фрайъра позволява уредът да заема значително по-малко място на плота, като същевременно използва дълбочината му.

В допълнение, издължената кошница позволява приготвянето на риби, шишчета и наденици, без да е необходимо да се режат на по-къси парчета или да поставяте храната по диагонал.

Прозорец при модел ClearCook

При модел ClearCook предната страна на кошницата е прозрачна, а в отделението за готвене е поставена и светлина. Това позволява да се наблюдава процесът на готвене, без да е необходимо фрайърът да се отваря. Моделът Slim е с плътна предна страна на кошницата, а проверка на готовността на храната можете да направите по всяко време, като отворите кошницата.

Нива на шум

Поради силните вентилатори, стандартно еър фрайърите са шумни и при нормална работа трудно могат да останат незабелязани. Към днешна дата, моделите Vortex Slim и Vortex Plus ClearCook са едни от най-тихите еър фрайъри, предлагани на пазара и при работа, не шумят натрапчиво. На практика е почти невъзможно да се отрие разлика в шума на двата уреда, като модел Slim е сертифициран с Quiet Mark, доказващ тихата работа в домашни условия.

Почистване и поддръжка

Уредите се почистват и поддържат по идентичен начин, като кошницата и приставката се почистват с мека гъба или кърпа, топла вода и неагресивен препарат за съдове, подобно на тигани с различни покрития. Не могат да се използват абразивни гъби и метални приспособления за почистване, за да се избегне нараняване на покритието. Винаги подбирайте подходящи неагресивни препарати.

Кошницата и приставката могат да се почистват в съдомиялна машина, като това не е препоръчително. Почистването в съдомиялна машина може да намали качеството на незалепващото покритие и значително да съкрати живота му. След машинно измиване по съответните части/аксесоари може да настъпи обезцветяване, но това няма да повлияе на безопасността или работата на уреда.

Отделението за готвене се почиства с мека, леко навлажнена гъба или кърпа и препарат за съдове. Важно е да се проверява нагревателя и отделението за готвене за мазни пръски и остатъци от храна и същите да бъдат своевременно отстранявани. Това е от съществена важност за изправното функциониране на уреда.

Консумативи

Точно, както при съдовете с различни покрития, така и при кошниците и приставките на еър фрайърите, качествата на покритието започват да се губят. Дори и най-качествените покрития могат да бъдат надраскани или повредени. С времето силиконовите елементи, които са част от приставката за еър фрайър започват да се втвърдяват и да натрупват миризми. Желателно е да се подменят на около 18 – 24 месеца. От съществена важност при избора на еър фрайър е да проверите дали и къде можете да намерите резервни кошници. И за двата модела можете да намерите еър фрайър кошници, приставки, както и силиконови елементи в секция Резервни части и консумативи на нашия сайт. Дори и да има изчерпана наличност от даден резервен елемент, не се притеснявайте да ни пишете, за да можем да съдействаме своевременно.

Допълнителна информация

В случай, че се нуждаете от допълнителна информация за работата на еър фрайърите и за предимствата при готвенето с горещ въздух, можете да посетите секция Преди да купите, където ще намерите отговори на много въпроси. След което трябва само да изберете своя Instant Vortex и да започнете да приготвяте здравословни и много вкусни ястия у дома.

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.