До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

Какви са основните елементи?

Основните елементи на моделите мултикукъри са три:

 • Вътрешен съд от неръждаема стомана – предлага се в две разновидности спрямо модела на уреда (вътрешен съд от неръждаема стомана и вътрешен съд от неръждаема стомана с дръжки и плоско дъно).
 • Херметичен капак – осигуряващ херметизирането на уреда, при готвене под налягане.
 • Основен корпус – с красив дизайн, термоизолираща облицовка и електроника, която да опрости Вашето кулинарно пътешествие.
Копирай линка Копирай

Вътрешният съд е подвижен съд за готвене. Обикновено се изработва от алуминий или в по-висококачествените уреди – от неръждаема стомана.

Алуминиевите вътрешни съдове са изработени чрез пресоване, полиране и добавяне на различни покрития (тефлоново или керамично). С този тип съдове трябва да се борави внимателно, за да не се наруши покритието. Обикновено не са подходящи за почистване в съдомиялна машина, а качествата на покритието неминуемо намаляват с времето, правейки подмяната на вътрешния съд неотложна.

Вътрешните съдове от висококачествена неръждаема стомана се отличават със своята здравина, като обикновено са или трислойни, или с медна основа за равномерно разпределение на топлината. Размерът на вътрешния съд определя размера на основния корпус (основата) и до известна степен цената на уреда.

Вътрешният капацитет на съда обикновено варира от 3 до 6 литра. Съдове с капацитет над 6 литра са по-трудни за производство, а цената на кукъра се покачва значително. Всички модели мултикукъри Instant Pot са окомплектовани с вътрешен съд от неръждаема стомана, като най-големите размери достигат до 9.5 литра.

Копирай линка Копирай

Херметичният капак има следните, необходими за работата на уреда под налягане, елементи:  уплътнителен пръстен, клапан за изпускане на пара, поплавъчен клапан и силиконова тапа и анти-блокиращ щит. Уверявайте се, че изброените елементи са в изправност и ги почиствайте редовно след всяка употреба.

Когато поставите капака върху мултикукъра и го завъртите в позиция за заключване, капакът и вътрешният съд образуват херметична камера. Налягането вътре в тази камера се увеличава с покачването на топлината. Когато вътре в камерата се генерира значително количество налягане, това би представлявало опасна ситуация, ако капакът не е напълно заключен.

Мултикукърите Instant Pot имат система за автоматично херметизиране, предотвратяваща случайно отваряне. По същество, системата представлява поплавъчен клапан, който изскача нагоре при определно налягане във вътрешния съд. Веднъж избутан нагоре, клапанът служи като ключалка и предотвратява отварянето на капака, дори и при използването на сила.

Instant Pot добавя допълнителна гаранция за безопасност. Ако капакът не е в желаното напълно затворено положение, електронната система с магнитен сензор засича това и уредът няма да стартира.

Копирай линка Копирай

В основния корпус се съдържат редица елементи, като: сензори за налягане и температура, нагревател, платка и дисплей.

Платката за управление е сърцето на интелигентността на електрическите мултикукъри. Посредством датчици, тя следи температурата и налягането на вътрешния съд.

Микропроцесорът управлява времето, нагряването и сложните цикли на готвене. Така се формира адекватна обратна връзка за постигане на точни условия за готвене. Ако бъде открито опасно състояние, ще задейства звукова аларма и/или ще прекъсне захранването към нагревателя.

Дисплеят е връзката между потребителя и уреда. Има предварително програмирани функции и програми за готвене на различни ястия, които се активират с натискането на един бутон.

Копирай линка Копирай

Air Fryer капакът е съвместим с комбинираните модели мултикукъри (DUO CRISP + AIR FRYER и PRO CRISP + AIR FRYER), като при модела Duo Crisp Ultimate Lid, запичащият и херметичният капак са комбинирани в един.

Air Fryer капакът има следните елементи: нагревател; вентилатор; предпазна решетка; конектор, свързващ капака с основния корпус; уши на капака;  предпазна подложка и капак за съхранение.

Той може да бъде използван с програмите Air Fry (Пържене с горещ въздух), Roast (Печене), Bake (Печене), Grill (Грил) и Dehydrate (Дехидратиране/Сушене).

Със запичащия капак може да приготвяте всичко, което бихте приготвили в отделен еър фрайър. Може да завършите готвенето под налягане със запичане за страхотен завършек.

Копирай линка Копирай

Какви са предимствата при готвене в херметичен мултикукър?

В днешното забързано ежедневие, най-ценният ни ресурс е времето. Ето защо, едно от най-големите предимства на мултикукърите, които предлагаме, е именно спестяването на време.

Храната се приготвя много по-бързо чрез готвене под налягане, отколкото по други методи. Обикновено, електрическият уред под налягане може да намали времето за готвене с до 70% в сравнение с други методи.

С много по-малко вода, използвана при готвене, и напълно изолиран външен корпус, се изисква много по-малко енергия, спестявайки до 70% в сравнение с варене, готвене на пара, готвене във фурна или бавно готвене.

Копирай линка Копирай

Instant Pot приготвя вкусни и питателни ястия и  запазва витамините и минералите в тях. Благодарение на контролираните от микропроцесора цикли на готвене, ястията се получават с повтарящ се резултат всеки път.

Запазване на вкуса и аромата

Instant Pot готви питателни ястия в напълно херметична среда. Хранителните вещества и ароматът остават в съставките, вместо да се разпръскват из дома. Сготвените храни, като риба, месо (например пилешко), остават сочни и питателни.

Задържане на витамини и минерали

Когато готвите на пара с Instant Pot, не е необходимо да слагате голямо количество вода. Необходимо е малко количество, достатъчно да държи уреда под налягане (за моделите, при които програма “Steam” (Пара) е под налягане). Поради това, витамините и минералите не се изгубват или разтварят във водата. Храната не се окислява от излагане на топъл въздух, тъй като парата я заобикаля. Приготвените аспержи, броколи и други зеленчуци запазват своите ярки цветове и фитохимикали.

Крехки и вкусни ястия

Месото и хрущялите могат да се готвят до крехкост в Instant Pot. След готвене в уреда, месото на свинските ребра се отделя с лекота. Благодарение на крехката текстура, калцият и другите полезни вещества, които са се запазили при готвенето, се абсорбират по-лесно при хранене.

При готвене под налягане, пълнозърнестите храни от семейство бобови също са с по-мека текстура и превъзходен вкус.

Постоянни резултати

Instant Pot приготвя питателни ястия със забележителна консистенция. По време на готвене под налягане, топлината се разпределя равномерно, дълбоко и бързо.

Интелигентното програмиране на Instant Pot гарантира, че готвенето е последователно, независимо от обема на водата и количеството храна. Това е ненадминато предимство на уредите под налягане спрямо традиционните начини на готвене.

Елиминиране на вредните микроорганизми в храната

Храната, при готвене под налягане, се приготвя при температура над точката на кипене на водата, убивайки вредни живи микроорганизми като бактерии и вируси.

Съдовете под налягане се използват като ефективен стерилизатор за буркани със сладко, бебешки принадлежности или за пречистване на вода.

Копирай линка Копирай

Готвенето в мултикукър значително намалява разходите за енергия, като на този линк, можете да намерите допълнителна информация по темата.

Копирай линка Копирай

По време на работа, уредът е абсолютно тих. Той се запечатва напълно, когато налягането във вътрешния съд се покачи. От кукъра не излиза пара, а оттам и миризма в кухнята и в дома. В допълнение, уханията и ароматът на съставките се запазват в храната.

Instant Pot готви храната без да загрява помещението

През лятото това е особено ценно, тъй като намалява сметките за електричество, а и отпада необходимостта от охлаждане в кухнята.

Instant Pot запазва кухнята чиста

След готвене с Instant Pot няма да има нужда да почиствате разплисквания, пръски или капки. Няма и разлята преварена храна, излязла извън тенджерите.

Ароматите се улавят в храната и се освобождават само при отваряне на капака. Това прави Instant Pot един наистина удобен кухненски уред.

Копирай линка Копирай

С Instant Pot ще откриете изцяло нов начин на приготвяне на храната, различен от готвенето на котлон и във фурна. Ще имате нов помощник в кухнята, който ще готви вместо Вас и ще направи ежедневието Ви по-лесно и приятно.

Както с всяко ново нещо, първата Ви среща с този умен уред ще Ви притесни, но Ви гарантираме, че само след няколко готвения ще се чувствате уверени и спокойни при работа с него.

Имаме разнообразни, изпитани и доказани рецепти, които може да Ви помогнат да опознаете новия си Instant Pot приятел. Може да ги намерите на нашия сайт в секция Рецепти, на Фейсбук страницата ни, както и видеа с рецепти в нашия YouTube канал.

След като приключи готвенето идва и частта с почистването, която също е максимално улеснена. Може да почиствате вътрешния съд и херметичния капак (без елементи) в съдомиялна машина.

Копирай линка Копирай

Когато готвите в Instant Pot, готвите в напълно затворен съд, като това спомага за:

 • Намалена опасност от пръскане при сотиране (запържване). За разлика от плитките тигани, когато сотирате в Instant Pot, готвенето е във вътрешен съд с високи стени. Това значително намалява количеството пръски в кухнята.
 • Намалена опасност от кипване и преливане. Наличието на херметичен капак означава, че храната няма как да изкипи и да се разлее, съответно да повреди котлон или да изцапа кухненския плот.
 • Без открити нагорещени котлони. Тъй като нагревателят е в основния корпус, няма опасност от опарване или изгаряне, след като готвенето е приключило.
Копирай линка Копирай

Instant Pot работи тихо и Ви осигурява спокойствие и време за почивка.

Конвенционалните тенджери под налягане създават впечатление на бълващо пара чудовище, шумно и дрънкащо по кухненската печка. Това вече е нещо изцяло останало в миналото, благодарение на уредите на Instant Pot.

При готвене под налягане ще чуете Вашият Instant Pot за много кратко, преди уредът да вдигне налягане и да се заключи и чак в края на готвенето, когато изпуснете парата. През останалото време, мултикукърът ще бъде напълно тих и няма да е необходимо да включвате абсорбатор, чак до момента за изпускане на налягането.

Копирай линка Копирай

Когато готвите под налягане, ястието е херметично затворено в уреда. Това означава, че всички аромати остават вътре в Instant Pot и не е необходимо кухнята да се проветрява или абсорбаторът да работи. Aроматът от ястието ще се усети, чак когато процесът на готвене приключи и капакът се отвори.

Копирай линка Копирай

При готвене под налягане, храната се приготвя във вътрешен съд, който се поставя в основния корпус. Едно от основните предимства на уредите Instant е високото качество на изолацията. При различните модели, тя може да представлява серия от въздушни джобове или комбинация от въздушни джобове и изолиращ материал. Така, енергията и топлината, които се генерират, остават вътре в уреда, а не загряват дома в топлите летни месеци.

Копирай линка Копирай

Какви са системите за безопасност?

В миналото повечето проблеми с тенджери под налягане най-често се дължаха на потребителска грешка. Instant Pot е внимателно проектиран, за да елиминира и избягва потенциални проблеми. Производителят на уреди Instant Pot е с над 30 милиона бройки в експлоатация по целия свят (към 2020 година). Продуктите на Instant Pot са сертифицирани от UL / ULC в САЩ и са с СЕ маркировка за европейския пазар.

Стандартните съдове под налягане използват теглото на клапаните, разположени на капака, за определяне на налягането при готвенето. Патентованата технология на сензора за налягане на Instant Pot регулира налягането във вътрешния съд по много по-прецизен и автоматичен начин. Когато налягането се натрупа във вътрешния съд, плоската гъвкава основа се измества надолу, за да задейства сензора за налягане. И обратно – когато налягането е намалено, плоската гъвкава основа се придвижва нагоре и отново задейства сензора за налягане.

Сензорът за налягане контролира мощността на нагревателния елемент, за да поддържа налягането в предварително зададен диапазон. Тази технология революционизира безопасността при готвене под налягане. Освен тази уникална иновация, Instant Pot има най-малко 10 нива на защита за гарантиране на пълна безопасност.

Копирай линка Копирай

Ако капакът липсва или не е затворен правилно, Instant Pot няма да активира функция, която изисква готвенето под налягане.

Подобна защита има и при Air Fryer капака на комбинираните модели.

Копирай линка Копирай

В случай, че капакът на мултикукъра има теч (напр. ръкохватката/клапанът за изпускане на пара не е в правилна позиция или липсва уплътнителният пръстен), уредът няма да достигне предварително зададеното ниво на налягане.

Ако се позволи това да продължи, рискувате да изгорите храната. Instant Pot открива това чрез измерване на времето за предварително загряване. Ако предварителното загряване е необичайно дълго, уредът ще превключи автоматично на “Keep warm” (Поддържане на топла храна), за да се избегне загарянето на храната.

Копирай линка Копирай

Когато мултикукърът е под налягане, капакът е механично заключен и не позволява случайно отваряне. Този механизъм се активира автоматично при покачване на налягането и се отключва, само когато налягането е спаднало обратно до безопасни граници.

Копирай линка Копирай

По време на готвене хранителните частици могат да блокират системата за изпускане на налягане. Instant Pot има специален анти-блокиращ щит, за да предотврати запушване при освобождаване на налагането.

Копирай линка Копирай

Термостатът под вътрешния съд регулира температурата в безопасни граници.

Копирай линка Копирай

Ако мултикукърът работи без вода или подходяща течност, няма да се създаде налягане в съда. Това ще предизвика прегряване на основата. Прекалено висока температура може също да се натрупа при поставяне на вътрешен съд, който не е в подходящ контакт с негревателя (несъвместим вътрешен съд), или вътрешен съд, който има проблем с разсейването на топлината (напр. загоряло нишесте/брашно).

При такива условия, Instant Pot ще спре да се нагрява, когато температурата е над определена граница. В допълнение, уредът сигнализира, като по този начин предотвратява силно загаряне на храна във вътрешния съд (купата).

Копирай линка Копирай

Instant Pot е оборудван със специален предпазител, който изключва захранването при прекомерно висока температура, т.е. 169°C – 172°C, и високо електрическо напрежение. Високото напрежение е индикатор за опасна ситуация.

Копирай линка Копирай

Патентованият механизъм за датчик/сензор за налягане поддържа работното налягане в точно определени граници. Този сензор е в основата на прецизната работа на уредите Instant Pot и е една от ключовите разлики с алтернативни продукти.

Копирай линка Копирай

Ако налягането надвиши проектираното за конкретния модел, ръкохватката/клапанът за изпускане на пара ще бъде избутан/а нагоре и парата ще се освободи. Това ще свали налягането вътре в съда.

Копирай линка Копирай

Ако налягането стане твърде високо и серията от защитни системи не сработят, допълнителният защитен механизъм на Instant Pot ще се активира.

Това е изцяло механична система, която ще направи уреда неизползваем, но ще освободи налягането му. В основата на уреда, под нагревателя има поставени специално проектирани планки, които могат да се изместят. Високото налягане ще измести вътрешния съд надолу, в посока на планките, създавайки празнина между капака и съда. Така херметичността на уреда ще се наруши, а парата ще се освободи към основата през образувалата се кухина.

Копирай линка Копирай

В допълнение, всеки модел Instant Pot може да има и допълнителни маханични или електронни защити, като например такива, свързани с работата на Air Fryer капака (при комбинираните модели).

Копирай линка Копирай

Instant Pot е нарицателно за херметичен мултикукър в САЩ. Голяма част от системите за безопасност са проектирани и патентовани от бранда, като са залегнали в основата на законодателните разпоредби в САЩ и Европа за подобен тип уреди.

Системите за сигурност и защита са не просто следващи изискванията на различните пазари, а са стандарт, с който всички производители на херметични мултикукъри се съобразяват.

Копирай линка Копирай

Програми и функции - обща информация

Модели Instant Pot Duo и Instant Pot Duo Nova имат набор от интелигентни  програми, отделни от различните методи на приготвяне на храна.

Как работят интелигентните програми?

Програмите са настроени след проведени обстойни тестове с различни храни в лабораторията на Instant Pot. Интелигентните програми за готвене контролират процеса на готвене чрез четири параметъра: интензитет на нагряване, температура, налягане и продължителност.

 • Интензитетът на нагряване се отнася до количеството топлина, генерирана от нагревателя. Основната причина за контрол на интензитета на нагряване е управлението на температурата на дъното на съда за готвене, предимно за да се избегне загаряне на храна върху основата. Например, нагряването става по-бавно и постепенно във функцията “Soup” (Супа), докато при настройката “Steam” (Пара) е бързо и по-мощно (знаейки, че няма храна в контакт с основата на съда за готвене). Този процес на контрол понякога означава, че покачването на вътрешното налягане отнема повече време, отколкото при конвенционалната тенджера под налягане. От друга страна това предпазва храната от загаряне.Контролът на интензитета на нагряване се използва и за цикли на накисване, като например във функцията “Multigrain” (Пълнозърнести). Отоплителната мощност на нагревателя се контролира чрез включване и изключване за различна продължителност.

 

 • Температурата е температурата на готвене в съда за готвене по време на целия процес. Програмите за интелигентно готвене обаче не винаги поддържат максимална температура. При програма “Multigrain” (Пълнозърнести), за омекотяване на зърната, храната се загрява до 60°C за топло накисване, в продължение на 50 минути, преди да започне готвенето.

 

 • Налягане: когато съдържанието на течност в съда за готвене достигне точката на кипене, в съда за готвене се натрупва пара и се генерира налягане. Това налягане е обвързано и с атмосферното налягане, зависещо от височината, на която се намирате.Термодинамиката на газовете показва, че в идеални случаи налягането и обема на газ е правопропорционално на температурата. Тъй като обемът в съда за готвене е постоянен, можем да считаме, че налягането е линейно свързано с температурата на газа и до голяма степен с температурата на съдържанието на течност.

 

 • Продължителност на готвене е времето, за което храната се готви. Продължителността на готвене зависи от количеството храна в съда. Например, за да се сготвят 2 чаши ориз, са необходими около 14 минути (8 минути време за готвене под налягане). Повече от 2 чаши отнема около 28 минути (10 минути време за готвене под налягане). При модели Instant Pot Duo и Duo Nova, времето за готвене се променя автоматично, в зависимост от количеството храна, което е поставено във вътрешния съд. Допълнителното време за готвене под налягане гарантира, че оризът се готви равномерно в целия си обем. Времето, по подразбиране, е тествано в лабораторията на Instant Pot, като работи добре в повечето случаи. Допълнително има възможност за настройка на продължителността за готвене.

Голяма част от тази интелигентна логика на работа присъства във всички модели Instant Pot, в зависимост от набора им от програми и функции.

Копирай линка Копирай

При моделът Instant Pot Pro, освен възможността за ръчна настройка на всяка основна програма, има и голям набор от готови настройки за храни при отделните програми.

 • Pressure Cook (Готвене под налягане): Паста, Супа, Боб, Яйца, Птиче месо, Говеждо месо, Стерилизиране.
 • Rice/Grain (Ориз/Зърнени): Бял ориз, Кафяв ориз.
 • Steam (Пара): Стерилизиране, Картофи, Броколи.
 • Slow Cook (Бавно готвене): Птиче месо,
  Говеждо месо, Супа, Боб.
 • Sous Vide (Су Вид): Яйца, Птиче месо, Говеждо месо.
 • Yogurt (Йогурт/Кисело мляко): Пастьоризиране, Ферментация.
 • Bake (Печене)*: Чийзкейк, Хляб без коричка.

Fav (Любими): 5 персонализирани бутона, с възможност за програмиране на любими настройки, за лесен и бърз достъп с едно докосване.

*Тази програма не може ефективно да пече и запича. Програмата е подходяща за приготвяне на влажни десерти, блатове за торти, както и хляб и кексове, но без коричка.

 

Как работят готовите настройки?

Всяка една от настройките е с оптимално зададено време, налягане или логика на работа на уреда, според конкретния тип храна, или метод на приготвяне. Ако полученият резултат се разминава с очакванията Ви, можете да промените времето или налягането на всяка една от настройките, а уредът ще запомни точните Ви предпочитания.

Копирай линка Копирай

Към момента, за европейския пазар не е разработена версия за отделен Air Fryer (запичащ) капак, който да бъде съвместим със самостоятелен мултикукър.
Резервни Air Fryer капаци, за комбинираните модели мултикукъри, можете да намерите в секция Резервни части и консумативи.
Копирай линка Копирай

Да, при всички модели Instant Pot има възможност за втасване на тесто.

При определени уреди, програмата е като подфункция на програма “Yogurt” (Кисело мляко/Йогурт), като отделна самостоятелна програма или е възможно да бъде постигната чрез ръчна настройка на температурата, на програма “Sous Vide” (Су Вид).

Копирай линка Копирай

Да, при всички модели Instant Pot има възможност за пастьоризиране и ферментиране на кисело мляко.

При определени уреди има самостоятелна програма “Yogurt” (Кисело мляко/Йогурт). При липса на самостоятелна програма, се използва програма “Sous Vide” (Су Вид) с ръчна настройка на температурата.

Копирай линка Копирай

Има два вида консервиране: консервиране с вряща вода при 100°C (за кисели плодове, домати, кисели краставички и други кисели продукти) и консервиране под налягане при 115 – 121°C (за алкални зеленчуци, месо и птици).

Instant Pot може да се използва за безопасно консервиране на киселинни храни (кисели плодове, домати, кисели краставички и други кисели продукти).

При необходимост от консервиране на алкални зеленчуци, месо и птици, температурният диапазон на работа на Instant Pot, 115°C – 118°C, e много близо до необходимата температура за стерилизация и е възможно надморската височина, на която се намирате, да повлияе на действителната температура на готвене. С оглед на описаното, не можем да гарантираме оптимални и безопасни резултати при стерилизация на алкални храни. Това не се отнася за уредите с програма “Canning” (Консервиране), които работят с по-високи налягания (например модел Instant Pot Pro Plus).

Когато консервирате в буркани, не трябва да затваряте изцяло капака на буркана. Правилото е да затегнете капака и след това да го отвъртите с четвърт оборот. Можете да използвате програма “Steam” (Пара) и да настроите времето за работа по Вашата рецепта за консервиране.

Копирай линка Копирай

След готвене, Instant Pot автоматично стартира функцията за поддържане на ястието топло (фунцията може да се изключи предварително или да се зададе конкретно време).

“Keep Warm” (Поддържане на топла храна) може да се използва и за подгряване на приготвени ястия, като при повечето модели има възможност за избор между поне две температурни нива (при някои модели, може да се селектира и конкретна температура).

Копирай линка Копирай

Всички модели Instant Pot имат функция за отложен старт. Така можете да настроите предварително уреда и ястието да Ви очаква готово, точно когато е необходимо.

Копирай линка Копирай

Програми под налягане

Тази програма използва пара под налягане, за да приготви храната бързо и  здравословно, за вкусни резултати всеки път. Възможните настройки за ниво на налягане, зависят от конкретния модел, съответно “Low” (Ниско), “High” (Високо) и “Max” (Максимално). При моделите с едно ниво на налягането, то винаги е “High” (Високо).

 

Когато готвите под налягане, нивото на налягане контролира температурата на готвене (по-високо налягане = по-висока температура на готвене)

 

Ниво на налягането Low (Ниско), около 35 – 55 kPa 
Препоръчителна употреба –  риба и морски дарове, крехки зеленчуци и ориз.

 

Ниво на налягането High (Високо), около 65 – 85 kPa
Препоръчителна употреба –  яйца, месо, птиче месо, кореноплодни зеленчуци, овесени ядки, бобови храни, зърнени храни, костен бульон, яхния, чили.

 

Ниво на налягането Max (Максимално), около 95 – 105 kPa 
Препоръчителна употреба – консервиране и приготвяне на храни с необходимост от висока температурна обработка.

Копирай линка Копирай

Програмата “Steam” (Пара) работи като стандартна тенджера за готвене на пара, при която завирате вода във вътрешния съд, за да сготвите храната с пара.

В зависимост от модела, програмата за готвене на пара може да бъде под налягане, без налягане или и двете. Възможно е да е с една или две настройки на интензивност.

Когато програмата се ползва под налягане (ако конкретният модел има тази възможност), е необходимо херметичният капак да бъде поставен, в уреда да има добавена вода/течност, а храната да е повдигната над врящата вода/течност. За да отделите храната от течността, можете да поставите решетката за готвене на пара или да използвате Air Fryer кошницата (при комбинираните модели). Програмата е подходяща и за готвене по метода съд в съд, за приготвяне на малки порции (например при захранване на бебе).

Копирай линка Копирай

При част от определени модели самостоятелни мултикукъри има програма “Bake” (Печене), предназначена за втасване на тесто, приготвяне на брауни, пудинг, блат за торта, влажен бананов хляб или други десерти/печива без твърда коричка.

Тази програма не може ефективно да пече, запича и дехидратира. Програмата може да се използва като за печене на тиган, когато тестото се постави директно на дъното на вътрешния съд, като в този случай се образува коричка от долната страна, в резултат на прекия контакт с горещата повърхност.

Копирай линка Копирай

Програма “Canning” (Консервиране) е функция на готвенето под налягане, която се базира на традиционните методи при консервиране. Спазвайки безопасните принципи при консервиране, тази програма предоставя възможност за лесен и икономичен начин за запазване на качествата на храната в домашни условия.

 

Съветваме винаги да следвате точна рецепта при консервиране, както и да спазвате указаните време и температура (ниво на налягане).

Копирай линка Копирай

Програми без налягане

Програмата “Steam” (Пара) работи като стандартна тенджера за готвене на пара, при която завирате вода във вътрешния съд, за да сготвите храната с пара.

В зависимост от модела, програмата за готвене на пара може да бъде под налягане, без налягане или и двете. Възможно е да е с една или две настройки на интензивност.

Копирай линка Копирай

Програма “Slow cook” (Бавно готвене) работи чрез усъвършенстван контрол на температурата, като можете да изберете режим с ниво на температурата. Вграденият микропроцесор контролира внимателно работната температура и може да се настрои в широк диапазон от часове (точно както при стандартните “Слоу кукъри”).

 

Програма “Slow Cook” (Бавно готвене), работи различно от програмите с фиксирана температура, като в зависимост от настроеното време и ниво, температурата се покачва плавно и прогресивно, до достигане на оптимални стойности.
Копирай линка Копирай

Програма “Sauté” (Сотиране) работи като тиган върху котлон, скара тип плоча или грил с плоска повърхност.

При отделните модели, настройките и параметрите на програмата са различни, като степените могат да варират от 2 до 6, точно както при стандартен котлон. Като общо правило, ниските степени се използват за къкрене, редуциране/сгъстяване на течности и сосове, средните за пържене “на тиган” и сотиране, а високите за пържене по метода Stir-Fry (с разбъркване) и запечатване на месо.

Копирай линка Копирай

Готвенето “Sous Vide” (Су Вид) представлява приготвяне на храна в специална торбичка за вакуумиране, потопена под вода, при ниска температура, за продължително време. Храната се готви в собствените си сосове и резултатът е много вкусен, ароматен и нежен.

Програмата може да се ползва и за втасване на тесто (директно в основния съд), за пастьоризиране и ферментиране на кисело мляко (в основния съд или в подходящи съдове и буркани) и др.

Копирай линка Копирай

Програма “Yogurt” (Кисело мляко/Йогурт) е създадена за лесно приготвяне на кисели млека и немлечни “кисели млека” (ферментирали ядкови деликатеси).

Приготвянето на кисело мляко е от два основни етапа – пастьоризиране (процес на загряване на продуктите при висока температура, с цел да загинат патогенните организми) и ферментиране (процес, при който въглехидратите и протеините се разграждат с помощта на бактерии).

 

При уредите без готова програма “Yogurt” (Кисело мляко/Йогурт), можете да настроите ръчно температурата, чрез програма “Sous Vide” (Су Вид).

Копирай линка Копирай

При част от определени модели самостоятелни мултикукъри има програма “Bake” (Печене)*, предназначена за втасване на тесто, приготвяне на брауни, пудинг, блат за торта, влажен бананов хляб или други десерти/печива без твърда коричка.

Тази програма не може ефективно да пече, запича и дехидратира. Програмата може да се използва като за печене на тиган, когато тестото се постави директно на дъното на вътрешния съд, като в този случай се образува коричка от долната страна в резултат на прекия контакт с горещата повърхност.

При ползване на програмата без налягане, температурата може да се регулира от 120°C до 175°C.

Копирай линка Копирай

Програми и функции с Air Fryer капак

Тази програма е подходяща за пържене с горещ въздух на храни като: пържени картофи, чипс, пилешки крилца, пилешки филенца, хапки, зеленчуци и др.

Важно! Готвенето с еър фрайър, не е по-бързо от готвенето във фритюрник или дълбокото пържене в тиган.

Копирай линка Копирай

Тази програма е подходяща за печене на храни със солидна структура, преди процеса на готвене, като: месо (говеждо, агнешко, свинско, птиче и т.н.), зеленчуци и различни видове огретени. Ще получите сочни и крехки резултати отвътре и хрупкава коричка отвън.

Копирай линка Копирай

Тази програма е подходяща за печене на храни, които нямат солидна структура, преди процеса на готвене, като: теста, блатове и смеси за хляб, торти, сладкиши, кифли и др. Можете да използвате Instant Vortex като “мини фурна”.

Копирай линка Копирай

Идеално за топене на кашкавал, приготвяне на принцеси, начос или за придаване на златен завършек на ястието.

Копирай линка Копирай

Тази програма прилага ниска температура за дълъг период от време, за да изсуши безопасно хранителните продукти. С нея можете да приготвите плодови или зеленчукови резенчета/чипс, снакс от месо (като jerky от говеждо месо) и др.

Дехидратирането на месо може да бъде опасно. Винаги следвайте проверена рецепта, когато дехидратирате месо.

Копирай линка Копирай

Програмата е подходяща за втасване на тесто, чрез нагряване и циркулиране на въздуха.

Копирай линка Копирай

Грижа, почистване и съхранение

Капакът за готвене под налягане или предпазната подложка за готвене под налягане (според модела),  могат да се почистват под течаща вода или в съдомиялна машина.

Преди да поставите капака/предпазната подложка в съдомиялна машина, е необходимо да премахнете следните елементи, в зависимост от модела: ръкохватка/клапан за изпускане на пара, поплавъчен клапан и силиконовата му тапичка, анти-блокиращ щит, уплътнителен пръстен (при модела Instant Pot DUO CRISP ULTIMATE LID не се сваля), QuickCool предпазен капак и капачка за омекотено изпускане на пара.

Копирай линка Копирай

Вътрешният съд на всички мултикукъри Instant Pot e изработен от висококачествена неръждаема стомана AISI 304. Почистването му не се различава от почистването на всеки друг неръждаем съд, като може да е с различни почистващи препарати, под течаща вода или в съдомиялна машина.

Копирай линка Копирай

При комбинираните мултикукъри има или втори Air Fryer капак или нагревател и вентилатор към основния капак (при комбинираните модели с един капак).

Капакът Air Fryer не може да се почиства под течаща вода.

Почистването става с леко навлажнена кърпа и препарат за съдове, след което се използва чиста, навлажнена гъба, за да се отстранят остатъците от сапун.

Копирай линка Копирай

Външната част на основния корпус и контролния панел се почистват с мека, много леко навлажнена кърпа или гъба.

Копирай линка Копирай

Допълнителна информация

Таблици с времена за готвене, можете да откриете на нашия сайт в категория Време за готвене.

Разнообразни и интересни рецепти можете да намерите отново на нашия сайт в категория Рецепти, като се стараем ежемесечно да добавяме ново съдържание, включително и с ястия, типични за Българската кухня.

Видео рецепти, можете да намерите в секция Видео рецепти, както и в канала ни в YouTube.

Рецепти и съвети от потребители, ползващи мултикукъри Instant Pot, можете да намерите и в официалната ни фейсбук група Instant Pot® BG ОБЩНОСТ » Рецепти, Идеи и Вдъхновение.

Ако сте се абонирали за нашата фейсбук страница Instant Pot Bulgaria, или възнамерявате да го направите, там също ще откриете наши рецепти, които си заслужава да изпробвате.

 

Разработено е и приложение (достъпно само на английски език) с над 2000 рецепти, специално подготвени за Instant Pot. Можете да го откриете на този линк.

 

Съветваме Ви, първоначално да използвате изпробвани рецепти, за да можете да усвоите спецификите при работата с мултикукър и да извлечете най-доброто от програмите за готвене.

Копирай линка Копирай

Да, можете да поставите допълнителен съд във вътрешния съд от неръждаема стомана, за да приготвите по-малко количество от желаното ястие.

Важно е, ако готвите с горещ въздух (при комбинираните модели мултикукъри), да има разстояние от около 1,5 см. от страните на допълнителния съд, до тези на основния, за да се осигури свободната циркулация на въздуха.

Копирай линка Копирай

Краткият отговор е “много малко вероятно е”. Повечето програми за готвене имат мониторинг на температурата, за да се избегне изгарянето на храната. Това се прави посредством следене на темературата при нагревателя. Интензитетът на нагряване се регулира въз основа на показанията за температура.

Този механизъм работи много добре, освен ако храната има много високо съдържание на нишесте. Например, ако добавите брашно във Вашата рецепта за чили, брашното потъва на дъното, втвърдява се при ниски температури и може да блокира разсейването на топлината. В този конкретен случай, Ви препоръчваме да добавите брашното след приключване на програмата под налягане и след това, да оставите да поври на програма “Saute” (Сотиране), за да постигнете желаната гъстота.

Тъй като програмата “Sauté” (Сотиране) работи при много по-висока температура от другите настройки, не препоръчваме да се оставя без надзор, точно както не бихте оставили тиган на печката без надзор.

Ако уредът засече начална форма на загаряне (нетипично висока температура в дъното на вътрешния съд), Вашият Instant Pot ще сигнализира и ще спре нагряването.

Допълнителна информация и съвети за това как да избегнете загаряния на вътрешния съд, можете да намерите тук.

Копирай линка Копирай

Предварителното загряване е препоръчително при функция „Saute” (Сотиране) и при готвене с горещ въздух със запичащия капак (за комбинираните мултикукъри).

Поставената храна в предварително загрята Air Fryer кошница се приготвя по-равномерно, за по-кратко време, залепва по-малко и попива по-малко мазнина.

Копирай линка Копирай

Да, всички комбинирани мултикукъри Instant Pot могат ефективно на пекaт и запичат. Това е възможно благодарение на допълнителен нагревател и вентилатор, разположени в запичащия (Air Fryer) капак.

Копирай линка Копирай

Instant Pot е проектиран в Канада, специално за потребителите в Северна Америка и Европа. Произвежда се в Китай от най-големия производител на електрически съдове под налягане, произвел и продал над 30 милиона уреда за домакинска употреба по целия свят.

Копирай линка Копирай

Всички мерни единици са съобразени с българския пазар.

Копирай линка Копирай

В момента за България Instant Pot се продава на нашия уебсайт. Като част от моделите се предлагат и в търговски вериги Технополис, Техномаркет и на онлайн платформата eMag и My stock.

Моля да отбележите, че продукти, закупени от други държави, не могат да се сервизират гаранционно или извънгаранционно от нас.

Копирай линка Копирай

Гаранционното ни обслужване е за период до две години от датата на доставка.

Допълнителнна информация за гаранционните ни условия, можете да намерите в секция Гаранция и сервиз.

Копирай линка Копирай

Уредите се поддържат и сервизират в България. За запазване на максимално качество на услугата, сервизът не е прехвърлен на подизпълнител, а се извършва изцяло от официалното представителство на бранда за България.

Копирай линка Копирай

Да, всички херметични мултикукъри имат елементи, които стареят, загубват свойствата си и за да е безопасен и пълноценен уредът Ви, е необходимо да бъдат подменяни през определен период от време.

 • Уплътнителен пръстен – стандарният живот на уплътнителния пръстен е около 2-3 години. Независимо от това, той започва да загубва част от свойствата си с времето. Instant препоръчва подмяната му на всеки 12-18 месеца.
 • Силиконово уплътнение на поплавъчния клапан – важен елемент от системата за безопасност на всички мултикукъри. Подмяната му е препоръчителна на всеки 12-18 месеца.
 • Air Fryer кошница (при комбинираните модели) – точно както при съдовете с различни покрития, така и кошницата за еър фрайър, започва да загубва свойствата си във времето. Препоръчваме подмяна при нарушено покритие или при загуба на качеството на покритието.

ВАЖНО! Всички модели мултикукъри Instant Pot са окомплектовани с вътрешен съд от неръждаема стомана. За разлика от алтернативите на пазара, при уредите Instant Pot, не е необходима регулярна подмяна на вътрешния съд.

Копирай линка Копирай

Всички резервни части и консумативи са достъпни за свободна продажба на нашия сайт в секция Резервни части и консумативи.

Копирай линка Копирай

Instant Pot е оборудван със сензор за налягане под нагревателя. Когато се достигне работното налягане, нагряването спира. Когато налягането е по-ниско от желаното, нагревателят се рестартира. Това поддържа налягането в определен диапазон. Това налягане не е достатъчно силно, за да повдигне регулиращия клапан за освобождаване на налягането. Вследствие на това, по време на готвене не излиза пара.

Копирай линка Копирай

Това се дължи на начина, по който се извършва готвенето. Щом се достигне необходимото налягане, интелигентните програми за готвене на Instant Pot намаляват температурата на нагряване и започват единствено да поддържат подходящи параметри.

Във вътрешния съд температурата се колебае около точката на кипене на водата, под налягане от около 75 kPa (0.75 bar), при 115°C – 118°C. Следователно няма насилствено кипене, което да раздробява отделните компоненти на ястието, въпреки че те са напълно готови. Това е една от причините, поради които ястията, приготвени в Instant Pot, запазват перфектните форми на всяко парче.

В случай, че желаете храната да има по-кремообразна консистенция, тъй като тя е напълно приготвена, това лесно може да се постигне чрез разбъркване, намачкване или пасиране.

Копирай линка Копирай

Да, изобретяването на съвременните мултикукъри от Instant e мотивирано именно от идеята за безопасно и здравословно хранене на малки деца.

Допълнителна информация, можете да намерите в тази статия.

Копирай линка Копирай

Какви са основните елементи?

Основните елементи на еър фрайърите са:

Air Fryer кошница – при различни модели кошницата може да е с кръгла или правоъгълна основа.

Приставка за кошница – предназначена за отделяне на храната от дъното на кошницата и осигуряваща циркулация на въздуха от всички страни.

Основен корпус – в който са разположени вентилатора, нагревателя, защитите и електорниката с които се управлява уреда.

Копирай линка Копирай

В основния корпус се съдържат редица елементи, като: сензор/и за температура, нагревател, вентилатор, платка и контролен панел (дисплей).

Платката за управление е сърцето на еър фрайъра. Посредством датчици тя следи температурата в отделението за готвене. Микропроцесор управлява времето и нагряването. Така се формира адекватна обратна връзка за постигане на точни условия за готвене.

Дисплеят е връзката между потребителя и уреда. Има предварително подготвени програми, които се активират с натискането на един бутон.

Копирай линка Копирай

Кошницата е подвижен съд за готвене, с дръжка. При нискобюджетни уреди е с боядисано покритие, докато при уредите от среден и висок клас е с тефлоново или керамично покритие.

Основната причина да не се предлагат кошници от неръждаема стомана, е че при еър фрайърите не се налага интензивно и често разбъркване (съответно по-малък шанс за надраскване), а самите уреди са предназначени за “сухо” готвене и не се налага добавянето на големи количества течности.

При Instant, кошницата е с незалепващо PTFE покритие, без PFOA и BPA и отговаря на всички действащи в САЩ и Европа стандарти за безопасност.

Кошниците с правоъгълна основа, осигуряват по-голяма площ за разпределяне на храната, без да се наслоява, което е предпоставка за по-качествени резултати, когато се използва еър фрайър.

Копирай линка Копирай

Приставката за кошница, представлява решетка, която се поставя на дъното в Air Fryer кошницата. Нейното предназначение е да отдели храната от дъното на кошницата, като по този начин да осигури правилната циркулация на въздух около храната.

При различните производители и модели, могат да се намерят различни вариации, като например втора кошница в основната.

Всяко едно от решенията има своите предимства и недостатъци, като основните разлики са в удобството, начините на почистване и съхранение. При Instant, приставката за кошница е с незалепващо PTFE покритие, без PFOA и BPA и отговаря на всички действащи в САЩ и Европа стандарти за безопасност. В допълнение, е окомплектована със силиконови елементи, предпазващи от триене между приставката и кошницата, както и предотвратяващи изпадането на приставката при накланяне на кошницата.

Копирай линка Копирай

Опция, която към момента на добавяне на информацията е налична, единствено при еър фрайъри Instant.

Във филтърна касета е разположен двоен филтриращ елемент, предотвратяващ изхвърлянето на мазнини през вентилационните отвори, премахващ част от циркулиращите в отделението за готвене мазнини (съответно отделящ ги от ястието) и редуциращ около 30% от миризмите, които се отделят при готвене.

Филтърът е консуматив и сигнализира за проверка и евентуална подмяна след около 900 мин. работа на уреда. Моделът, с добавен филтър, може да работи с и без поставен такъв.

Копирай линка Копирай

Какви са предимствата при готвене в еър фрайър?

Еър фрайърите загряват за изключително кратко време, осигурявайки температура за готвене, само за няколко минути.

Готвенето в еър фрайър е значително по-бързо от готвенето във фурна, поради съкратеното време за загряване и поддържането на температура в значително по-малък обем.

Еър фрайърите не приготвят храната по-бързо от традиционно пържене на тиган или във фритюрник, но осигуряват допълнително свободно време, тъй като не е необходимо да са под постоянно наблюдение.

Еър фрайърите Instant достигат до над 200 градуса за около 2-3 мин. и удобно сигнализират, когато е небоходимо да им бъде обърнато внимание.

Копирай линка Копирай

Когато говорим за пържене, еър фрайърите са значително по-здравословни, съпоставени с традиционните методи за дълбоко пържене. За разлика от фритюрниците, при еър фрайърите е необходимо много по-малко количество мазнина, а при приготвяне на мазни храни (като месо) голяма част от излишната мазнина се отделя под приставката в кошницата и не попада в готово ястие.

При моделите с добавен филтър, се улавят и част от мазнините циркулиращи в отделението за готвене, допълнително ограничавайки нежеланите мазнини.

Копирай линка Копирай

Мултикукърите и еър фрайърите са съвременни методи за готвене, като в допълнение на останалите им предимства, съществено  намаляват и разходите за енергия.

Еър фрайърите са с много по-малък обем от традиционните фурни. От там и енергията, която е необходима за загряване и поддържане на желаната температура, е значително по-малка. При качествените фрайъри, изолацията на уредите е на високо ниво, като загубата на топлина е занижена.

В допълнение, интензитета на цируклация на въздуха е по-голям, съпоставен с  конвекционалните фурни, а това спомага за по-бързото приготвяне на ястията и по-ниската консумация на енергия.

Допълнителна информация, можете да намерите в тази статия.

Копирай линка Копирай

Когато готвите в еър фрайър, няма да има нужда да почиствате разплисквания или да се пазите от пръскаща нагорещена мазнина.

Без открити нагорещени котлони. Тъй като нагревателят е в основния корпус, няма опасност от опарване или изгаряне, след като готвенето е приключило.

Почистването на Instant е лесно и бързо и е подобно на почистването на тигани с различни покрития.

Копирай линка Копирай

С Instant ще откриете изцяло нов начин на приготвяне на храната, различен от готвенето на котлон и във фурна. Ще имате нов помощник в кухнята, който ще готви вместо Вас и ще направи ежедневието Ви по-лесно и приятно.

Готвенето в еър фрайър Instant е изключително интуитивно, като всичко, което е необходимо, е храната да се постави в кошницата, да се избере програма и евентуално да се промени настройката за температура и време.

След като приключи готвенето, идва и частта с почистването, която също е максимално улеснена.

Копирай линка Копирай

Програми и функции

Тази програма е подходяща за пържене с горещ въздух на храни като: пържени картофи, чипс, пилешки крилца, пилешки филенца, хапки, зеленчуци и др.

Важно! Готвенето с еър фрайър, не е по-бързо от готвенето във фритюрник или дълбокото пържене в тиган.

Копирай линка Копирай

Тази програма е подходяща за печене на храни със солидна структура преди, процеса на готвене, като: месо (говеждо, агнешко, свинско, птиче и т.н.), зеленчуци и различни видове огретени. Ще получите сочни и крехки резултати отвътре и хрупкава коричка отвън.

Копирай линка Копирай

Тази програма е подходяща за печене на храни, които нямат солидна структура, преди процеса на готвене, като: теста, блатове и смеси за хляб, торти, сладкиши, кифли и др. Можете да използвате Instant Vortex като “мини фурна”.

Копирай линка Копирай

Идеално за топене на кашкавал, приготвяне на принцеси, начос или за придаване на златен завършек на ястието.

Копирай линка Копирай

Тази програма прилага ниска температура за дълъг период от време, за да изсуши безопасно хранителните продукти. С нея можете да приготвите плодови или зеленчукови резенчета/чипс, снакс от месо (като jerky от говеждо месо) и др.

Дехидратирането на месо може да бъде опасно. Винаги следвайте проверена рецепта, когато дехидратирате месо.

Копирай линка Копирай

Програмата е подходяща за претопляне на останала от предишно готвене храна. Върнете хрупкавостта на изстинала пица или стар хляб само за няколко минути.

Копирай линка Копирай

При уредите с две кошници или тези с възможност за готвене в две зони, можете да използвате функцията, за да стартирате еднаква програма/настройка и в двете половини на уреда.

Копирай линка Копирай

Само за уредите с две кошници или тези с възможност за готвене в две зони.

Когато готвите с различни програми/настройки в двете половини/кошници на уреда, можете да използвате функцията, за да приключите готвенето по едно и също време. Така, пържените картофи и панираната риба ще са готови заедно.

Копирай линка Копирай

Грижа, почистване и съхранение

Кошницата се почиства с мека гъба или кърпа, топла вода и препарат за съдове, подобно на тигани с различни покрития.

НЕ използвайте метални приспособления за почистване, за да избегнете нараняване на покритието.

Не препоръчваме да почиствате кошницата в съдомиялна машина, тъй като това може да намали качеството на незалепващото покритие и значително да съкрати живота му.

Винаги подбирайте подходящи неагресивни препарати. След почистване в съдомиялна машина по съответните части/аксесоари може да настъпи обезцветяване, но това няма да повлияе на безопасността или работата на уреда.

Копирай линка Копирай

Приставката се почиства с мека гъба или кърпа, топла вода и препарат за съдове, подобно на тигани с различни покрития.

НЕ използвайте метални приспособления за почистване, за да избегнете нараняване на покритието.

Не препоръчваме да почиствате кошницата в съдомиялна машина, тъй като това може да намали качеството на незалепващото покритие и значително да съкрати живота му.

Винаги подбирайте подходящи неагресивни препарати. След почистване в съдомиялна машина по съответните части/аксесоари може да настъпи обезцветяване, но това няма да повлияе на безопасността или работата на уреда.

Копирай линка Копирай

Почистването на основния корпус става чрез избърсване на външните части с мека, неабразивна и леко навлажнена гъба или кърпа.

Копирай линка Копирай

Почистването става чрез мека, леко навлажнена гъба или кърпа и препарат за съдове. Важно е да се проверява нагревателя и отделението за готвене за мазни пръски и остатъци от храна и да бъдат своевременно отстранявани.

Копирай линка Копирай

Филтърът е консуматив и не следва да бъде почистван, а заменен с нов.

Уредите с добавен филтриращ елемент сигнализират за проверка на около 900 мин., като при необходимост филтърът може да се замени.

Резервни филтри, можете да намерите тук.

Копирай линка Копирай

Възможно е да почиствате кошницата и приставката в съдомиялна машина, като това не е препоръчително. Почистването в съдомиялна машина може да намали качеството на незалепващото покритие и значително да съкрати живота му. Винаги подбирайте подходящи неагресивни препарати. След почистване в съдомиялна машина по съответните части/аксесоари може да настъпи обезцветяване, но това няма да повлияе на безопасността или работата на уреда.

Копирай линка Копирай

Допълнителна информация

Таблици с времена за готвене, можете да откриете на нашия сайт в категория Време за готвене.

Разнообразни и интересни рецепти можете да намерите отново на нашия сайт в категория Рецепти, като се стараем ежемесечно да добавяме ново съдържание, включително и с ястия, типични за Българската кухня.

Видео рецепти, можете да намерите в секция Видео рецепти, както и в канала ни в YouTube.

Рецепти и съвети от потребители, ползващи еър фрайъри Instant Vortex, можете да намерите и в официалната ни фейсбук група Instant Pot® BG ОБЩНОСТ » Рецепти, Идеи и Вдъхновение.

Ако сте се абонирали за нашата фейсбук страница Instant Pot Bulgaria, или възнамерявате да го направите, там също ще откриете наши рецепти, които си заслужава да изпробвате.

Разработено е и приложение (достъпно само на английски език) с над 2000 рецепти, специално подготвени за Instant Pot. Можете да го откриете на този линк.

Копирай линка Копирай

Да, можете да поставите допълнителен съд в кошницата на Instant Vortex. Важно е съдът да е подходящ за работа при шокови и високи температури, както и да не нарани покритието на кошницата или приставката.

Копирай линка Копирай

Краткият отговор е – Не.

При еър фрайърите Instant, кошницата и приставката са с незалепващо PTFE покритие, улеснявайки работата с уреда и почистването му.

Във времето е възможно незалепващите свойства на покритието да започнат да се губят. Точно както при различните тигани с нанесени покритя, е желателно да подменяте и  кошницата или приставката.

Копирай линка Копирай

Предварителното загряване е препоръчително при  готвене с горещ въздух.

Поставената храна в предварително загрята Air Fryer кошница, се приготвя по-равномерно, за по-кратко време, залепва по-малко и попива по-малко мазнина.

Копирай линка Копирай

Instant Vortex е проектиран в Канада, специално за потребителите в Северна Америка и Европа. Производството е в Китай, под стриктния контрол на бранда.

Копирай линка Копирай

Всички мерни единици са съобразени с българския пазар.

Копирай линка Копирай

Към момента, за България Instant се продава на нашия уебсайт. Част от моделите се предлагат и в търговски вериги Технополис, Техномаркет и на онлайн платформата eMag.

Моля отбележете, че продукти, закупени от други държави, не могат да се сервизират гаранционно или извънгаранционно от нас.

Копирай линка Копирай

Гаранционното ни обслужване е за период до две години от датата на доставка.

Допълнителна информация за гаранционните ни условия, можете да намерите в секция Гаранция и сервиз.

Копирай линка Копирай

Уредите се поддържат и сервизират в България. За запазване на максимално качество на услугата, сервизът не е прехвърлен на подизпълнител, а се извършва изцяло от официалното представителство на бранда за България.

Копирай линка Копирай

С времето е нормално Air Fryer кошницата и приставката й, да започнат да загубват незалепващите си свойства. Това е и причината същите да са достъпни за свободна продажба на нашия сайт.

При моделите с филтър, е необходима подмяната му, като ориентировъчното време за смяна, е на около 900 минути работа с уреда. Дори и да нямате под ръка нов филтър, уредите Instant могат да работят и без такъв.

Копирай линка Копирай

Всички резервни части и консумативи са достъпни за свободна продажба на нашия сайт в секция Резервни части и консумативи.

Копирай линка Копирай

Статии и помощ при избор на модел

Имате въпроси?

Потърсете ни, ако не откривате отговорите тук.

Изпрати съобщение

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.