Изберете страница

Когато говорите за Instant Pot, Вие говорите за енергийна ефективност. Instant Pot е един от най-екологичните  кухненски уреди, спестяващ до 70% електроенергия в сравнение с други уреди за готвене, напр. фурна, тенджера + печка, котлон и т.н. Той е високо енергийно ефективен благодарение на следните функции:

  • Както знаем, храната се готви бързо при висока температура. По-малко време за готвене означава по-малко консумирана енергия. Подобно на други уреди под налягане, Instant Pot намалява времето за готвене с до 70%.
  • На второ място, външният корпус на Instant Pot е напълно изолиран с два слоя въздушни джобове – между вътрешния съд за готвене и основата. Основата е хладна на пипане когато готвите бързи ястия и само леко затоплена при дълги програми. Енергията се концентрира върху готвенето на храната. Това го прави още по-енергийно ефективен от конвенционалните тенджери под налягане.
  • Трето – интелигентната система за наблюдение на Instant Pot само загрява вътрешния съд, за да поддържа определено ниво на налягане. При продължително готвене отоплението е изключено почти 40% от времето за готвене.
  • Четвърто – тъй като Instant Pot е напълно херметичен по време на готвене, за приготвянето е необходимо много по-малко вода (например около 75% по-малко при задушаване). Това по същество намалява консумацията на енергия при готвене на храна. Като още едно предимство, във вашата кухня няма да има изпарения и горещина през лятото.