Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Хляб с круши

Хляб с круши

4* от 1 глас
Instant Pot UK
ТИП ЯСТИЕ Десерт, Снак

Оборудване

  • Силиконова форма за хляб с падащо дъно

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 175 гр. масло меко + допълнително за намазване
  • 100 гр. кафява захар светлокафява, мека
  • 3 бр. яйца големи
  • 150 гр. брашно самонабухващо
  • 85 гр. орехи накълцани
  • 1 ч.л. канела на прах
  • щипка индийско орехче
  • 1/2 ч.л. сол морска, фина
  • 2 бр. круши зрели, обелени, с премахната сърцевина и нарязани на хапки или пасирани

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • В голяма купа разбъркайте с миксер маслото и захарта за 3-4 минути, докато станат леки и пухкави.
  • Добавете яйцата едно по едно докато продължавате да разбърквате.
  • В отделна купа смесете брашното, орехите, канелата, индийското орехче и солта. Добавете ги в голямата купа, като разбъркате колкото да се смесят. Не прекалявайте с разбъркването.
  • Добавете и крушите и разбъркайте отново.
  • Прехвърлете сместа в предварително намазнената (дъното и стените) силиконова форма за хляб. Покрийте с алуминиево фолио за печене.
  • Във вътрешния съд на Instant Pot дoбавете 750 мл. студена вода и поставете решетката за готвене на пара. Внимателно сложете формата за хляб върху решетката (може да използвате и слинг).
  • Поставете капака за готвене под налягане. Уверете се, че механизмът за изпускане на пара е на позиция Vent/Venting (Освобождаване).
  • Настройте програма STEAM (ГОТВЕНЕ НА ПАРА) на 20 минути. Важно: Програмата няма да отброява оставащото време, защото уредът няма да достигне необходимото налягане (тъй като е на позиция Vent/Venting и изпуска пара), така че използвайте втори таймер за 20 минути. Това време е необходимо за втасване.
  • След като изтекат 20 минути спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ) и преместете механизма за изпускане на пара на Seal/Sealing (Запечатване).
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 40 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 15 МИН., след което освободете бързо останалата пара (QR).
  • Охладете хляба във формата за 45 минути до 1 час, преди да го извадите и нарежете.
ТАГОВЕ канела, яйца, круши, орехи, брашно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.