Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Лимонов сладкиш

Лимонов сладкиш

5* от 1 глас
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 1 ч 30 мин
ТИП ЯСТИЕ Десерт
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 8

Оборудване

  • Допълнителен съд с подходящ размер

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 210 гр. брашно
  • 1 1/2 с.л. бакпулвер
  • 1/4 ч.л. сода за хляб
  • 1/2 с.л. сол
  • 2 бр. яйца големи
  • 230 гр. заквасена сметана
  • 150 гр. захар
  • 1/2 ч.ч. олио (120 мл.)
  • 1 1/2 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1 с.л. лимонена кора настъргана
  • 1 с.л. маково семе
  • 3/4 ч.ч. пудра захар (90 гр.)
  • 2 с. л. лимонов сок

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Поставете решетката за готвене на пара във вътрешния съд и изберете програмата BAKE (ПЕЧЕНЕ)*. Настройте температурата на 175°C и времето за готвене на 2 часа и оставете уреда да загрее.
  • Намазнете допълнителния съд със спрей за готвене и поставете хартия за печене, като покриете и стените на съда. Намазнете и хартията.
  • В купа смесете брашното, бакпулвера, содата и солта, и ги разбъркайте добре.
  • В друга купа разбийте сметаната, яйцата, захарта, олиото и ванилията.
  • Постепенно добавете сухите към мокрите съставки, като разбърквате, докато се смесят напълно.
  • Добавете лимонената кора и маковото семе.
  • Разстелете тестото в подготвената форма и я поставете върху решетката.
  • Поставете херметичния капак. След около 1 час и 30 минути проверете готовността на сладкиша с клечка за зъби. Сладкишът е готов, когато клечката остане суха след изваждане.
  • Когато програмата приключи, извадете формата и оставете сладкишът да се охлади за 5 минути.
  • За да направите глазурата, в малка купа разбъркайте пудрата захар и лимоновия сок.
  • Извадете сладкиша от формата и го поставете в чиния. Докато е все още горещ, го полейте с глазурата.
  • Изчакайте сладкишът да изстине напълно, преди да сервирате. Да Ви е сладко.

Бележки

*При модели с добавена програма BAKE със или без налягане (например серията Duo Evo Plus и Pro). Тази програма не може ефективно да пече, запича и дехидратира. Програмата е подходяща за приготвяне на влажни десерти (бананов хляб, брауни), блатове за торти, както и стандартен хляб и кексове, но без да се образува коричка.
ТАГОВЕ яйца, брашно, захар, заквасена сметана, лимонов сок, бакпулвер, лимонова кора, сода за хляб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.