До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Лимонов сладкиш

Лимонов сладкиш

5* от 1 глас
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 1 ч 30 мин
ТИП ЯСТИЕ Десерт
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 8

Оборудване

  • Допълнителен съд с подходящ размер

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 210 гр. брашно
  • 1 1/2 с.л. бакпулвер
  • 1/4 ч.л. сода за хляб
  • 1/2 с.л. сол
  • 2 бр. яйца големи
  • 230 гр. заквасена сметана
  • 150 гр. захар
  • 1/2 ч.ч. олио (120 мл.)
  • 1 1/2 ч.л. екстракт от ванилия
  • 1 с.л. лимонена кора настъргана
  • 1 с.л. маково семе
  • 3/4 ч.ч. пудра захар (90 гр.)
  • 2 с. л. лимонов сок

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Поставете решетката за готвене на пара във вътрешния съд и изберете програмата BAKE (ПЕЧЕНЕ)*. Настройте температурата на 175°C и времето за готвене на 2 часа и оставете уреда да загрее.
  • Намазнете допълнителния съд със спрей за готвене и поставете хартия за печене, като покриете и стените на съда. Намазнете и хартията.
  • В купа смесете брашното, бакпулвера, содата и солта, и ги разбъркайте добре.
  • В друга купа разбийте сметаната, яйцата, захарта, олиото и ванилията.
  • Постепенно добавете сухите към мокрите съставки, като разбърквате, докато се смесят напълно.
  • Добавете лимонената кора и маковото семе.
  • Разстелете тестото в подготвената форма и я поставете върху решетката.
  • Поставете херметичния капак. След около 1 час и 30 минути проверете готовността на сладкиша с клечка за зъби. Сладкишът е готов, когато клечката остане суха след изваждане.
  • Когато програмата приключи, извадете формата и оставете сладкишът да се охлади за 5 минути.
  • За да направите глазурата, в малка купа разбъркайте пудрата захар и лимоновия сок.
  • Извадете сладкиша от формата и го поставете в чиния. Докато е все още горещ, го полейте с глазурата.
  • Изчакайте сладкишът да изстине напълно, преди да сервирате. Да Ви е сладко.

Бележки

*При модели с добавена програма BAKE със или без налягане (например серията Duo Evo Plus и Pro). Тази програма не може ефективно да пече, запича и дехидратира. Програмата е подходяща за приготвяне на влажни десерти (бананов хляб, брауни), блатове за торти, както и стандартен хляб и кексове, но без да се образува коричка.
ТАГОВЕ яйца, брашно, захар, заквасена сметана, лимонов сок, бакпулвер, лимонова кора, сода за хляб
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.