Солен чийзкейк Капрезе (с домати и песто)
Оборудване
- Форма за торта с падащо дъно
- Блендер
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 150 гр. гризини
- 2 с.л. песто
- 100 гр. масло меко
- 400 гр. крема сирене
- 10 бр. листа босилек нарязани
- 4 бр. скилидки чесън нарязани
- 3 бр. яйца
- 20 гр. брашно
- 1 с.л. зехтин
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 4 бр. домати единият нарязан на филийки
- 2 с.л. доматено пюре
- 2 гр. агар агар
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Застелете с хартия за печене дъното и стените на форма за торта/чийзкейк с падащо дъно.
- Натрошете гризините до оформянето на малки трохи.
- В малка купа смесете натрошените гризини с маслото и пестото.
- Изсипете получената смес във формата и оформете блат по дъното с притискане. Охладете блата в хладилник докато приготвяте крема.
- Смесете заедно крема сиренето, накълцания босилек, чесъна, яйцата, брашното, зехтина, солта и пипера до получаването на гладка смес.
- Изсипете крема върху блата от гризини.
- Покрийте с фолио за печене.
- Във вътрешния съд на Instant Pot добавете 1 чаша вода и поставете решетката за готвене на пара. Поставете чийзкейка върху решетката и сложете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма STEAM (ГОТВЕНЕ НА ПАРА) на 25 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 МИН., след което освободете бързо останалата пара (QR).
- Извадете внимателно формата и оставете да се охлади за няколко минути, след което я поставете в хладилника.
- Разтворете агар агар в малко вода и с помощта на блендер смесете заедно с доматеното пюре и 3 домата.
- Преместете доматената смес в тиган и оставете да къкри за около 5 мин.
- След като доматената смес се охлади я изсипете внимателно върху чийзкейка. Поставете отгоре резенчета домат.
- Оставете да стегне в хладилника за минимум 1 час.