Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Пиле със зеле

Пиле със зеле

4.75* от 4 гласа
Instant Pot Bulgaria
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 30 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 700 гр. зелe малка зелка
  • 2 бр. пилешки бутчета с горна и долна част
  • 1 бр. глава лук малък, нарязан на ситно
  • 1 бр. морков малък, нарязан на кубчета
  • 1 бр. печена зелена чушка по желание, нарязана на парченца
  • 3 бр. домати нарязани, пресни или от консерва
  • 4 с.л. олио
  • 1 с.л. червен пипер по желание може да е пушен или сладък
  • 1 щипка чили на люспи
  • 1 ч.л. микс от сушени зеленчуци
  • 1 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 50 мл. вода
  • пресен копър за поръсване при поднасяне

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Разделете бутчетата на горно и долно. Измийте ги и ги попийте с кухненска хартия.
  • Нережете и намачкайте зелето със солта.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.
  • Добавете олиото и пилешките бутчета. Сотирайте ги за около 10 минути, докато се зачервят добре от всички страни.
  • Извадете месото в чиния и във вътрешния съд добавете лука и моркова.
  • Сотирайте ги, докато лукът започне да става леко златист на цвят (за около 3 минути).
  • Добавете зелето. Гответе около 4 минути, докато започне да се сляга.
  • Добавете червения пипер, чилито, микса от сухи подправки, черния пипер и разбъркайте.
  • Добавете доматите и печената чушка. Разбъркайте и изключете програмата.
  • Добавете 50 мл. вода и подредете върху зелето парчета пилешко месо. Посолете ги леко отгоре.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 8 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5-10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
  • Ако използвате комбиниран мултикукър и желаете да запечете ястието, изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 170˚С и времето за готвене на 10 минути.
  • Поднесете ястието поръсено с пресен копър.
ТАГОВЕ моркови, зеле, домати, пилешки бутчета, лук, червен пипер

4 отговорa за "Рецепта за Пиле със зеле"

  1. 50мл вода не е ли малко?
    Няма ли да загори зелето?
    При последното ми готвене със 150мл вода и 2 шишета доматен сок ми залепна, не загоря, но аз веднага отворих….

  2. Пилето ми залепва за съда при соторане. Някой друг има ли този проблем?

4.75 from 4 votes (2 ratings without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.