Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Пиле със зеле

Пиле със зеле

4.75* от 4 гласа
Instant Pot Bulgaria
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 30 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 700 гр. зелe малка зелка
  • 2 бр. пилешки бутчета с горна и долна част
  • 1 бр. глава лук малък, нарязан на ситно
  • 1 бр. морков малък, нарязан на кубчета
  • 1 бр. печена зелена чушка по желание, нарязана на парченца
  • 3 бр. домати нарязани, пресни или от консерва
  • 4 с.л. олио
  • 1 с.л. червен пипер по желание може да е пушен или сладък
  • 1 щипка чили на люспи
  • 1 ч.л. микс от сушени зеленчуци
  • 1 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 50 мл. вода
  • пресен копър за поръсване при поднасяне

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Разделете бутчетата на горно и долно. Измийте ги и ги попийте с кухненска хартия.
  • Нережете и намачкайте зелето със солта.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.
  • Добавете олиото и пилешките бутчета. Сотирайте ги за около 10 минути, докато се зачервят добре от всички страни.
  • Извадете месото в чиния и във вътрешния съд добавете лука и моркова.
  • Сотирайте ги, докато лукът започне да става леко златист на цвят (за около 3 минути).
  • Добавете зелето. Гответе около 4 минути, докато започне да се сляга.
  • Добавете червения пипер, чилито, микса от сухи подправки, черния пипер и разбъркайте.
  • Добавете доматите и печената чушка. Разбъркайте и изключете програмата.
  • Добавете 50 мл. вода и подредете върху зелето парчета пилешко месо. Посолете ги леко отгоре.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 8 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5-10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
  • Ако използвате комбиниран мултикукър и желаете да запечете ястието, изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 170˚С и времето за готвене на 10 минути.
  • Поднесете ястието поръсено с пресен копър.
ТАГОВЕ лук, червен пипер, моркови, зеле, домати, пилешки бутчета

3 отговорa за "Рецепта за Пиле със зеле"

  1. Пилето ми залепва за съда при соторане. Някой друг има ли този проблем?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.