Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Тутманик Карниери

Тутманик Карниери

4.34* от 3 гласа
Instant Pot Bulgaria
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 27 мин
за втасване 1 ч
ТИП ЯСТИЕ Закуска, Пикник, Детско меню
ПОРЦИИ 8

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

за тестото

  • 200 гр. брашно
  • 75 мл. прясно мляко затоплено
  • 75 мл. вода топла
  • 1 ч.л. суха мая (3 гр.)
  • 1 бр. яйце голямо
  • 2 ч.л. захар (10 гр.)
  • 1 ч.л. сол

за заливката

  • 1 бр. яйце голямо, разбито
  • 100 гр. сирене натрошено
  • 40 гр. масло (или мас)
  • 1 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

на тестото

  • В купа смесете водата и млякото, за да получите 150 мл. топла течност.
  • Към нея добавете 2 с.л. брашно, захарта и маята, и разбъркайте. Оставете сместа да „почине“ за 10 минути, за да се активира маята.
  • Добавете яйцето и солта, разбъркайте и добавете останалото брашно.
  • Бъркайте с лъжица. Сместа трябва да се получи по-скоро като много гъсто тесто за кекс, да пада "на парцали".
  • Добавете около 1 л. топла вода (телесна температура) във вътрешния съд и поставете купата с тестото в него. Покрийте с капака и оставете тестото да втаса за около 30 минути.
  • Когато тестото удвои обема си, извадете купата и изсипете водата от вътрешния съд.
  • Намажете една хартиена подложка с капка олио, поставете я на дъното на вътрешния съд и внимателно, като си помагате с шпатула, за да го избутате, прехвърлете тестото върху хартията. Не заглаждайте и не разстилайте тестото.
  • Поставете капака и оставете тестото да втаса отново за около 30 минути.

на заливката

  • Намазнете повърхността на втасалото тесто с олиото и поръсете леко с натрошеното сирене.
  • Отгоре, с малка лъжичка, разпределете разбърканото яйце.
  • Най-отгоре разпределете парченцата масло или мас.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и времето за готвене на 12 минути. Оставете уреда да загрее.
  • Поставете тестото и затворете капака, така че бутонът/ключът за освобождаване на налягането да е в позиция Vent (Изпускане).
  • След като програмата завърши, поставете/затворете капака Air Fryer. Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 165˚С и времето за готвене на 15 минути.
  • Когато програмата приключи, извадете вътрешния съд и ако печивото се е надигнало над хартиената подложка, освободете отвътре стените му с остър нож, така че да го отлепите.
  • Наклонете вътрешния съд на една страна и плъзнете тутманика да излезе от него. Оставете го да изстива върху хартиената подложка - в чиния или върху дъска.
  • Покрийте го с кърпа, за да се задуши за около 10 минути, след което го нарежете на триъгълници и сервирайте.
ТАГОВЕ мая, яйца, сирене, брашно, прясно мляко

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.