Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.
Добавете зехтина, чесъна и лука, и ги сотирайте, докато омекнат (за около 3 минути).
Добавете двата вида чушки, картофа, червения пипер, пилешкия бульон и доматите.
Поставете херметичния капак и изберете програма STEW (ЯХНИЯ)* на висока степен и настройте времето за готвене на 5 минути.
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
Отворете капака и добавете рибата треска.
Отново настройте програма STEW (ЯХНИЯ) на ниска степен и времето за готвене на 8 минути.
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
Добавете скаридите и разбъркайте. Поставете капака за 5 минути, за да могат скаридите да се затоплят.
Сервирайте яхнията в дълбока купа, като поръсите с пресните подправки и добавите резен лимон.
Видео
Бележки
* В случай, че уредът няма програма STEW (ЯХНИЯ), можете да изберете програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ).** Необходимо е допълнително време за предварително загряване на уреда и за осовобождаване на налягането, които не са калкулирани в посоченото време за готвене.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.
При уреди, които нямат програма STEW, какво налягане за готвенето се
избира – високо (High) или ниско (Low)?
Здравейте,
Можете да замените програма Stew с програма Pressure Cook с настройка за високо налягане.
Чудесно стана, ще повторим.