До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Снакс от месо (джърки)

Снакс от месо (джърки)

5* от 3 гласа
Donna-Marie Pye
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 3 часове
ОБЩО ВРЕМЕ 6 часове
ТИП ЯСТИЕ Предястие, Пикник
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 500 гр. телешки стек
  • 1/2 ч.ч. соев сос (125 мл.)
  • 2 с.л. сос Уорчестър (30 мл.)
  • 2 ч.л. черен пипер едро смлян
  • 1 ч.л. лук на прах
  • 1 ч.л. шарена сол
  • 1/2 ч.л. чесън на прах

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Поставете телешкото месо във фризер за 1-2 часа, за да може месото да стегне и да го нарежете по-лесно.
  • Когато е добре охладено, нарежете месото на слайсове с дебелина до 0.5 см.
  • В купа смесете соевия сос, соса Уорчестър и всички подправки.
  • Добавете слайсовете месо и ги оваляйте в маринатата, така че да бъдат добре покрити от всички страни. Оставете в хладилник за 3-4 часа или за една нощ.
  • Извадете месото и го подсушете. Разделете слайсовете и ги подредете върху приставката в кошницата, като се стараете да не се припокриват.
  • Изберете програма DEHYDRATE (ДЕХИДРАТИРАНЕ/СУШЕНЕ), настройте температурата на 70˚С и времето за готвене на 3 часа.
  • Когато програмата е почти завършена, опитайте парче сушено месо, като го огънете под ъгъл от 90 градуса. Ако изтичат сокове, стартирайте отново програмата за още 20 до 30 минути. Джъркито е напълно готово, когато при огъване, не изтичат сокове, но и не се напуква и счупва.
ТАГОВЕ телешко месо, соев сос, сос Уорчестър, чесън на прах, лук на прах

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.