Поставете телешкото месо във фризер за 1-2 часа, за да може месото да стегне и да го нарежете по-лесно.
Когато е добре охладено, нарежете месото на слайсове с дебелина до 0.5 см.
В купа смесете соевия сос, соса Уорчестър и всички подправки.
Добавете слайсовете месо и ги оваляйте в маринатата, така че да бъдат добре покрити от всички страни. Оставете в хладилник за 3-4 часа или за една нощ.
Извадете месото и го подсушете. Разделете слайсовете и ги подредете върху приставката в кошницата, като се стараете да не се припокриват.
Изберете програма DEHYDRATE (ДЕХИДРАТИРАНЕ/СУШЕНЕ), настройте температурата на 70˚С и времето за готвене на 3 часа.
Когато програмата е почти завършена, опитайте парче сушено месо, като го огънете под ъгъл от 90 градуса. Ако изтичат сокове, стартирайте отново програмата за още 20 до 30 минути. Джъркито е напълно готово, когато при огъване, не изтичат сокове, но и не се напуква и счупва.
ТАГОВЕ телешко месо, соев сос, сос Уорчестър, чесън на прах, лук на прах
1 отговорa за "Рецепта за Снакс от месо (джърки)"
Става изключително вкусно. Вместо стек може да се ползва и шол. Слагам го на два реда – долу в кофичката и горе на приставката. Единствения проблем е, че местото залепва и малко трудно се маха после.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.
Става изключително вкусно. Вместо стек може да се ползва и шол. Слагам го на два реда – долу в кофичката и горе на приставката.
Единствения проблем е, че местото залепва и малко трудно се маха после.