Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Коледно пуешко руло

Коледно пуешко руло

3.67* от 3 гласа
Instant Brands Culinary Team
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 45 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 8

Оборудване

  • Кухненска връв, подходяща за месо

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 3 кг. пуешки гърди обезкостени*
  • 2 с.л. масло разтопено
  • 1-2 с.л. царевично брашно
  • зехтин
  • 350 гр. лук нарязан на ситно
  • 1 бр. морков голям, нарязан на кубчета
  • 1 бр. целина нарязана на кубчета
  • 500 гр. мляно месо
  • 75 гр. фурми
  • 100 гр. синьо сирене
  • 1 с.л. прясна мащерка
  • 60 гр. бадеми печени и осолени
  • 1 ч.л. сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.
  • Добавете малко количество зехтин и лука, и сотирайте, докато лукът стане кафяв на цвят.
  • Добавете целината и моркова, и сотирайте, докато омекнат.
  • В купа смесете мляното месо, сотираните зеленчуци, фурмите, синьото сирене, мащерката, бадемите и солта.
  • Върху дъска за рязане поставете пуешките гърди с кожата надолу и добавете плънката в средата. В случай, че остане от нея, можете да я сготвите допълнително.
  • Съберете краищата на пуешките гърди, за да покриете плънката, след което завийте месото на руло. Увийте връвта около рулото по дължина или зашийте с дебел конец, където се събират пуешките гърди, така че да не изпадне плънката.
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете 250 мл. вода и поставете решетката за готвене на пара (в случай, че към уреда има включена такава. Ако не, можете да използвате кошница за готвене на пара). Поставете пуешкото руло върху решетката и го намазнете равномерно с разтопеното масло. Поръсете със сол и черен пипер.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 25 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 15 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
  • Извадете пуешкото руло и решетката, и изсипете бульона в друг съд (той ще Ви е необходим за соса).
  • Почистете вътрешния съд и отново поставете в него решетката и върху нея месото.
  • Поставете/затворете запичащия капак и изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), като настроите температурата на 190˚С и времето за готвене на 12 минути. Гответе до придобиване на кафеникав загар.
  • Когато програмата приключи, оставете пуешкото месо да „почине“ за около 10 минути.

на соса:

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен.
  • Във вътрешния съд изсипете бульона и го разредете с вода, докато количеството стане 500 мл. и го оставете да заври.
  • В купичка смесете царевичното брашно с 2 с.л. вода и ги добавете към бульона, за да може да се сгъсти.
  • Сервирайте, като полеете месото със соса.

Бележки

*За допълнителна сочност и вкус на пуешкото месо, го осолете предварително (препоръчително е около 2-3 часа преди готвене).
ТАГОВЕ моркови, масло, пуешко месо, лук, мляно месо, царевично брашно, бадеми, фурми, синьо сирене

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.