До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Пържоли с майонеза и соев сос

Рецепта за Пържоли с майонеза и соев сос

4.67* от 3 гласа
Instant Pot Bulgaria
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 5 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 25 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 3

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 3 бр. свински пържоли
  • 2 с.л. олио
  • 1 с.л. соев сос
  • 1 с.л. майонеза
  • 1 с.л. портокалов сок
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 150 мл. гореща вода*

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • В купа смесете соевия сос, майонезата, портокаловия сок, черния пипер и солта.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен и оставете уреда да загрее.
  • Добавете олиото и поставете пържолите. Запечатайте ги за 3-4 минути.
  • Обърнете пържолите от другата страна. Полейте ги от зачервената страна с по 1 с.л. от соса. Оставете пържолите да се запечатат и от другата страна за 2-3 минути, след което изключете програмата.
  • Обърнете пържолите и ги полейте и от втората страна с останалия сос.
  • Добавете врялата вода покрай пържолите и похлупете уреда с капака за готвене под налягане или с капак от закалено стъкло.
  • След 2 минути отворете капака и деглазирайте дъното на вътрешния съд с шпатула, под пържолите също, за да се уверите, че сте отстранили всички полепнали частици.
  • Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на ниско налягане (Lo)** и времето за готвене на 15 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 5-10 минути, след което освободете бързо останалата пара.
  • Отворете капака и изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на висока степен. Оставете за 3-4 минути, докато течността се редуцира.
  • Сервирайте с любимата Ви гарнитура.

Бележки

*Гореща вода - 150 мл. за уредите, чийто вътрешен съд е с плоско дъно и 200-220 мл. за другите модели Instant Pot, които имат лека издутина на дъното.
**При уреди без възможност за настройка на ниска степен на налягането, времето за готвене е 10 минути.
ТАГОВЕ свинско месо, майонеза, соев сос, портокалов сок

3 отговорa за "Рецепта за Пържоли с майонеза и соев сос"

  1. 5 звезди
    Чудесна рецепта, изпробвах я с котлет и със свински врат и двата варианта се получиха супер.

  2. 4 звезди
    Малко по-солени станаха за моя вкус, но въпреки това много вкусни.
    Макар че не успяхме да ползваме самия сос след като бяха готови, някак се отдели мазнината и не беше подходящ.
    Но, определено пак ще си правим от тях.

4.67 from 3 votes

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.