Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Пиле с ориз

Пиле с ориз

4.37* от 25 гласа
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 4
Тип уред Мултикукър, Комбиниран мултикукър

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 4 бр. пилешки бутчета с кожа
  • 30 гр. олио
  • 30 гр. масло
  • 1 бр. глава лук малка, около 80 гр.
  • 200 гр. ориз добре измит и отцеден
  • 400 мл. пилешки бульон или вода
  • 1 бр. дафинов лист
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • магданоз за сервиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Настройте програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока).
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете олиото.
  • Когато олиото се нагорещи, запържете разрязаните на две бутчета до златист цвят на кожата (за 4 бутчета запържването става на 2 части).
  • Извадете бутчетата в чиния.
  • Във вътрешния съд добавете и задушете лука със щипка сол за около 1-2 минути, като междувременно добавите и маслото.
  • Добавете добре измития и отцеден ориз. Овкусете със сол, черен пипер, дафинов лист. Върнете вече запърженото пилешко месо и добавете 400 мл. топъл пилешки бульон или вода.
  • Изключете програмата с CANCEL (ОТМЯНА). Сложете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 12 минути.
  • Когато времето изтече, оставете налягането да се освободи естествено за около 15-20 минути. Ако след 20 минути уредът все още е под налягане, освободете бързо останалата пара.
  • Сервирайте като поръсите с нарязан на ситно пресен магданоз.

Видео

Бележки

Можете да използвате и месо от пилешки гърди, нарязано на хапки, но ако искате вкусен ориз, в този случай задължително трябва да добавите пилешки бульон.
По желание можете да добавите моркови, червени чушки, тиквичка или други зеленчуци.
ТАГОВЕ масло, ориз, пилешки бутчета, лук, пилешки бульон

11 отговорa за "Рецепта за Пиле с ориз"

  1. Първо, добре, че съм кулинар и не сложих толкова малко вода, за да загори ориза. Все пак реших да спазя времето за готвене. Е, всичко се превари и стана една каша. От предишни опити, които бяха успешни, препоръчвам време за готвене под налягане най-много 6-7 минути след сотиране на месото.

  2. 5 звезди
    Здравейте, и аз изпрабвах рецептата. Благодарение на коментарите тук, сложих малко повече бульон. Стана чудесно и не загоря.
    Благодаря!🍗

  3. 4 звезди
    Чудесен и много вкусен ориз с пилешко, с някои дребни недостатъци: 1. Доста мазно се получи, бих приготвила с по-малко масло и олио и 2. следващия път ще пробвам да намаля времето за готвене под налягане или за естествено освобождаване с 5 минути, защото оризът ми се стори малко по-разварен, отколкото харесвам.
    Увеличих количествата на съставките с 50%, за да приготвя 6 порции.

  4. 1 звезда
    Става много вкусно после не можеш 3 дни да измиеш тенджерата от загорелия ориз

  5. 1 звезда
    Спазих рецептата точно, но за съжаление оризът загоря на дъното и сега се чудя как да почистя вътрешния съд.

    1. Здравейте,
      Маслото се добавя, след като извадите бутчетата, преди да сотирате лука (стъпка 5).

  6. 5 звезди
    Изпробвано за бърза съботна вечеря, много добре се получи! Само забравих да посоля бутчетата след запържването, може да се добави в рецептата. Също така след приготвянето под налягане може да се запече под капака за запичане, ако разполагате с такъв.

  7. Благодаря за рецептата!
    Става много вкусно, като по избор може към лука да се добави и ситно нарязан морков.

4.37 from 25 votes (18 ratings without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. / 0.00 € (вкл. ДДС)
0.00 лв. / 0.00 €