Информация за кампанията Black Friday - вижте ТУК

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Пиле с ориз

Пиле с ориз

4.48* от 21 гласа
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 4 бр. пилешки бутчета с кожа
  • 30 гр. олио
  • 30 гр. масло
  • 1 бр. глава лук малка, около 80 гр.
  • 200 гр. ориз добре измит и отцеден
  • 400 мл. пилешки бульон или вода
  • 1 бр. дафинов лист
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • магданоз за сервиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Настройте програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока).
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете олиото.
  • Когато олиото се нагорещи, запържете разрязаните на две бутчета до златист цвят на кожата (за 4 бутчета запържването става на 2 части).
  • Извадете бутчетата в чиния.
  • Във вътрешния съд добавете и задушете лука със щипка сол за около 1-2 минути, като междувременно добавите и маслото.
  • Добавете добре измития и отцеден ориз. Овкусете със сол, черен пипер, дафинов лист. Върнете вече запърженото пилешко месо и добавете 400 мл. топъл пилешки бульон или вода.
  • Изключете програмата с CANCEL (ОТМЯНА). Сложете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 12 минути.
  • Когато времето изтече, оставете налягането да се освободи естествено за около 15-20 минути. Ако след 20 минути уредът все още е под налягане, освободете бързо останалата пара.
  • Сервирайте като поръсите с нарязан на ситно пресен магданоз.

Бележки

Можете да използвате и месо от пилешки гърди, нарязано на хапки, но ако искате вкусен ориз, в този случай задължително трябва да добавите пилешки бульон.
По желание можете да добавите моркови, червени чушки, тиквичка или други зеленчуци.
ТАГОВЕ пилешки бутчета, лук, пилешки бульон, масло, ориз

6 отговорa за "Рецепта за Пиле с ориз"

  1. 1 звезда
    Спазих рецептата точно, но за съжаление оризът загоря на дъното и сега се чудя как да почистя вътрешния съд.

    1. Здравейте,
      Маслото се добавя, след като извадите бутчетата, преди да сотирате лука (стъпка 5).

  2. 5 звезди
    Изпробвано за бърза съботна вечеря, много добре се получи! Само забравих да посоля бутчетата след запържването, може да се добави в рецептата. Също така след приготвянето под налягане може да се запече под капака за запичане, ако разполагате с такъв.

  3. Благодаря за рецептата!
    Става много вкусно, като по избор може към лука да се добави и ситно нарязан морков.

4.48 from 21 votes (18 ratings without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.