До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Веган пай с праз и гъби

Веган пай с праз и гъби

4.50* от 2 гласа
The Culinary Cartel
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 20 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 25 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 4

Оборудване

  • Допълнителен съд с подходящ размер

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 2 бр. връзки праз лук (300 гр.) нарязан на ситно
  • 500 гр. гъби нарязани на малки парченца
  • 3 бр. скилидки чесън
  • 1 с.л. царевично брашно
  • 125 мл. зеленчуков бульон
  • 2 с.л. дижонска горчица
  • 250 мл. растителна сметана
  • 1 бр. бутер тесто веган, размразено
  • растително мляко за намазване
  • 5 гр. мащерка прясна
  • сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • В подходящ съд на котлона или във вътрешния съд херемтчиен мултикукър Instant Pot сотирайте лука, докато омекне.
  • Добавете гъбите и ги гответе, докато омекнат и станат кафяви на цвят.
  • Добавете чесъна и сотирайте за още 1 минута.
  • В купа смесете царевичното брашно и малка част от зеленчуковия бульон, и ги разбъркайте до получаване на гладка текстура.
  • Добавете получената смес, останалото количество бульон и сметаната към сотираните зеленчуци и ги гответе, докато се сгъстят.
  • Добавете мащерката и горчицата, и овкусете със сол и черен пипер на вкус.
  • Прехвърлете получената смес в съд за печене с подходящ размер.
  • Изрежете кръг с размера на съда от бутер тестото и поставете получения кръг върху плънката.
  • Подгънете крайщата на тестото навътре, така че обгърнат плънката.
  • В центъра на кръга направете няколко прореза.
  • Намажете бутер тестото с растителното мляко.
  • Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 170˚С и времето за готвене на 25 минути, след което натиснете Start.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, поставете съда в кошницата.
  • Гответе, докато паят бухне и продобие хрупкава коричка.
  • Когато паят стане готов, сервирайте с гарнитура по избор.
ТАГОВЕ гъби, чесън, праз лук, зеленчуков бульон, растително мляко, дижонска горчица, царевично брашно, растителна сметана

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.