Веган пай с праз и гъби
Оборудване
- Допълнителен съд с подходящ размер
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 бр. връзки праз лук (300 гр.) нарязан на ситно
- 500 гр. гъби нарязани на малки парченца
- 3 бр. скилидки чесън
- 1 с.л. царевично брашно
- 125 мл. зеленчуков бульон
- 2 с.л. дижонска горчица
- 250 мл. растителна сметана
- 1 бр. бутер тесто веган, размразено
- растително мляко за намазване
- 5 гр. мащерка прясна
- сол и черен пипер на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В подходящ съд на котлона или във вътрешния съд херемтчиен мултикукър Instant Pot сотирайте лука, докато омекне.
- Добавете гъбите и ги гответе, докато омекнат и станат кафяви на цвят.
- Добавете чесъна и сотирайте за още 1 минута.
- В купа смесете царевичното брашно и малка част от зеленчуковия бульон, и ги разбъркайте до получаване на гладка текстура.
- Добавете получената смес, останалото количество бульон и сметаната към сотираните зеленчуци и ги гответе, докато се сгъстят.
- Добавете мащерката и горчицата, и овкусете със сол и черен пипер на вкус.
- Прехвърлете получената смес в съд за печене с подходящ размер.
- Изрежете кръг с размера на съда от бутер тестото и поставете получения кръг върху плънката.
- Подгънете крайщата на тестото навътре, така че обгърнат плънката.
- В центъра на кръга направете няколко прореза.
- Намажете бутер тестото с растителното мляко.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 170˚С и времето за готвене на 25 минути, след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете съда в кошницата.
- Гответе, докато паят бухне и продобие хрупкава коричка.
- Когато паят стане готов, сервирайте с гарнитура по избор.