В малка купа поставете микса за кюфтета и го залейте с врялата вода. Оставете настрани за 1-2 минути.
Във вътрешния съд поставете решетката за готвене на пара и добавете 250 мл. вода. Поставете карфиола върху нея.
Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 1 минута.
Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането.
Извадете карфиола от вътрешния съд и го оставете настрани. Почистете съда.
Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока).
Когато уредът загрее, добавете зехтин, лука и чесъна, и ги гответе, докато омекнат и получат кафеникав загар.
В купа смесете каймата, микса за кюфтета, магданоза, сол на вкус и половината от лука и чесъна.
Омесете каймата и оформете около 12 бр. кюфтенца.
Добавете зехтин във вътрешния съд.
Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и сотирайте кюфтетата за около 3 минути.
Добавете останалото количество от лука и чесъна, 300 мл. вода, 100 мл. заквасена сметана, дижонската горчица и сол на вкус, и разбъркайте. Натиснете Cancel.
Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 4 минути.
Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 3 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
В купа поставете карфиола и добавете останалото количество заквасена сметана. С помощта на пасатор разбийте до получаване на пухкаво пюре.
Сервирайте кюфтенцата, като ги гарнирате с пюрето от карфиол и сметановия сос.
Определено правете рецептата с продукти х1. При правене на двойна доза не се получава съвсем и е доста бавно.
Много вкусно и най-вече бързо приготвена вечеря за заети домакини 😀.