До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Пуешки кюфтета с пюре от карфиол

Пуешки кюфтета с пюре от карфиол

4.50* от 6 гласа
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 5 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 10 мин
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие, Пикник
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 400 гр. пуешка кайма или друга по избор
  • 60 гр. микс за кюфтета (направен от лук, галета и градиснки чай)
  • 1 бр. глава карфиол голям, начупен на цветчета
  • 2 бр. скилидки чесън счукан
  • 1 бр. глава лук ситно нарязан
  • 150 мл. заквасена сметана
  • 2 ч.л. дижонска горчица
  • 80 мл. вряла вода
  • зехтин
  • шепа пресен магданоз
  • сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • В малка купа поставете микса за кюфтета и го залейте с врялата вода. Оставете настрани за 1-2 минути.
  • Във вътрешния съд поставете решетката за готвене на пара и добавете 250 мл. вода. Поставете карфиола върху нея.
  • Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 1 минута.
  • Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането.
  • Извадете карфиола от вътрешния съд и го оставете настрани. Почистете съда.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока).
  • Когато уредът загрее, добавете зехтин, лука и чесъна, и ги гответе, докато омекнат и получат кафеникав загар.
  • В купа смесете каймата, микса за кюфтета, магданоза, сол на вкус и половината от лука и чесъна.
  • Омесете каймата и оформете около 12 бр. кюфтенца.
  • Добавете зехтин във вътрешния съд.
  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и сотирайте кюфтетата за около 3 минути.
  • Добавете останалото количество от лука и чесъна, 300 мл. вода, 100 мл. заквасена сметана, дижонската горчица и сол на вкус, и разбъркайте. Натиснете Cancel.
  • Поставете капака за готвене под налягане и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 4 минути.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 3 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
  • В купа поставете карфиола и добавете останалото количество заквасена сметана. С помощта на пасатор разбийте до получаване на пухкаво пюре.
  • Сервирайте кюфтенцата, като ги гарнирате с пюрето от карфиол и сметановия сос.
ТАГОВЕ дижонска горчица, пуешка кайма, магданоз, чесън, лук, заквасена сметана

2 отговорa за "Рецепта за Пуешки кюфтета с пюре от карфиол"

  1. 3 звезди
    Определено правете рецептата с продукти х1. При правене на двойна доза не се получава съвсем и е доста бавно.

  2. 5 звезди
    Много вкусно и най-вече бързо приготвена вечеря за заети домакини 😀.

4.50 from 6 votes (4 ratings without comment)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.