До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Тесто за азиатски питки

Тесто за азиатски питки

5* от 2 гласа
Claudia Varleta
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 10 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 8 мин
за втасване 1 ч
ТИП ЯСТИЕ Закуска, Предястие, Пикник
КУХНЯ Азиатска
ПОРЦИИ 8

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 300 гр. брашно пресято
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. мая
  • 3/4 ч.л. сол
  • 1/2 с.л. винен оцет
  • 1/4 ч.ч. прясно мляко
  • 180-200 мл. гореща вода
  • 3/4 ч.л. бакпулвер
  • масло за намазняване

за гарнитура (по желание)

  • сотирано пилешко в соев сос
  • салата Колсло (зеле с майонеза)
  • майонеза

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • В купата сложете брашното.
  • В средата направете кладенче и добавете захарта, заедно с маята. Поръсете със сол.
  • Добавете оцета и млякото, и разбъркайте с брашното.
  • Постепенно добавете водата, като разбърквате, докато получите меко, но не лепкаво тесто.
  • Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и месете до получаването на гладко и еластично тесто. Оставете тестото да втаса за около 1 час.
  • Разточете тестото върху набрашнена повърхност.
  • Поръсете с бакпулвера и го оформете като цилиндър.
  • Нарежете тестото на 8 части. С дланта си разточете всяка топка, докато получите кръг от 10 см.
  • Намажете от едната страна с масло и прегънете. Поставете оформената питка в набрашнена тава и започенете да оформяте останалите.
  • Покрийте мултифункционалната решетка с алуминиево фолио. С шиш или вилица направете дупки по цялата повърхност и я намазнете.
  • Във вътрешния съд добавете 1 ч.ч. вода и поставете решетката с алуминиево фолио.
  • Подредете 3 бр. питки върху решетката.
  • Настройте програма STEAM (ПАРА) на степен Low (Ниска) и времето за готвене на 8 минути.
  • Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) парата.
  • Сервирайте питките, като добавите плънка по желание.
ТАГОВЕ брашно, прясно мляко, захар, бакпулвер, винен оцет, мая

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.