Брауни със сладки картофи
Оборудване
- Форма за кекс / хляб
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 150 гр. захар
- 200 гр. сладък картоф нарязан на малки парченца
- 30 гр. царевично нишесте
- 65 гр. веган масло
- 75 мл. вода
- 100 гр. шоколад натрошен
- 75 гр. брашно пресято
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Поставете картофите в допълнителната форма.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 160˚С и времето за готвене на 15 минути, след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете формата в кошницата.
- Разтопете маслото на водна баня и добавете към него половината от шоколада и водата.
- След като се разтопят напълно, свалете от котлона и добавете сварения сладък картоф.
- В купа смесете брашното, захарта и царевичното нишесте.
- Направете кладенче в тестото и добавете шоколадовата смес. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес.
- Почистете формата и на дъното й поставете хартия за печене. Изсипете тестото в нея.
- Добавете останалия шоколад (натрошен).
- Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 170˚С и времето за готвене на 25 минути, след което натиснете Start.
- Когато програмата приключи, извадете браунито и го оставете да изстине за около 2 часа. Сервирайте студено. Да Ви е сладко.
Чудесна идея! Благодаря!