До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Паниран патладжан с къри сос

Паниран патладжан с къри сос

5* от 1 глас
The Culinary Cartel
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 5 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 40 мин
ТИП ЯСТИЕ Предястие, Основно ястие
КУХНЯ Индийска, Модерна
ПОРЦИИ 4

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1-2 бр. патладжани големи, нарязани на филийки с дебелина около 1 см.
  • 1 бр. морков обелен и нарязан
  • 1 бр. глава лук голяма, нарязана на кубчета
  • 3 бр. скилидки чесън счукани
  • 1 бр. джинджифил (парче около 4 см.) обелен и настърган
  • 1 ч.л. захар
  • 2 с.л. къри на прах
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 ч.л. куркума
  • 250 мл. кокосово мляко
  • 350 мл. зеленчуков бульон
  • 2 с.л. соев сос
  • 70 гр. брашно + допълнително за поръсване на патладжана
  • 80 мл. вода
  • 1 ч.ч. панко или галета
  • щипка сол
  • сварен ориз за гарнитура

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
  • Добавете малко количество мазнина, моркова и лука. Сотирайте в продължение на 5–7 минути.
  • Добавете чесъна и джинджифила, и сотирайте за още една минута.
  • Добавте захарта, кърито, куркумата, солта и доматеното пюре. Гответе около 1-2 минути.
  • Добавете кокосовото мляко и бульона, и оставете да къкри за 4 минути.
  • Разбъркайте добре и добавете соевия сос. Преместете го в купа и го оставете настрани.
  • Почистете вътрешния съд и го поставете отново в уреда, заедно с кошницата Air Fryer.
  • Подсушете патладжаните с кухненска хартия и оваляйте всеки резен в брашно, след което ги извадете от купата.
  • Към брашното добавете водата и 1/2 ч.л. сол, и разбъркайте.
  • Оваляйте всеки резен патладжан в брашнената смес, след което го потопете в галетата.
  • Поставете подготвените патладжани в кошницата Air Fryer и ги поръсете с мазнина.
  • Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 190˚С и времето за готвене на 20 минути, след което натиснете Start. Гответе до получаване на златист загар.
  • Сервирайте патладжана, като го гарнирате със сварен ориз и го полеете с подготвения къри сос.
ТАГОВЕ моркови, джинджифил, кокосово мляко, чесън, доматено пюре, брашно, лук, къри, зеленчуков бульон, панко, соев сос, куркума, патладжан

1 отговорa за "Рецепта за Паниран патладжан с къри сос"

5 from 1 vote

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.