Паниран патладжан с къри сос
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1-2 бр. патладжани големи, нарязани на филийки с дебелина около 1 см.
- 1 бр. морков обелен и нарязан
- 1 бр. глава лук голяма, нарязана на кубчета
- 3 бр. скилидки чесън счукани
- 1 бр. джинджифил (парче около 4 см.) обелен и настърган
- 1 ч.л. захар
- 2 с.л. къри на прах
- 1 с.л. доматено пюре
- 1 ч.л. куркума
- 250 мл. кокосово мляко
- 350 мл. зеленчуков бульон
- 2 с.л. соев сос
- 70 гр. брашно + допълнително за поръсване на патладжана
- 80 мл. вода
- 1 ч.ч. панко или галета
- щипка сол
- сварен ориз за гарнитура
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
- Добавете малко количество мазнина, моркова и лука. Сотирайте в продължение на 5–7 минути.
- Добавете чесъна и джинджифила, и сотирайте за още една минута.
- Добавте захарта, кърито, куркумата, солта и доматеното пюре. Гответе около 1-2 минути.
- Добавете кокосовото мляко и бульона, и оставете да къкри за 4 минути.
- Разбъркайте добре и добавете соевия сос. Преместете го в купа и го оставете настрани.
- Почистете вътрешния съд и го поставете отново в уреда, заедно с кошницата Air Fryer.
- Подсушете патладжаните с кухненска хартия и оваляйте всеки резен в брашно, след което ги извадете от купата.
- Към брашното добавете водата и 1/2 ч.л. сол, и разбъркайте.
- Оваляйте всеки резен патладжан в брашнената смес, след което го потопете в галетата.
- Поставете подготвените патладжани в кошницата Air Fryer и ги поръсете с мазнина.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 190˚С и времето за готвене на 20 минути, след което натиснете Start. Гответе до получаване на златист загар.
- Сервирайте патладжана, като го гарнирате със сварен ориз и го полеете с подготвения къри сос.