Супа от тиквички
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 бр. тиквички (350-400 гр.) нарязани на кубчета
- 1 бр. глава лук нарязан на малки кубчета
- 1 бр. морков нарязан на малки кубчета
- 4 с.л. ориз
- 3-4 с.л. олио
- 1 1/2 л. вряла вода или зеленчуков бульон
- 2 1/2 ч.л. сол
- щипка черен пипер млян
- 1 бр. скилидка чесън
- 2 бр. стръка магданоз
- 2 бр. стръка копър
- 1 бр. яйце
- 4 с.л. кисело мляко
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и добавете олиото.
- След като мазнината загрее, добавете лука и моркова, и ги сотирайте за около 2 минути.
- Добавете ориза и го сотирайте за 2 минути. Ако се налага намалете силата на огъня.
- Добавете тиквичките, солта, черния пипер, чесъна и задушете за 5 минути, като разбърквате периодично. Изключете програмата с бутона CANCEL.
- Добавете водата (или зеленчуковия бульон), разбъркайте и деглазирайте старателно дъното на съда, ако е необходимо.
- Настройте уреда на програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) за 6 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освобождава естествено за минимум 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара (QR). Отворете капака.
- Направете застройка от яйцето и киселото мляко. Темперирайте я, като добавите черпак от зеленчуковия бульон, преди да я добавите в супата.
- Добавете магданоза и копъра, и сервирайте супата топла.
Здравейте ! Имаме модел Instant Pot PRO CRISP + AIR FRYER 7.6L . На каква програма препоръчвате да се прави супата ?
Здравейте,
Препоръчваме да използвате програма Pressure Cook (Готвене под налягане), както е посочено и в самата рецепта.