Рулца с оризови кори (2 вида)
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 бр. глава лук нарязан на ситно
- 4 бр. моркови обелени и нарязани на ленти
- 150 гр. зеле нарязано на ситно
- 4 бр. скилидки чесън настърган
- 1 бр. парче джинджифил (около 5 см.) настърган
- 4 бр. връзки зелен лук нарязани на ситно
- 1 ч.л. мисо (соева) паста по желание
- 1 с.л. царевично брашно
- 1 бр. пилешки гърди сварени, настъргани
- 300 гр. гъби задушени, нарязани
- 1 ч.л. паста от чили по желание
- 16 бр. оризова кори накиснати в топла вода до омекване и подсушени
- 2 с.л. сусамово олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В тиган сотирайте с малко олио лука и морковите, докато омекнат. Когато са готови, ги извадете от тигана.
- Сотирайте зеления лук и мисото (соевата паста).
- В купа смесете лука, морковоти, зеления лук и мисото (соевата паста). През сито поръсете с царевичното брашно.
- След като сместа е готова, я разделете на две части.
- В едната добавете пилето, а в другата гъбите с чили пастата. Разбъркайте добре.
- Разстелете един лист харията и от едната страна добавете няколко лъжици от сместа.
- Подгънете от ляво и от дясно краищата и навийте рулцето.
- Поставете рулцето върху друга хартия и го навийте в него.
- Повторете процеса с останалата смес.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 205˚С и времето за готвене на 11 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, подредете рулцата в кошницата.
- Намажете рулцата със сусаменото олио и ги поставете в уреда. Печете на порции, ако е необходимо.
- Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете рулцата.
- Гответе до придобиване на златиста коричка. Сервирайте ги с любим сос по желание.
Няма сърми и пълнени чушки с месо???Не може ли хората като направят нещо да публикуват и да се обогатят рецептите в сайта.
Здравейте,
Благодарим за обратната връзка. На сайта има добавени рецепти за Пълнени чушки с кайма и ориз и за Постни зелеви сарми. Стараем се ежедневно да обогатяваме списъка с рецепти. Ще вземем предвид препоръката Ви за публикуване на рецепти и на потребители.