Панирани тофу хапки с панко
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 бр. тофу натурално, твърдо, пресовано (250 гр.)
За маринатата:
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. чили люспи
- 1/2 ч.л. сол
- 2 с.л. соев сос
- 5 с.л. вода
За течната панировка:
- 4 с.л. брашно
- 200 мл. растително мляко
- ½ бр. лимон сок
За панко панировката:
- 100 гр. панко или галета
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. чили люспи
- 2 ч.л. хранителна мая
- 1 ч.л. сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- В голяма купа смесете съставките за маринатата - чесъна на прах, червения пипер, чилито, солта, соевия сос и водата. След като ги разбъркате, добавете парчетата тофу и ги оставете да се мариноват за поне 30 мин.
- Във втора купа смесете съставките за течната панировка - брашното, растителното мляко и лимоновия сок.
- В трета купа смесете сухите съставки за панко панировката.
- Извадете парчетата тофу от маринатата. Вземете едно парче, потопете го в течната панировка, след което го оваляйте в панко панировката. Повторете същите стъпки и за останалите парчета тофу.
- Напръскайте кошницата и вече оваляните в панировка парченца тофу със спрей за готвене (или намазнете внимателно с готварска четка).
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 205˚С и времето за готвене на 10 мин., след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, подредете подготвените хапки тофу в кошницата.
- Когато уредът сигнализира с Turn food, обърнете парченцата тофу.
- Гответе ги, докато хванат хрупкава коричка и ги сервирайте топли със сос или дип по избор.