До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Киш без тесто с три вида месо

3.50* от 4 гласа
Barbara Schieving
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 5 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 30 мин
ТИП ЯСТИЕ Закуска, Основно ястие
КУХНЯ Френска, Модерна
ПОРЦИИ 4

Оборудване

  • Керамичен съд за фурна или форма с падащо дъно (18 см. за уред 5.7 литра, 20 см. за уред 7.6/8 литра)

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 4 бр. слайса бекон нарязан на парчета
  • 1 ч.ч. месо от наденица раздробено (150 гр.)
  • 1/2 ч.ч. шунка нарязана на кубчета (80 гр.)
  • 2 с.л. зехтин
  • 6 бр. яйца големи, разбити
  • 1/2 ч.ч. прясно мляко (125 мл.)
  • 1/4 ч.л. сол
  • 1/8 ч.л. черен пипер
  • 2 бр. връзки зелен лук нарязани
  • 1 ч.ч. кашкавал настърган (250 гр.)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SOUTE (СОТИРАНЕ).
  • Щом уредът достигне необходимата температура, добавете зехтина, шунката, наденицата и бекона, и сотирайте до получаване на кафеникав загар. Ако използвате месо от сурова наденица, уверете се, че е добре сготвено.
  • В отделна купа разбийте яйцата, млякото, солта и пипера.
  • Добавете вече запечените бекон, наденица и шунка, добавете лука и кашкавала, и разбъркайте докато се смесят добре.
  • Изсипете получената смес в предварително намазнен керамичен съд за фурна или форма с падащо дъно.
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете 1 чаша (250 мл.) вода и поставете решетката за готвене на пара.
  • Покрийте съда с киша с фолио, без да го притискате плътно, и го поставете внимателно върху решетката.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) и време 30 мин.
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 мин., след което бързо освободете останалото налягане.
  • Внимателно извадете съда и премахнете фолиото.

Бележки

Можете да поръсите киша с допълнително настърган кашкавал и да го запечете (до получаване на кафява коричка) във фурна, в еър фрайър или с капак Air Fryer.
ТАГОВЕ кашкавал, шунка, зелен лук, яйца, бекон, наденица, прясно мляко

1 отговорa за "Рецепта за Киш без тесто с три вида месо"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.