До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

С Instant Pot можете да готвите за НУЛА време

С Instant Pot можете да готвите за НУЛА време

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ… С Instant Pot можете да готвите за НУЛА време? Да, за нула време!

Когато настройвате времето за Готвене под налягане (Pressure Cook), можете да изберете време за готвене от 0 минути.

Това, че на дисплея са изписани нула минути, не означава, че храната няма да се сготви. Напротив, храната започва да се готви още докато уредът е в режим на повишаване на налягането и продължава да се готви по време на освобождаване на налягането. Някои видове храни, като например крехки зеленчуци, ще бъдат напълно приготвени, когато уредът достигне необходимото налягане, за да започне с отброяване на зададеното време. При зададено време от 0 минути, програмата за Готвене под налягане (Pressure Cook) ще се изключи и уредът ще премине към функцията за Поддържане на топла храна (Keep Warm).

Важно е да имате предвид, че въпреки настроеното време от 0 минути, цялото време за приготвяне на храната ще отнеме по-дълго. Това е така, тъй като при готвене под налягане уредът трябва да премине през 3 фази: предварително загряване и вдигане на налягането, цикъл на готвене и освобождаване на налягането. В случая, 0 минути е само времето на цикъла за готвене, но тук не се включва времето, необходимо на уреда да достигне работна температура и налягане или времето за изпускане на налягането. В най-добрия случай и според количеството и типа храна, първа и трета фаза биха добавили още около 5-10 мин. към времето за готвене.


Щом четете тази статия, може би ще Ви е интересно да видите още:

Към статия > Съвети за готвене с Instant Pot

Към статия > 25 често срещани грешки при готвене с Instant Pot

Към статия > Неръждаем или керамичен вътрешен съд за мултикукър? Как да изберете?

Към статия > Защо да изберете мултикукър Instant Pot DUO пред алтернативи на пазара?


Статиите и снимките, публикувани на този сайт, са обект на авторско право. Копирането и разпространяването им с търговска цел, без изрично писмено съгласие на InstantPot.bg, е забранено.

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.