Запеканка с коприва
Оборудване
- Форма за печене с подходящ размер
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 100 гр. коприва
- 4 бр. яйца
- 60 гр. крема сирене
- 50 гр. кашкавал настърган
- сол на вкус
за млечния сос
- 60 гр. кисело мляко
- 60 гр. крема сирене
- 1/2 скилидка чесън малка (може и пресен)
- 1-2 бр. стръка копър
- сол на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Бланширайте копривата във вряла вода за 2 минути. След това я прецедете, измийте, отцедете от водата и нарежете.
- В купа разбийте яйцата с крема сиренето.
- Добавете кашкавала и копривата, и рабъркайте с лъжица.
- Намазнете съда и разпредетеле сместта в него.
- Изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 170˚С и времето за готвене на 30 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете съда в кошницата/вътрешния съд.
- Сервирайте запеканката, полята с млечния сос. Добър апетит!
за млечния сос
- В купичка смесете киселото мляко, крема сирене, чесъна, копъра и сол на вкус.