Лятна паста
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 2 с.л. зехтин
- 1 бр. глава червен лук нарязан на кубчета
- 2 бр. скилидки чесън нарязан на ситно
- 350 гр. домати нарязани на кубчета
- 100 гр. сушени домати нарязани
- 1 бр. червена чушка нарязана на кубчета
- 1 бр. жълта (или зелена) чушка нарязана на кубчета
- 2 с.л. Италианска универсална подправка
- 1 с.л. балсамов оцет
- сол и черен пипер на вкус
- 250 мл. вода
- 250 мл. бульон
- 220 гр. спагети сухи
- пресен босилек за сервиране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и добавете зехтина.
- След като мазнината загрее, добавете лука и чесъна, и ги сотирайте за няколко минути, като разбърквате периодично.
- Добавете доматите, чушките и Италианската подправка, и сотирайте за още 30 секунди, след което прибавете балсамовия оцет и изключете програмата.
- Добавете водата, бульона, спагетите, сол и черен пипер на вкус. Ако е необходимо, разчупете спагетите наполовина.
- Разбъркайте всички съставки и деглазирайте дъното на вътрешния съд с дървена лъжица, за да отлепите полепналите парченца (ако има такива). Уверете се, че всички спагети са потопени в течността.
- Поставете херметичния капак на уреда и настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 7 минути.
- Когато програмата приключи, освободете бързо (ръчно) налягането.
- Отворете капака и разбъркайте пастата. Сервирайте, като гарнирате с пресен босилек.