Супа с боб и чоризо
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 140 гр. чоризо
- 1 бр. глава лук нарязана на слайсове
- 4 бр. скилидки чесън нарязани на ситно
- 2 ч.л. прясна мащерка само листата
- 1 бр. дафинов лист
- 200 гр. боб сушен
- 1.5 л. бульон
- олио
- сол и черен пипер на вкус
- 200 гр. кейл (къдраво зеле) без дръжките
- 1/2 лимон
- пармезан за сервиране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Нарежете чоризото на хапки и го поставете в Air Fryer кошницата на Вашия уред.*
- Поставете капака Air Fryer и изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ). Настроите температурата на 190˚С и времето за готвене на 4 минути, след което натиснете Start.
- Когато програмата приключи, извадете чоризото и оставете отделената от него мазнина на дъното на вътрешния съд.
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока).
- Добавете лука към мазнината от чоризото и още олио, ако е необходимо. Гответе лука, докато омекне и стане прозрачен на цвят.
- Добавете чесъна, мащерката и дафиновия лист.
- Добавете боба и чоризото, след което прибавете и бульона.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 20 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 минути, след което освободете бързо (ръчно) останалата пара.
- Накъсайте листата кейл в супата и разбъркайте.
- Овкусете с лимонов сок, сол и черен пипер.
- Разпределете супата в купички и поръсете с пармезан. Сервирайте с препечени филийки с масло и се насладете.