Шоколадова торта, приготвена в еър фрайър
Оборудване
- Хартия за печене
- Форма за печене с подходящ размер
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за блата
- 120 гр. брашно
- 40 гр. какао на прах
- 1 ч.л. бакпулвер
- 3/4 ч.л. сода за хляб
- 1/2 ч.л. морска сол
- 200 гр. кафява захар
- 1 ч.л. кафе мляно
- 125 мл. вряла вода
- 130 гр. извара
- 60 мл. олио
- 1 бр. яйце голямо
- 1 ч.л. ванилов екстракт
за глазурата
- 60 гр. масло
- 65 гр. какао на прах
- 260 гр. пудра захар
- 100 мл. прясно мляко
- 1 ч.л. ванилия
- 1/2 ч.л. сол
- захарни перли за декорация
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
на блата
- В купа смесете брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта, и ги разбъркайте добре.
- В друга купа смесете захарта, кафето и врялата вода, за да могат да се разтворят.
- Към брашнената смес добавете изварата, олиото, яйцето и ванилията, и ги разбъркайте, за да се смесят напълно.
- Добавете сместта с кафето и отново разбъркайте.
- Покрийте дъното на подготвената форма с хартия за печене и разпределете тестото равномерно в нея.
- Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 160˚С и времето за готвене на 28 минути, след което натиснете Start.
- Когато уредът сигнализира с Add food, поставете формата в кошницата.
- Към края на програмата проверете готовността на блата с клечка за зъби. Гответе, докато, при проверка, клечката остане чиста.
- Когато програмата приключи, извадете блата от уреда и го оставете да изстине напълно.
на глазурата
- С помощта на сито пресейте какаото и пудрата захар, за да премахнете бучките, ако има такива.
- Добавете млякото, ванилията и солта, и разбъркайте с помощта на миксер до получаване на гладка и пухкава текстура.
- Нанесете глазурата равномерно върху блата и поръсете със захарни перли за декорация. Да Ви е сладко!