Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Шоколадова торта, приготвена в еър фрайър

Шоколадова торта, приготвена в еър фрайър

4.84* от 6 гласа
The Culinary Cartel
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 15 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 27 мин
ТИП ЯСТИЕ Десерт, Детско меню
КУХНЯ Модерна
ПОРЦИИ 12

Оборудване

  • Хартия за печене
  • Форма за печене с подходящ размер

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

за блата

  • 120 гр. брашно
  • 40 гр. какао на прах
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 3/4 ч.л. сода за хляб
  • 1/2 ч.л. морска сол
  • 200 гр. кафява захар
  • 1 ч.л. кафе мляно
  • 125 мл. вряла вода
  • 130 гр. извара
  • 60 мл. олио
  • 1 бр. яйце голямо
  • 1 ч.л. ванилов екстракт

за глазурата

  • 60 гр. масло
  • 65 гр. какао на прах
  • 260 гр. пудра захар
  • 100 мл. прясно мляко
  • 1 ч.л. ванилия
  • 1/2 ч.л. сол
  • захарни перли за декорация

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

на блата

  • В купа смесете брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта, и ги разбъркайте добре.
  • В друга купа смесете захарта, кафето и врялата вода, за да могат да се разтворят.
  • Към брашнената смес добавете изварата, олиото, яйцето и ванилията, и ги разбъркайте, за да се смесят напълно.
  • Добавете сместта с кафето и отново разбъркайте.
  • Покрийте дъното на подготвената форма с хартия за печене и разпределете тестото равномерно в нея.
  • Изберете програма BAKE (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 160˚С и времето за готвене на 28 минути, след което натиснете Start.
  • Когато уредът сигнализира с Add food, поставете формата в кошницата.
  • Към края на програмата проверете готовността на блата с клечка за зъби. Гответе, докато, при проверка, клечката остане чиста.
  • Когато програмата приключи, извадете блата от уреда и го оставете да изстине напълно.

на глазурата

  • С помощта на сито пресейте какаото и пудрата захар, за да премахнете бучките, ако има такива.
  • Добавете млякото, ванилията и солта, и разбъркайте с помощта на миксер до получаване на гладка и пухкава текстура.
  • Нанесете глазурата равномерно върху блата и поръсете със захарни перли за декорация. Да Ви е сладко!
ТАГОВЕ сода за хляб, извара, масло, брашно, кафява захар, прясно мляко, какао, пудра захар, ванилия, бакпулвер, яйце

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.