Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Яйца със сметана и гъби

Яйца със сметана и гъби

5* от 1 глас
Outlook Creative
ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА 5 мин
ВРЕМЕ ЗА ГОТВЕНЕ 16 мин
ТИП ЯСТИЕ Предястие, Основно ястие, Компонент
КУХНЯ Френска
ПОРЦИИ 2

Оборудване

  • 2 бр. керамични купички

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 1 с.л. масло
  • 1 ч.л. зехтин екстра върджин
  • 4 бр. гъби печурки нарязани на половинки
  • 1 с.л. лук накълцан
  • 120 мл. зеленчуков бульон
  • 120 мл. заквасена сметана пълномаслена
  • 2 бр. големи яйца
  • 1 с.л. див лук накълцан
  • 2 с.л. шери
  • 1/2 ч.л. сол
  • щипка прясно смлян черен пипер
  • сирене Чедър настърган, за поръсване
  • 2 бр. препечени филийки за сервиране

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) и оставете уреда да загрее.
  • Добавете маслото и зехтина, и ги оставете да загреят.
  • Добавете гъбите и ги сотирайте за около 5 минути.
  • Добавете лука и сотирайте за около 4 минути, докато омекне.
  • Добавете бульона, сметаната и шерито, и гответе, докато течността се редуцира наполовина (около 5 минути).
  • Поръсете ги със сол и черен пипер, и разбъркайте.
  • Разпределете сместа в две купички и отгоре счупете по едно яйце във всяка.
  • Поръсете със сирене Чедър.
  • Изплакнете вътрешния съд и го върнете в уреда.
  • Добавете 1 ч.ч. вода и поставете решетката за готвене на пара.
  • Поставете купичките върху решетката и затворете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 2 минути (за рохки яйца) или 4 минути (за твърдо сварени яйца).
  • Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за няколко минути, след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
  • Оставете купичките да се охладят за няколко минути и поръсете с див лук. Сервирайте с препечена филийка.
ТАГОВЕ яйца, чедър, гъби, лук, зеленчуков бульон, заквасена сметана, див лук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.