Яйца със сметана и гъби
Оборудване
- 2 бр. керамични купички
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 с.л. масло
- 1 ч.л. зехтин екстра върджин
- 4 бр. гъби печурки нарязани на половинки
- 1 с.л. лук накълцан
- 120 мл. зеленчуков бульон
- 120 мл. заквасена сметана пълномаслена
- 2 бр. големи яйца
- 1 с.л. див лук накълцан
- 2 с.л. шери
- 1/2 ч.л. сол
- щипка прясно смлян черен пипер
- сирене Чедър настърган, за поръсване
- 2 бр. препечени филийки за сервиране
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ) и оставете уреда да загрее.
- Добавете маслото и зехтина, и ги оставете да загреят.
- Добавете гъбите и ги сотирайте за около 5 минути.
- Добавете лука и сотирайте за около 4 минути, докато омекне.
- Добавете бульона, сметаната и шерито, и гответе, докато течността се редуцира наполовина (около 5 минути).
- Поръсете ги със сол и черен пипер, и разбъркайте.
- Разпределете сместа в две купички и отгоре счупете по едно яйце във всяка.
- Поръсете със сирене Чедър.
- Изплакнете вътрешния съд и го върнете в уреда.
- Добавете 1 ч.ч. вода и поставете решетката за готвене на пара.
- Поставете купичките върху решетката и затворете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и времето за готвене на 2 минути (за рохки яйца) или 4 минути (за твърдо сварени яйца).
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за няколко минути, след което освободете бързо (ръчно) останалото налягане.
- Оставете купичките да се охладят за няколко минути и поръсете с див лук. Сервирайте с препечена филийка.