Запечени картофи с пармезан
Оборудване
- Допълнителен съд с подходящ размер
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 кг. пресни картофи мити
- 1/2 с.л. брашно
- 2 с.л. полента (качамак)
- олио (на вкус)
- сол и черен пипер (на вкус)
- 15 гр. пармезан настърган
- 6 гр. магданоз пресен, накълцан
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Обелете картофите и ги нарежете на шайби.
- Поставете картофите в голяма тенджера с подсолена вода, похлупете ги и ги оставете да се варят до момента преди да омекнат.
- Отцедете водата от картофите и леко ги намачкайте с вилица.
- Поставете картофите в подготвения допълнителен съд и ги посипете с брашно, като използвате сито.
- Посипете полента върху картофите и добавете олиото. Разбъркайте ги, за да се намазнят добре.
- Добавете сол и черен пипер на вкус.
- Изберете програмата AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ) и настройте температурата на 195°C и времето за готвене на 35 минути.
- Когато уредът сигнализира с Add Food, поставете съда с картофите в кошницата.
- Когато уредът сигнализира с Turn Food, разбъркайте картофите.
- Когато таймерът покаже, че остават 5 минути, добавете пармезана.
- Когато картофите са готови, ги поръсете с магданоз и сервирайте.