В купа смесете брашното и солта, и направете кладенче в средата.
Добавете водата, яйцата и млякото, и замесете тестото, докато стане гладко.
Добавете дивия лук и омесете отново.
Оставете тестото да „почине“ за няколко часа в хладилник.
Извадете тестото на стайна температура 30 минути преди да започнете готвенето.
Намазнете дъното на формата за кекс и поставете половината от тестото в нея.
Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 205°C и времето за готвене на 8 минути, след което натиснете Start.
Когато уредът сигнализира с Add food, поставете допълнителния съд в кошницата.
Печете тестото, докато бухне и придобие златист загар.
След като програмата приключи, извадете тортилата от съда.
Намазнете отново дъното на формата за кекс и поставете останалото тесто в нея. Повторете стъпки от 7 до 9.
Бележки
За пълнежа на тортилата може да използвате съставки по желание. Възможни варианти:
Изпечено телешко месо, хрян, печени (хрупкави) картофи, зелени зеленчуци ( в рецептата са използвани брюкселско зеле и сотирани зеленчуци), горчица.
Сотирани гъби или печени ядки, хрупкав нахут (приготвен в Instant Vortex за 6 мин. на 205°С), печени картофи, печен орех, сос по избор (подходящи са бял сос и салца).
Съвети за втасване:
Оставянето на тестото "да почине" спомага за бухването му, както и за по-добрия вкус и перфектния краен резултат. Стремете се да осигурите време за почивка поне няколко часа, или по възможност 3 дни.
Можете да изберете между студено втасване или втасване на стайна темепратура. Студеното втасване придава едновременно пухкавост и плътност на тестото, а това на стайна температура - хрупкавост и пухкавост.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.