Плитък съд, който да се побере в кошницата (подходящ за употреба във фурна)
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500гр.сьомга (1 парче)
100гр.боровинкипресни или замразени
1бр.портокал
1ч.л.соев сос(за ястие без глутен, използвайте безглутенов соев сос)
1с.л.мед
1/4ч.л.готова смесена подправка Mixed Spice(канела, кориандър, ким, индийско орехче, джинджифил, карамфил) или подправки по избор
черен пиперна вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете портокала наполовина. Настържете кората (зест) и изцедете сока от едната половина, след което внимателно отстранете кожата и кората от другата половина и я нарежете на тънки резени.
Поставете боровинките в малък тиган, заедно с портокаловия сок, портокаловия зест, меда, смесената подправка и соевия сос и оставете да заври. Намалете на бавен огън да къкри, докато сокът стане гъст и лепкав.
Поставете сьомгата в плиткия съд и с помощта на лъжица равномерно намажете с готовия боровинков сос.
Покрийте отгоре с портокаловите резенчета, като ги подредите с припокриване в средата на парчето сьомга, след което подправете с черен пипер.
Изберете програма ROAST (ПЕЧЕНЕ), настройте температурата на 188°C и времето за готвене на 14 мин., след което натиснете Start, за да започне предварителното загряване на уреда.
Когато уредът сигнализира с Add Food (Добавяне на храна), поставете тавичката със сьомгата в кошницата.
Когато времето за готвене изтече, проверете дали сьомгата е сготвена добре, като я разрежете внимателно в най-дебелата й част.
Instantpot.bg използва бисквитки (cookies) за правилното функциониране на сайта, за да Ви улесни в пазаруването и да предостави най-доброто преживяване. Ако продължите да използвате сайта, приемаме, че сте съгласни с това.