Пилешки бутчета с подправки в Air Fryer
Оборудване
- Instant Vortex Air Fryer
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 1 кг. пилешки бутчета (6-8 бутчета, подбедрица)
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. пипер
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 ч.л. пушен червен пипер
- 1/2 ч.л. кимион
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Сложете бутчетата в голяма купа, полейте ги със зехтина и ги оваляйте, така че да намазнят равномерно.
- В малка купа разбъркайте останалите съставки, след това поръсете така получената смес от подправки върху бутчетата и разбъркайте докато се покрият равномерно.
- Изберете програма AIR FRY (ПЪРЖЕНЕ С ГОРЕЩ ВЪЗДУХ), настройте температурата на 200°C и времето за готвене на 25 мин., след което натиснете Start, за да започне предварителното загряване на уреда.
- Когато уредът сигнализира с Add Food (Добавяне на храна), поставете бутчетата в кошницата, като се уверите, че не са твърде близо едно до друго и между тях има достатъчно пространство.
- Когато уредът сигнализира с Turn food (Обръщане/Разбъркване на храната), с помощта на готварска щипка обърнете всяко бутче.
- Когато времето за готвене изтече, проверете температурата на месото в най-дебелата му част (използвайте термометър за месо, за да се уверите, че е добре сготвено и е достигната препоръчителната минимална безопасна вътрешна температура на пилешкото месо).
- Сервирайте топло.
Определено добра базова рецепта,но на мойте парти бутчета 6 бр,определено и потрябваха още 15 минути + основното.