Задушено червено зеле с портокал и ароматни подправки
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 20 гр. масло
- 1 ч.л. зехтин
- 1 бр. ябълка голяма, нарязана на едро
- 2 бр. червен лук малки глави, нарязани на ситно
- 1 бр. звездовиден анасон
- 1 бр. пръчка канела
- 1/2 ч.л. бахар
- 2 с.л. кафява захар тъмнокафява
- 900 гр. червено зеле нарязан, с премахната сърцевина
- 90 мл. ябълков оцет
- портокалов зест от 1 портокал (настъргана портокалова кора)
- 60 мл. портокалов сок
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Изберете програма SAUTÉ (СОТИРАНЕ).
- Поставете и загрейте маслото и зехтина във вътрешния съд на Instant Pot.
- Добавете ябълката, лука, подправките и захарта и гответе няколко минути, докато омекнат, като често разбърквате.
- Добавете зелето, разбъркайте добре, след което добавете и смесете оцета и портокаловия сок.
- Спрете програмата с CANCEL (ОТКАЗ) и поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на Високо налягане (High) и време 10 минути.
- Когато програмата приключи, оставете налягането да се освободи естествено за 10 МИН., след което освободете бързо останалата пара (QR).
- Разбъркайте добре.
- Сервирайте топло.