До 80% по-малко разходи за електроенергия

Generic selectors
Само точни съвпадения
Търси в заглавието
Търси в съдържанието
Post Type Selectors
Продукти
Рецепти
Статии
Страници

 

Инстант Пот | Рецепта за Винен кебап

Винен Кебап

4.62* от 21 гласа
Instant Pot Bulgaria
ТИП ЯСТИЕ Основно ястие
ПОРЦИИ 3

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
  

  • 700 гр. свинско месо плешка или бут
  • 1/2 бр. глава лук голяма или 1 цяла малка, около 120 гр.
  • 50 мл. олио
  • 25 гр. доматено пюре / доматена паста
  • 1 ч.л. червен пипер около 5 гр.
  • 100 мл. червено вино висок клас
  • 6 бр. зърна черен пипер
  • 1 бр. дафинов лист
  • 600 мл. вода
  • 1 с.л. брашно пълна, около 20 гр.
  • сол на вкус
  • магданоз на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
 

  • Нарежете лука на ситно. Нарежете месото на хапки (25-30гр.), като отстраните ципи и излишна мазнина, в случай че има такива.
  • Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
  • Във вътрешния съд на Instant Pot добавете олиото. Добавете месото и запържете за няколко минути докато покафенее.
  • Добавете лука и запържете за още 3-4 минути.
  • Добавете червения пипер, доматената паста, черния пипер, дафинов лист и солта и запържете за още 30 секунди.
  • Междувременно, разбъркайте брашното в малко хладка вода.
  • Добавете виното и изчакайте 2-3 минути, докато алкохолът се изпари. Когато вече не усещате остър алкохолен аромат, можете да прибавите горещата вода и размитото в хладка вода брашно. Разбъркайте добре и опитайте бульона на сол, ако е необходимо, добавете допълнително на вкус.
  • Изключете програмата за сотиране с CANCEL (ОТКАЗ) и поставете капака за готвене под налягане.
  • Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и времето за готвене на 15 минути.
  • Когато времето изтече, освободете бързо (ръчно) налягането.
  • Можете да комбинирате кебапа със задушен ориз или картофено пюре.
  • При сервиране поръсете с пресен магданоз.

Бележки

Изберете качествено червено вино, тъй като виното придава основния вкус и аромат на това ястие.
ТАГОВЕ свинско месо, червено вино

8 отговорa за "Рецепта за Винен кебап"

  1. 5 звезди
    Лесно и бързо – какво повече може да иска една ангажирана жена!

  2. 1 звезда
    Това е прекалено много течност за количеството продукти, стана като супа, а и 15мин не са достатъчни за това месо. След 15тата минута рових из други рецепти и го пуснах за още 10 и тогава месото беше в пъти по-крехко.

  3. Първи сложете лука, след това месото. Месото си пуска вода, докато лука или праза не.
    Може да пропусните сгъстяването с брашно. Използвайте получения сос за овкусяване на ориз.

  4. 5 звезди
    Много точна и лесна рецепта. Стана супер вкусно. Благодаря!

  5. 5 звезди
    Рецептата е много сполучлива.Получи се голяма вкусотия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оценете рецептата




Максималният размер на файла за качване: 10 MB. Можете да качите: снимка. Пуснете файловете тук

Вашата количка

Количества: 0 Артикули: 0
Нямате продукти в количка.
0.00 лв. (вкл. ДДС)
0.00 лв.