Винен Кебап
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- 700 гр. свинско месо плешка или бут
- 1/2 бр. глава лук голяма или 1 цяла малка, около 120 гр.
- 50 мл. олио
- 25 гр. доматено пюре / доматена паста
- 1 ч.л. червен пипер около 5 гр.
- 100 мл. червено вино висок клас
- 6 бр. зърна черен пипер
- 1 бр. дафинов лист
- 600 мл. вода
- 1 с.л. брашно пълна, около 20 гр.
- сол на вкус
- магданоз на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Нарежете лука на ситно. Нарежете месото на хапки (25-30гр.), като отстраните ципи и излишна мазнина, в случай че има такива.
- Изберете програма SAUTE (СОТИРАНЕ) на степен High (Висока) и оставете уреда да загрее.
- Във вътрешния съд на Instant Pot добавете олиото. Добавете месото и запържете за няколко минути докато покафенее.
- Добавете лука и запържете за още 3-4 минути.
- Добавете червения пипер, доматената паста, черния пипер, дафинов лист и солта и запържете за още 30 секунди.
- Междувременно, разбъркайте брашното в малко хладка вода.
- Добавете виното и изчакайте 2-3 минути, докато алкохолът се изпари. Когато вече не усещате остър алкохолен аромат, можете да прибавите горещата вода и размитото в хладка вода брашно. Разбъркайте добре и опитайте бульона на сол, ако е необходимо, добавете допълнително на вкус.
- Изключете програмата за сотиране с CANCEL (ОТКАЗ) и поставете капака за готвене под налягане.
- Настройте програма PRESSURE COOK (ГОТВЕНЕ ПОД НАЛЯГАНЕ) на High Pressure (Високо налягане) и времето за готвене на 15 минути.
- Когато времето изтече, освободете бързо (ръчно) налягането.
- Можете да комбинирате кебапа със задушен ориз или картофено пюре.
- При сервиране поръсете с пресен магданоз.
Лесно и бързо – какво повече може да иска една ангажирана жена!
Това е прекалено много течност за количеството продукти, стана като супа, а и 15мин не са достатъчни за това месо. След 15тата минута рових из други рецепти и го пуснах за още 10 и тогава месото беше в пъти по-крехко.
Първи сложете лука, след това месото. Месото си пуска вода, докато лука или праза не.
Може да пропусните сгъстяването с брашно. Използвайте получения сос за овкусяване на ориз.
Много вкусно и неочаквано лесно.
Точна и лесна
Много точна и лесна рецепта. Стана супер вкусно. Благодаря!
Рецептата е много сполучлива.Получи се голяма вкусотия.
Точна и лесна